19.4.14

Lady Jane...

The Rolling Stones...Το μεγάλο μας τσίρκο…Ανοίξαμε και σας περιμένουμε, λοιπόν!
Δωρεάν το υπερθέαμα, κυρίες και κύριοι.
Το μόνο με το οποίο χρεώνεστε είναι τα ναύλα ώς το εκλογικό τμήμα – ψιλοπράγματα, δηλαδή, εν σχέσει με την απόλαυση...
Εντάξει, ξέρω ότι καταλαβαίνετε αμέσως ότι ο ενθουσιασμός μου είναι προσποιητός. Τι άλλο να κάνω όμως;
Αφού δεν γινόταν να το αποφύγουμε, τουλάχιστον ας το απολαύσουμε.
Η εφαρμογή του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές του Μαΐου συνεπάγεται, εκ των πραγμάτων, ότι τα ψηφοδέλτια που παρουσίασαν τα κόμματα είναι –μετά συγχωρήσεως– σαν τα μούτρα μας.
Αφού, λοιπόν, σήμερα είναι Μεγάλο Σάββατο, σας προτείνω να με ακολουθήσετε σε μια χαλαρή περιπλάνηση στον πλούτο της πανίδος και της χλωρίδος των ψηφοδελτίων, ώστε να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό που μας περιμένει.


Οι τοκογλύφοι της οργής…Με το διάσημο tweet ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δανείζεται με 5% από τις αγορές αντί για το ισχύον 1,5%.
Για αυτό το 1,5% μέχρι προχθές το κόμμα του χαρακτήριζε τις χώρες που μας δανείζουν τοκογλύφους.
Δεν είναι παρά ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε αντιφατικές και εξωπραγματικές τοποθετήσεις.
Oι αγορές σταμάτησαν να δανείζουν την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2010 παρότι προσέφερε επιτόκιο γύρω στο 6%.
Μέχρι τότε κανείς δεν μιλούσε για τοκογλύφους και επαχθές χρέος.
Αντίθετα, οι περισσότεροι ζητούσαν μεγαλύτερες δαπάνες και περισσότερους διορισμούς, χωρίς να τους ενοχλεί ούτε το ύψος τον επιτοκίων ούτε η γιγάντωση του χρέους.


Η ιστορία του Αγίου Φωτός …Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός είναι μία από τις εντονότερες και πιο ιερές στιγμές της Χριστιανοσύνης, με την ιστορία της να χάνεται πίσω στους αιώνες και να περιβάλλεται από μυστήριο.Oι πρώτες αναφορές για την τελετή ανάγονται στον 2ο αιώνα μ.Χ. και μιλούν για μια απλή συμβολική αναπαράσταση και τίποτε άλλο.
Αυτή η ιστορία κράτησε χρόνια.
Μέχρι που έφτασαν διάφοροι Φράγκοι παπάδες και τυ­χοδιώκτες, σαν εκείνο τον απερίγραπτο (και μεταγενέστερο βεβαίως) καλόγε­ρο, τον Κουκούπετρο, που διαβάζαμε στα σχολικά βιβλία. Αυτοί κατάλαβαν πως η υπόθεση κρύβει χρυσάφι και το γύρισαν στα. θαύματα! Μάλιστα, για να μαζέψουν κόσμο για τις σταυροφορίες, επικαλούνταν και το «θαύμα» του Αγίου Φωτός!
Έτσι, η απλή τελετή με τον συμβολισμό της έδωσε τη θέση της στη δεισιδαιμονία και τον σκοταδισμό.


Ευκαιρία για «τολμηρούς» επενδυτές…Το νησί Poveglia ίσως είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος στον πλανήτη, και τώρα μπορείτε να το αποκτήσετε για 99 χρόνια.
Το ιταλικό κράτος αναζητεί προσφορές για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του ακατοίκητου αυτού νησιού, με έκταση 17 στρέμματα, που βρίσκεται πολύ κοντά στη τουριστική Βενετία.

Φτιάξε και συ μια … ποδοσφαιρική ομάδα.Ζούμε σε μία καταπληκτική χώρα.
Που αλλού θα συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν εδώ;
Κατηγορούμενοι για τα στημένα του ποδοσφαίρου και άλλοι παράγοντες της στρογγυλής θεάς διεκδικούν την εκλογή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές!
Και το πιο αστείο; Θα βγουν και μάλιστα με τα τσαρούχια!Ετοιμαστείτε για γλέντια.
Να σας απαγορεύουν την είσοδο σε μία πόλη γιατί δεν προσκηνύσατε τον μπλε παπαγάλο, το σύμβολο της ομάδας.
Σε μία αστεία χώρα, συμβαίνουν αστεία πράγματα.
Κι έπειτα μας φταίει η Μέρκελ...

Καινούργιες ράτσες ανθρώπων!Λευκότερο δέρμα, ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ριζική αλλαγή χαρακτηριστικών.
Νέες ράτσες ανθρώπων δημιουργούνται στην Αμερική, την πιο πολυεθνική χώρα στον κόσμο και οι αλλαγές αυτές σφραγίζουν τον αιώνα μας.Ο Μάρτιν Σέλλερ είναι Γερμανός φωτογράφος που ζει στις ΗΠΑ, διάσημος γιατί φωτογραφίζει όλα τα πρόσωπα με τον ίδιο τρόπο, είτε είναι διάσημοι είτε όχι.
Μια σειρά φωτογραφιών του με τίτλο «Μιγάδες» θα μείνει στην ιστορία.
Το περιοδικό Νational Geographic βασίστηκε πάνω σε αυτές τις φωτογραφίες για να αποδείξει ότι οι άνθρωποι στην Αμερική είναι όλο και λιγότερο μαύροι, ή άσπροι ή ισπανογενείς.


Οι μυστηριώδεις δίμετρες της Βαρβακείου, και το… ΣΔΟΕ!Μα είναι δυνατόν κανείς να μην έχει βγάλει έστω μια φωτογραφία με το κινητό τηλέφωνο από τις γυναίκες που όπως τα Χριστούγεννα έτσι και τη Μεγάλη Πέμπτη εμφανίστηκαν στη Βαρβάκειο και έδωσαν 50.000 ευρώ προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν κρέας συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη;Οι υποψίες είναι πολλές, τόσες ώστε ο υφυπουργός ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να κάνει έρευνα.