16.12.12

Η μουσική μας για απόψε

Ο Ορθογράφος αφιερώνει στο TopGunZ το συγκινητικό τραγούδι των Mumford and Sons "Little Lion Man" για τα γενέθλιά του!

A Dark Truth: Μια ενδιαφέρουσα ταινία.


Οι περισσότερες ταινίες του αμερικάνικου σινεμά, μας είναι αδιάφορες. Υπάρχουν όμως κάποιες που έχουν “προφητικό ρόλο” και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη, να δεχθεί γεγονότα και καταστάσεις. 
 
Πως γίνεται το “πέρασμα” δημόσιας γης σε χέρια ιδιωτών. Πως το αγαθό της φύσης ΝΕΡΟ, περνά στα χέρια ιδιωτών.
Σε κάποιο σημείο γίνεται αναφορά και στα νερά της Ελλάδας. Τυχαίο; Προφητικό; Προαποφασισμένο; Θα δούμε…

Μια άλλη άποψη για το δικαίωμα στην οπλοφορία.


Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Connecticut αποτελεί ένα ακόμη τραγικό παράδειγμα της αποτυχημένης εμμονής στη δημιουργία αβοήθητων ζωνών, γεμάτα από ανυπεράσπιστα θύματα, στο έλεος του οποιουδήποτε τρελαμένου, που οπλισμένος μπορεί να τα δολοφονήσει όλα πριν προλάβει να  καταφτάσει η αστυνομία.

 
Είναι αηδιαστικό, το πόσο η αμερικανική κυβέρνηση μισεί το δικαίωμα των πολιτών να φέρουν όπλα, και μισεί το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα, μετατρέποντας τους σε άοπλα, αβοήθητα θύματα του όποιου παράφρονα θέλει να τους εξοντώσει.

Έχει πλάκα η ζωή, δεν λέω…


Είχα κάποτε έναν φίλο, που είχε ένα από τα μεγαλύτερα δισκάδικα στη Θεσσαλονίκη.
Σε κάποια συζήτηση, πριν από χρόνια, μου είχε αναφέρει πως τα cd των παπαροκάδων πουλούσαν σαν τρελά!
«Δηλαδή πόσο καλά πουλάνε»; τον ρώτησα.
«Περισσότερο και από αυτά του Νταλάρα, που είναι η σταθερή αναφορά… περισσότερο κι από αυτά του Ρουβά, που όταν βγάζει καινούργιο δίσκο, γίνεται πανζουρλισμός»!

 
«Ο Μότσαρτ, η Μαρία Κάλας, ο Χατζιδάκης, ο Παύλος Παυλίδης, πόσα πουλάνε σε σχέση με αυτούς»; ρώτησα απορημένος.
Ο φίλος μου απλά γέλασε… «Είσαι νυχτωμένος» μου είπε. «Αν περίμενα από αυτούς, θα το είχα κλείσει προ πολλού.».

Το δικαίωμα του πολίτη να φέρει όπλα...


Αυτή την ώρα που τα γράφω αυτά, παλεύω με κάθε δύναμη που έχω, για να μην τρέξω στο σχολείο του γιου μου και τον πάρω, για να τον φέρω σπίτι, να κλειδώσω τις πόρτες, να του βάλω τις πιτζαμούλες του, και να αρχίσω να του διαβάζω ιστορίες για σούπερ ήρωες.
Θέλω να τον έχω ασφαλή δίπλα μου.
Μπορεί να υπερβάλλω, αλλά αυτό ακριβώς αισθάνομαι.

 
Δεν ανάβω την τηλεόραση, διότι δεν αντέχω να βλέπω στυλιζαρισμένους παρουσιαστές ειδήσεων να μιλάνε για θανάτους αθώων παιδιών.

Καλλιεργώντας... τιμολόγια

Δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα να πούμε την αλήθεια με αυτά που γράφει το Πρώτο Θέμα. Ένα ολόκληρο χωριό στην Φθιώτιδα αντικατέστησε τα κρεμμύδια και τις πατάτες με... τιμολόγια.

Το σεξ σε δημόσιους χώρους … βλάπτει.


Σε μια χώρα όπως η δική μας, όπου χιλιάδες άτομα απολαμβάνουν μαϊμού αναπηρικές συντάξεις, η παρακάτω είδηση ίσως να προκαλέσει έκπληξη.
Στην Αμερική όμως, μερικά πράγματα που εδώ τα θεωρούμε βουνό, εκεί έχουν λυθεί προ πολλού, και σε γενικές γραμμές το σύστημα λειτουργεί.


Μια δημόσια σεξουαλική εμφάνιση που έκανε μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, την οδήγησε στο ακροατήριο, όπου και καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλακή.
Ο λόγος δεν ήταν η προσβολή της δημοσίας αιδούς, αλλά το γεγονός ότι το διάστημα που «έπαιζε στο πάρκο», υποτίθεται πως ήταν κλινήρης από στραμπούληγμα, και εισέπραττε αποζημίωση από το ασφαλιστικό της ταμείο.

Μουσική πρόταση.

Ο Strange προτείνει Alan Vega και  Suicide στο  Ghost Rider...