21.12.18

Ξόφλησαν…


Η ομιλία Σαμαρά στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, «έτσουξε» πολύ τους Συριζαίους. Που ξαμόλησαν τα «παπαγαλάκια» τους σε προσωπικές επιθέσεις κατά Σαμαρά.
Έβγαλαν διάφορα «δημοσιογραφικά πιστόλια» να ρίχνουν άσφαιρα. Το προσπάθησε και ο ίδιος ο Τσίπρας στη Βουλή. Αλλά όλα αυτά ήταν αμήχανα και «ξέπνοα»...
Ακόμα και αντίπαλοι του Σαμαρά βγήκαν και τον υπερασπίστηκαν.
Αυτή τη φορά όλη η προπαγάνδα τους έπεσε στο κενό. Και δεν ζημίωσε το Σαμαρά. Αντίθετα τον «ανέβασε»!


 

Γιατί όταν σε βρίζει ο πιο μισητός πρωθυπουργός που πέρασε – που θέλει 20 διμοιρίες ΜΑΤ να τον φυλάνε σε κάθε του μετακίνηση – ο κόσμος σε εκτιμά περισσότερο.
Ούτε έβλαψε τη ΝΔ! Κι αυτό φάνηκε στην τελευταία δημοσκόπηση – και στις κυλιόμενες ακόμα: Ο Τσίπρας μοιράζει λεφτά και βρίζει συνεχώς Σαμαρά και Κυριάκο! Αλλά το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει!
Γιατί η πόλωση βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ - δεν τον βοηθάει. Κι όσο «ανεβάζει γράδα» η ΝΔ, κερδίζει...


Ντουντούκα, αφίσα και μολότοφ…


Καμιά έκπληξη δεν προκάλεσε το βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το αναμενόμενο. Κοινωνικός αγωνιστής, που θεάται να κυκλοφορεί με μια ντουντούκα.
Βέβαια, αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά, καθώς θα πρέπει ο χειριστής της να εκφωνεί τα συνθήματα με τόνο και με ένταση, ώστε να συνεγείρει τα πλήθη.





Ως εκ τούτου αυτήν την θέση τα κόμματα της Αριστεράς δεν την δίνουν σε τυχαία στελέχη, αλλά σε δοκιμασμένους λαϊκούς αγωνιστές.
Μάλιστα, όταν γι' αυτό το πόστο επιλέγεται γυναίκα, φροντίζουν η φωνή της να είναι και τσιριχτή για να τσακίζει το νευρικό σύστημα του ταξικού εχθρού. Συνεπώς όσοι ειρωνεύονται αυτά τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την μετάδοση των συνθημάτων, αγνοούν τον ιστορικό τους ρόλο. Είναι τα περίφημα «χωνιά» της Κατοχής…

Ρωσικά (πυρηνικά;) ψυχροπολεμικά «παιχνίδια» στη Καραϊβική…

Την περασμένη εβδομάδα, στο αεροδρόμιο Maiquetia λίγο έξω από το Καράκας, συνέβη κάτι το συγκλονιστικό. Το ένα μετά το άλλο, ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη άρχισαν να προσγειώνονται.
Είναι αξιοσημείωτο πως ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονταν και δυο υπερηχητικά Tu-160 «White Swan» βομβαρδιστικά, με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.
Επίσης κατέφτασαν ένα μεταφορικό  κι ένα επιβατικό αεροσκάφος, που σύμφωνα με πληροφορίες έφεραν στη Βενεζουέλα στρατιωτικό εξοπλισμό και 100 στρατιωτικούς.





Λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος Μαδούρο είχε συναντηθεί στη Μόσχα με τον Πούτιν, όπου απέσπασε τη ρωσική δέσμευση για βοήθεια ύψους $6 δις.
Με την αποστολή των αεροσκαφών, ο Πούτιν στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στη Ουάσιγκτον, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την κυβέρνηση του Μαδούρο η οποία παραπαίει…