20.3.14

Dizzy...

Siouxsie & the Banshees...




Περίεργες πτήσεις…



Ενώ σε ολόκληρο τον πλανήτη η μεγάλη οικογένεια της πολιτικής αεροπορίας ασχολείται με σοβαρά ζητήματα, όπως π.χ. το μυστήριο της εξαφάνισης του Β777 των μαλαισιανών αερογραμμών, οι δικοί μας «ειδικοί», βλέπετε κάτι αιώνιους τριτοκλασάτους κολλημένους συνδικαλιστές, ανακάλυψαν ξαφνικά την Αμερική και κάνουν επανάσταση (πάντα μέχρι τις 2 μμ, διότι μετά σχολάνε) ξεσηκώνοντας το ζαλισμένο πόπολο που τους ψηφίζει.




Ανακάλυψαν δηλαδή ξαφνικά ότι η κυβέρνηση έβαλε μπρος την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων (το Ελ. Βενιζέλος είναι ήδη ιδιωτικό), εφαρμόζοντας  κατά γράμμα νόμο του παλιού καλού φιλολαϊκού Πασόκ.
Και επειδή τότε που ψηφίζονταν ο νόμος, οι συνδικαλισταράδες δεν ήθελαν να τα χαλάσουν με τα πολιτικά αφεντικά τους, τα οποία χειροκροτούσαν καθημερινά, ποίησαν την νήσσαν.
Και θυμήθηκαν τώρα να αντιδράσουν, προκειμένου να πουλήσουν την «επαναστατικότητα» αυτή στη παρέα του Αλέξη, την πόρτα της οποίας χτυπάνε με αγωνία, μπας και βρούνε νέα πολιτική στέγη, τώρα που το καράβι του Πασόκ βουλιάζει αύτανδρο.

Βαρουφάκης «εναντίον»… Θεοδωράκη!



 Το «εναντίον», όπως υποδηλώνουν και τα εισαγωγικά που το περιβάλλουν στον τίτλο, είναι μεταφορικό.
Εξ’ όσων γνωρίζουμε και πιστοποιήθηκε εσχάτως και από μία ανοιχτή επιστολή του πρώτου προς τον δεύτερο, όπου του ασκεί μεν κριτική, αλλά τη συνοδεύει με πολύ θερμά λόγια και ευχές, οι σχέσεις τους είναι παραπάνω από καλές.



Ωστόσο εμάς εδώ στον Ορθογράφο δε μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά του κάθε δημοσίου προσώπου, ιδίως όταν μιλάμε για την πολιτική, την ανώτερη όλων των τεχνών κατά Αριστοτέλη.
Εκτός βέβαια κι αν κάνουμε πλάκα ή γράφουμε σε χαλαρό τόνο.
Γιατί χρειάζονται κι αυτά. Κι ας «χαλάει» το ίματζ του «ποιοτικού» αρθρογράφου τουλάχιστον για κάποιους.
Αλλά όταν γράφεις ανώνυμα και ερασιτεχνικά έχεις αν μη τί άλλο αυτήν την πολυτέλεια, να μη σκοτίζεσαι δηλαδή τόσο πολύ με τέτοιες λεπτομέρειες.

Κλιμακώνει ο Ομπάμα!



Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press ο πρόεδρος Ομπάμα μπορεί να διστάζει να κινηθεί στρατιωτικά υπέρ της Ουκρανίας, αλλά είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα εναντίον του Πούτιν.



Έτσι, σήμερα ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις σε περισσότερους Ρώσους, πέραν των κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και σε τράπεζες που τους παρέχουν στήριξη…

Είναι ο Πούτιν παράλογος, ή μήπως όχι;



Λέγεται ότι η Άντζελα Μέρκελ είπε στον Ομπάμα, μετά από συνομιλία της με τον Ρώσο πρόεδρο, ότι ο Πούτιν έχει χάσει κάθε επαφή με τη πραγματικότητα.
Κάτι ανάλογο είπε και η Madeleine Albright, προσθέτοντας πως ο Ρώσος ηγέτης ζει στον δικό του κόσμο.
Στην συνέχεια είχαμε και τον John Kerry, που άφησε να εννοηθεί ότι ο Πούτιν μιμείται τον … Ναπολέοντα, λέγοντας πως «δεν γίνεται στον 21ο αιώνα, να συμπεριφέρεσαι με μεθόδους 19ου, και να εισβάλλεις σε μια χώρα με κατασκευασμένες προφάσεις».



Τώρα όμως που ο Ρώσος πρόεδρος απέκτησε τη Κριμαία χωρίς να ρίξει ούτε έναν πυροβολισμό, και το 95% του εκεί εκλογικού σώματος ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, συνεχίζει ο Πούτιν να μας μοιάζει παράλογος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτό βιβλίο.



Το "Ρωσία ή Ουκρανία" υπήρξε για χρόνια δίλημμα και των Ελλήνων “μερακλήδων». Αβάδιστα...
Τώρα, όμως, που ήλθε στο προσκήνιο η εθνολογική σύσταση των κατοίκων της Κριμαίας, η επιλογή γίνεται σπαζοκεφαλιά.



Στο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχουν άλυτο θέμα.
Εκεί που ήταν έτοιμοι για την εξουσία, έραβαν αμπέχονα και αγόραζαν σακίδια, ήλθε το Ποτάμι να ανακόψει τη μεγάλη πορεία…


Δεκαπέντε ιστορικές ανακρίβειες στην ταινία: «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας»!



Η ταινία "300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας" ακολουθεί με αρκετά μυθοπλαστικό τρόπο την ιστορία της σύγκρουσης Περσών και Ελλήνων στις ναυμαχίες Αρτεμισίου και Σαλαμίνας.
Αυτό είναι κάτι, που οι ίδιοι οι συντελεστές της δεν το κρύβουν, αλλά που γίνεται και ορατό με την πρώτη ματιά.



Το ίδιο συνέβη και στην πρώτη ταινία 300", αλλά "Η άνοδος της αυτοκρατορίας" μάλλον το κάνει σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, καθώς στόχος της είναι να δημιουργήσει μια ψυχαγωγική περιπέτεια και όχι μια ιστορική ταινία. Προκειμένου, λοιπόν, να μην μπερδευτείτε βλέποντας την ταινία, για τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, σας επισημαίνουμε τις πιο ακραίες μυθοπλαστικές παρεμβάσεις πάνω στην ιστορία…

Ένα πανάκριβο κουτάβι…



Ένα κουτάβι ράτσας Θιβετιανό Μαστίφ πουλήθηκε στην Κίνα έναντι περίπου 1,44 εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα που προσθέτει ότι ενδεχομένως να πρόκειται για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα!



Το ενός έτους μαστίφ με ξανθό τρίχωμα αγόρασε ένας κτηματομεσίτης από μία έκθεση με "πολυτελή κατοικίδια" χθες Τρίτη στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Qianjiang Evening News.