24.3.17

Entrance Song...

The Black Angels




Βλέπεις Survivor; Φτου σου!



Σιγά που θα ξέφευγε το «Survivor» από τη διαδικασία της εμφύλιας διαμάχης. 
Αυτής που συναντάται κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα και χωρίζει τους χρήστες σε καλούς και κακούς, συμπαθείς και αντιπαθείς γιατί έτσι αρέσει σε όποιον διατυπώνει άποψη.




Στην παρούσα φάση ήλθε η ώρα του πιο επιτυχημένου ριάλιτι του Survivor να γίνει η αφορμή να χωριστούμε στα δύο: σε αυτούς που κακώς το βλέπουν και σε αυτούς που καλώς δεν το βλέπουν. Φυσικά, την πρώτη κατηγορία αναθεματίζει η δεύτερη. Συνηθίζεται άλλωστε να νιώθουν πολλοί ότι το ποστάρισμα τους κάνει πανίσχυρους...

Το μουτρωμένο παιδί…



Η Ελλάδα είναι η πιο απαισιόδοξη χώρα στην Ευρώπη. Είναι απαισιόδοξη για τον εαυτό της. Είναι απαισιόδοξη για την Ευρώπη. Ή μάλλον, για την ακρίβεια, είναι απαισιόδοξη για τον εαυτό της επειδή είναι απαισιόδοξη για την Ευρώπη. Και το αντίστροφο.



Σ’ αυτό το ανοιχτό ρέμα της απαισιοδοξίας, που μεταφέρει όλα τα λύματα της ευρωπαϊκής μας ένταξης, επιπλέει ο ευρωπαϊκός μηδενισμός της σημερινής κυβέρνησης. Μηδενισμός ή κυνισμός. Η διαρκής διαπραγμάτευση χορηγείται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ως μεθαδόνη της διαρκούς επανάστασης…

Το προδομένο ’21…



φτασε πάλι πέτειος τς λληνικς Παλιγγενεσίας καί πμε γιά μιάν κόμη φορά νά τήν προσπεράσουμε χωρίς νά ποκτήσουμε τήν παραμικρή δέα γιά τό νόημά της. Τίς σκέψεις ατές πυροδότησε παρουσία μας σέ διάλεξη γιά τήν πανάσταση που γέρθησαν πάλι τά γνωστά ναπάντητα ρωτήματα, διατυπώθηκαν πάλι ο μετανεωτερικοί μθοι γιά τήν προέλευσή της λλά καί βεβαιώθηκε πώς ρρώστεια το νεοελληνικο κράτους εναι πολύ βαθύτερη πό τήν οκονομική δυσπραγία τν τελευταίων 7 χρόνων.




Δέν θά μείνω στά
πιμέρους ζητήματα πού κούστηκαν, π.χ. τς γνωστς μεσης (καί νεδαφικς) σύνδεσης το ‘21 μέ τήν Γαλλική πανάσταση, πώς τά φιλελεύθερα πολιτικά κείμενα τν παναστατν – σάν τς πιδαύρου – ταν μόνο γιά τά μάτια τν Ερωπαίων (τή στιγμή πού τά συνέτασσαν παναστάτες / καρμπονάροι καί στήν Ερώπη κυριαρχοσε πολυταρχία καί ερά Συμμαχία!), πώς μπνευση το ‘21 ταν ρχαιότητα κι χι τό Βυζάντιο (ταν λοι ο γωνιστές ναφέρονται στήν Πόλη, στόν Κωνσταντνο Παλαιολόγο κτλ). Θά σημειώσω μως τόν διάλογο πού κολούθησε σχετικά μέ τήν μελέτη τς στορίας το ‘21 στό λληνικό Πανεπιστήμιο…

Ο Κυριάκος αρνείται να πάει σπίτι του…



Η άρνηση της ΝΔ να “βάλει πλάτη” στην κυβέρνηση για να περάσουν τα δυσβάστακτα μέτρα της β’ αξιολόγησης που “διαπραγματεύτηκαν” αποκλειστικά και ...πολιτικά, οι κ.κ. Τσίπρας – Τσακαλώτος, δεν συνιστά άρνηση στη συναίνεση για “να σωθεί η χώρα”. 




Συνιστά άρνηση σε ύπουλες γενικεύσεις του τύπου “όλοι ίδιοι είναι”, “τα ίδια θα κάνουν κι επόμενοι”, δηλαδή “ό,τι τους πουν τα “ξένα αφεντικά” τους”. Αν επικρατήσει η παραπάνω αντίληψη επικρατεί δυο πράγματα θα συμβούν:


Η καταστροφική ηθική της κυβερνώσας «Αριστεράς»…



Δύο κορυφαίοι Υπουργοί της «κυβερνώσας Αριστεράς» προσπάθησαν πριν από λίγες μέρες να δικαιολογήσουν απαράδεκτα το «παχυλό εφάπαξ» των 258 .000 (!) ευρώ που πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας του φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ με τη συνταξιοδότησή του! 





Βεβαίως ο συγκεκριμένος Διευθύνων Σύμβουλος είχε διοριστεί από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Επομένως την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις του την είχε η σημερινή κυβέρνηση ( είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι)...