16.5.15

Snooks...

Elbow




Αγριεύουν οι συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ…




Ανάβει το εσωτερικό μέτωπο στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ στην προοπτική να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.
Τα πρώτα δείγματα από την πρόσφατη κοινή σύσκεψη της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ και του Προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας κατέγραψαν την έντονη και συνεχόμενη διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για οπισθοχωρήσεις από τις εξαγγελίες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.




Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής είχε ψηφίσει αρνητικά για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση της ΚΟ.
Χαρακτηριστική ήταν και η αντιπαράθεση που είχε με τον Γ. Δραγασάκη στην χτεσινή  συνεδρίαση  της Π.Γ. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τα κομματικά στελέχη ότι η κυβέρνηση προτίθεται να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την 19η Μαΐου τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα εμπεριέχει και υποχωρήσεις από ελληνικής πλευράς…

Ο Έλληνας … «γαμάτος»!



 -Την αγαπάς την Ελλάδα;
-Όχι, όχι μην μου απαντήσεις… Ξέρω. Γιατί όμως την αγαπάς;
Την αγαπάς, γιατί όταν ψιθυρίζεις στο ταβάνι σου πως είσαι Έλληνας, φουντώνεις από υπερηφάνεια μέσα στα 20 τετραγωνικά του δωματίου σου.
Την αγαπάς γιατί σου επιτρέπει να αλείφεσαι με λάδι μαυρίσματος και να το παίζεις greek lover-πρωταθλητής ρακέτας επί 3-4 μήνες αδιάκοπα.
Α, ναι ναι ξέχασα το μουσακά, το greek σουβλάκι και την Ακρόπολη. Και τα μπουζούκια ρε γαμώτο.




Και, φυσικά, έχεις κάθε δικαίωμα να εκθέτεις στον ήλιο το καλογυμνασμένο σου σώμα επί 4 μήνες.
Και, φυσικά, έχεις δικαίωμα να καταναλώνεις άπειρες ποσότητες greek σουβλάκι, σπανακόπιτας και χωριάτικης.
Και, φυσικά, είναι δικαίωμά σου να αγαπάς την Ελλάδα επειδή σου χαρίζει απλόχερα την ευκαιρία να πηγαίνεις κάθε Σάββατο να ακούς πάσης φύσεως λαϊκούς τροβαδούρους.
Σκέψου όμως λίγο, άνοιξε τα μάτια σου…

Ο «ποιητής Φανφάρας» κι η επιχειρούμενη διανοητική ισοπέδωση.



Οι αρμοδιότητες του ποιητή –υμνητή των γεννητικών οργάνων και σημερινού υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, δεν υπόκεινται στους ελέγχους της τρόικας.
Συνεπώς η διαχείριση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εναπόκειται στα δικά του οράματα, καθώς και σ’ εκείνα των συνδικαλιστών πελατών του ΣΥΡΙΖΑ.




Άδικα πήγαν τόσοι αγώνες;
Τόσες απεργίες;
Τόση υπομόνευση της Παιδείας;
Πρώτο μέλημα, λοιπόν, του αποκαλούμενου από πολλούς συναδέλφους του «ποιητή Φανφάρα» υπουργού, ήταν να αποπέμψει όσους διευθυντές σχολείων είχαν αποδεχτεί την αξιολόγηση!
Για να παραμείνουν διευθυντές, πρέπει από τούδε και στο εξής να τους αποδέχεται το διδακτικό προσωπικό, δηλαδή ουσιαστικά οι συνδικαλιστές!


Ο μνημονιακός κ. Τσίπρας…



Ο ελληνικός λαός, τώρα, ποιον να πιστέψει; Το Μαξίμου που εκδίδει non paper, στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, για να πει ότι «με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός» και πως «η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους», ή τον αντιπρόεδρο Δραγασάκη που δυο ώρες αργότερα δήλωνε στη Φρανκφούρτη, μετά τη συνάντηση με τον Ντράγκι, ότι «η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος»;




‘Η μήπως να πιστέψει τις «κοινοτικές πηγές» που το πρωί της Τετάρτης διαβεβαίωναν ότι «η εικόνα που δίνεται από την Αθήνα περί εμπλοκής και διαφορετικών γραμμών των εταίρων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ακόμη και αν υπάρχουν κάποιες διαφορές στις θέσεις»;

Εδώ ο κόσμος χάνεται...



Οι συντάξεις δεν σώζονται, επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία είναι χρεοκοπημένα, επειδή υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας κι επειδή η μεγάλη ανεργία μειώνει τα έσοδα των ταμείων.

Welcome to Greece....


Οι μισθοί δεν σώζονται, επειδή οι υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.
Η Παιδεία, η Υγεία και η Ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν. Κι αυτοί λένε ότι θα πάμε στην αναπτυξιακή των BRICS και θα σωθούμε, επειδή εκεί δεν θα θέλουν μνημόνιο.
Πάμε καλά;

Οι τρεις επιλογές της κυβέρνησης…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Με την πολιτική του πρωθυπουργού η κυβέρνησή του είναι δύσκολο να βγάλει τον επόμενο μήνα. Αυτό το γνωρίζει ο ίδιος , το γνωρίζουν οι δανειστές και αρχίζουν να το συνειδητοποιούν οι αγορές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση.



Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει ότι δεν θα παίξει τον ρόλο του Παπαδήμου, επικεφαλής μίας κυβέρνησης που δεν έχει σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός των άλλων, η πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει συμμετοχή σε τέτοια κυβέρνηση…