20.9.14

I'll whip ya head boy...

50 Cent



Σύριζας εναντίον του κακού ΝΑΤΟ!



Τη τελευταία φορά που τέθηκε ζήτημα αποχώρησης της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, οι εσωτερικές αλλά και οι διεθνείς συγκυρίες ήταν εντελώς διαφορετικές απ’ ότι σήμερα.
Είχε μεσολαβήσει η χούντα, ζούσαμε εν μέσω ψυχρού πολέμου, βιώσαμε τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο, εκτός από τη Τουρκία φοβόμασταν τη κομμουνιστική Βουλγαρία, και γενικά ήμασταν ως λαός απογοητευμένοι και προδομένοι από τους φίλους και συμμάχους μας.




Παράλληλα ήταν η εποχή (μεταπολίτευση) των ζιβάγκο, των αντάρτικων, των στρατιωτικών τζάκετ, και του ονείρου για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, με κυρίαρχο σύνθημα το ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, καθώς και αυτό του ΕΚΚΕ (αν θυμάμαι καλά) ΟΥΤΕ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!


Το καλτ στην εξουσία…



Λέω και ξαναλέω με κάθε αφορμή ότι σημαντικός αριθμός υπουργών και βουλευτών είναι ταμάμ για τις εκπομπές της Αννίτας Πάνια.
Ότι μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου είναι ότι πρέπει για το "χρυσό κουφέτο". Άξιοι διάδοχοι του Κάτμαν και του Ταμπάκη.
Να το πούμε μέσα σε τέσσερις λέξεις: η γραφικότητα στην εξουσία.
Το καλτ στο καλύτερο του.




Να τους βάλουμε σε δυάδες, Γεράσιμος Γιακουμάτος εναντίον Ανδρέα Λοβέρδου. Γιατρός εναντίον καθηγητή και βάλτε να πάνε τώρα που γυρίζει: ο Γιακουμάτος αφού έλυσε όλα τα θέματα αρμοδιότητας του, σαν Υφ. Ανάπτυξης αποφάσισε να ασκήσει και εξωτερική πολιτική…


Η Λαίδη Γκάγκα, και οι … γκαγκά!



Μπορεί και να γεράσαμε.
Μπορεί να είμαστε υπολείμματα της Μεταπολίτευσης που άκουγαν Rolling Stones ή Doors και ονειρεύονταν νέα Γούντστοκ.
Ίσως κάποιοι από εμάς να πιστεύαμε ότι οι μπουάτ στην Πλάκα θα ήταν για πάντα ανοιχτές ή ότι οι Πινκ Φλόιντ θα ξαναέρχονταν να κάνουν ένα εκπληκτικό ροκ σόου.




Μπορεί όλα αυτά να μας κάνουν να βλέπουμε το φαινόμενο Lady Gaga σαν κάτι εξωγήινο.
Ή μπορεί η Gaga να είναι πράγματι εξωγήινη ή εμείς να είμαστε… εντελώς γκαγκά…



Η Λαγκάρντ, ο Γιακουμάτος και η τιμή της χώρας…



Ο Μάκης Γιακουμάτος ανέλαβε (προ)χθες να υπερασπισθεί την τιμή της χώρας μας, απέναντι στις καταγγελίες της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της από Ελληνες φοροφυγάδες.
Ας κάνουμε μια σύντομη παύση εδώ.




Διαβάστε, παρακαλώ, ξανά την αρχική πρόταση: δυνατά, όχι από μέσα σας.
Οσες φορές και αν το κάνετε, η γελοιότητα του νοήματός της δεν μαλακώνει, αλλά μάλλον ενισχύεται…


«Ξέρεις ποια είμαι εγώ;»



Αυθάδεις, αλαζόνες, υπερόπτες, με γερές δόσεις περιφρόνησης, όλοι μπορεί να έχουμε υπάρξει κατά καιρούς.
Μερικοί όμως χρησιμοποιούν τη μεγάλη ιδέα που έχουν σχηματίσει για τον εαυτό τους προκειμένου να επιβληθούν σε μια ολόκληρη κοινωνία.



Και όταν στην κοινωνία που ζούμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνονται απαραίτητα για να προχωρήσουμε, «να προκόψουμε» που λένε, τότε η ίδια η κοινωνία αποκτά με τη σειρά της τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν πραγματική ζούγκλα, με αποτέλεσμα να επιβιώνουν οι ισχυροί σε βάρος των αδύναμων…

Ο τυχερός… Αλέξανδρος.



Ευτυχώς για τον Μέγα Αλέξανδρο.
Πέθανε νωρίς και κατά πάσαν πιθανότητα θάφτηκε μακριά από την πατρίδα, σε σημείο που ίσως δεν αποκαλυφθεί ποτέ.
Ο άνθρωπος που στην εποχή του υποχρέωσε τον τότε γνωστό κόσμο να υποκλιθεί μπροστά του, σήμερα στη γενέθλια γη γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής.



Μετά το 1990 και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η Ελλάδα απέκτησε στα βόρεια σύνορά της ένα πρόβλημα.
Ενα κρατίδιο, που επί ενιαίας Γιουγκοσλαβίας ονομαζόταν Μακεδονία και θέλησε να κρατήσει το όνομα και ως αυτόνομη κρατική οντότητα…