31.5.14

These Foolish Things...

Roxy Music...



Μια άλλη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος...



Αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος και προβλέψεις έχουν κάνει πολλοί.
Ιδού ακόμη μία:




Επιτυχία για τη ΝΔ να πετύχει συσπείρωση μεγαλύτερη από το Μάιο του 2012, αλλά μια αποτυχία να πετύχει συσπείρωση μικρότερη από τον Ιούνιο του 2012.
Σίγουρα αυτό το ποσοστό είναι σημαντικό ενόσω έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο της, και σίγουρα θα πρέπει να μην παραβλέψουμε πως η "φιλοκυβερνητική" ψήφος χαλάρωσε πλησιάζοντας στις κάλπες, καθώς έγινε ξεκάθαρο ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν επρόκειτο να προκαλέσουν εκλογές.


Το μελόδραμα των πσαικαζμένων…



Στις εκλογές του 2012 είχα παρακολουθήσει τη συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ακρόπολη, «μπροστά στο σπίτι του Τσοχατζόπουλου».
Ήμουν πίσω από τη σκαλωσιά όταν ήρθε ο Πάνος Καμμένος.
Κατέβηκε από ένα μαύρο αυτοκίνητο με την έξαψη να γυαλίζει στο βλέμμα του.



Ανέβηκε στην εξέδρα με τα χέρια ανοιχτά και τον λαιμό κλειστό από τη βραχνάδα.
Δεν θυμάμαι, φυσικά, τι είπε -δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να θυμάται. Πιθανότατα δεν υπάρχει και άνθρωπος που άκουσε τι είπε ο Καμμένος σε εκείνη τη συγκέντρωση.
Αισθανόμουν ότι επέπλεα σε μια μπλε λίμνη φτιαγμένη από ρυτίδες…


Η άλωση της Ευρώπης.



 Εδώ και τέσσερις μέρες προσπαθώ να ερμηνεύσω τη σιωπή που επικρατεί στον ευρωπαϊκό χώρο για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, τις μεγάλες ανατροπές στην περιφέρεια της Αττικής και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.




Υποπτεύομαι μάλιστα πως δεν είναι τυχαίο ότι το Πρακτορείο Ξένου Τύπου άλλαξε ιδιοκτησία ειδικά αυτές τις ημέρες, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν εφημερίδες και περιοδικά.
Υπάρχει βέβαια και το Διαδίκτυο.
Ευτυχώς…


Έχει κι άλλα προβλήματα η Ρωσία…



Την ώρα που η προσοχή του κόσμου είναι επικεντρωμένη στην προσάρτηση της Κριμαίας και στη βία στην ανατολική Ουκρανία, υπάρχει και μια άλλη περιοχή όπου η Ρωσία δεν τα πάει καλά.




Ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης Αμπχαζίας έχει εγκαταλείψει τη πρωτεύουσα Σοχούμι, μετά από έφοδο διαδηλωτών στο προεδρικό μέγαρο, το οποίο ελέγχεται πλέον από την αντιπολίτευση…

Υποκρισία, ψέματα και αριστερή προπαγάνδα...



 Στην Ελλάδα όποιος δεν επικαλείται δημοσίως αριστερές ευαισθησίες και πολιτικές είναι εκ του προοιμίου ύποπτος.
Μπορεί να είσαι συνδικαλιστής του δημοσίου με ονομαστικό μισθό έως 1.500 ευρώ και να έχεις αποκτήσει 19 ακίνητα, αλλά το αριστερό πρόσημο να σε καθιστά έντιμο πολιτικό, ιδεολόγο και αλτρουιστή που μοχθεί για την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας.




Από την άλλη πλευρά δεν αρκεί, έστω κι αν είσαι σκληρά εργαζόμενος και έχεις σαφή και αιτιολογημένη αντιστοίχιση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν διαθέτεις αριστερό πρόσημο, για να είσαι «αθώος»… Πόσο μάλλον αν σε κατατρέχει το στίγμα του «επάρατου» νεοφιλελευθερισμού…

Ένα συνηθισμένο (ανδρικό) πρόβλημα…



Όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω την έννοια της πρόωρης εκσπερμάτισης.
Είναι κάτι σαν αυτό που έπαθε ο Αλέξης μόλις βγήκε λίγο μπροστά στις ευρωεκλογές, και αμέσως έτρεξε στον Παπούλια να θέσει όρους και να ζητήσει εκλογές.




Στο σεξ, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη, και σαφώς πιο ενοχλητική…

Ο πλανήτης γέμισε από παχύσαρκους…



Σήμερα υπάρχουν στον κόσμο πιο πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι από ότι ολόκληρος ο πληθυσμός του πλανήτη το 1935!
Αυτό προκύπτει από μια πρόσφατη ενδελεχή επιστημονική έρευνα επί του ζητήματος της παχυσαρκίας.




Η έρευνα διενεργήθηκε σε 188 κράτη, και όπως καταλήγει, υπάρχουν 2.1 δισεκατομμύρια υπέρβαροι άνθρωποι, δηλαδή το 30% του συνολικού μας πληθυσμού, με κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού αυτού που το 1980 ήταν 20%.