20.9.14

Σύριζας εναντίον του κακού ΝΑΤΟ!



Τη τελευταία φορά που τέθηκε ζήτημα αποχώρησης της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, οι εσωτερικές αλλά και οι διεθνείς συγκυρίες ήταν εντελώς διαφορετικές απ’ ότι σήμερα.
Είχε μεσολαβήσει η χούντα, ζούσαμε εν μέσω ψυχρού πολέμου, βιώσαμε τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο, εκτός από τη Τουρκία φοβόμασταν τη κομμουνιστική Βουλγαρία, και γενικά ήμασταν ως λαός απογοητευμένοι και προδομένοι από τους φίλους και συμμάχους μας.




Παράλληλα ήταν η εποχή (μεταπολίτευση) των ζιβάγκο, των αντάρτικων, των στρατιωτικών τζάκετ, και του ονείρου για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, με κυρίαρχο σύνθημα το ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, καθώς και αυτό του ΕΚΚΕ (αν θυμάμαι καλά) ΟΥΤΕ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!



Μέσα σε αυτή την «επαναστατική» ατμόσφαιρα αποφάσισε ο δεξιός «εθνάρχης» Καραμανλής (ο κανονικός) να μας βγάλει από την Βορειοατλαντική Συμμαχία, χειροκροτούμενος από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.
Η συνέχεια είναι γνωστή.
Χάσαμε κάποια ερείσματα που είχαμε, η μισή Κύπρος παρέμεινε σκλαβωμένη, οι Τούρκοι άρχισαν τα δικά τους στο Αιγαίο, και έτσι λοιπόν, σχεδόν στη ζούλα, επανήλθαμε νύχτα στο ΝΑΤΟ, χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς, ούτε καν ο πολύς τότε Ανδρέας, που μεταξύ άλλων είχε και πάγιο αίτημά του την αποχώρησή μας από αυτό.
Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της ανέξοδης επαναστατικότητας…
Ο σημερινός κόσμος, και οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές του 1974.
Η ευρύτερη γειτονιά μας είναι ένα καζάνι που όχι μόνο βράζει, αλλά κοχλάζει και είναι έτοιμο να εκραγεί … στα μούτρα μας.
Δείτε τι γίνεται στη Βόρεια Αφρική, στη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία, κλπ
Ο κακός χαμός.
Όλα μα όλα έχουν αλλάξει γύρω μας.
Η δε γείτων και άλλοτε πιστή σοβιετική δορυφόρος Βουλγαρία, είναι προ πολλού καπιταλιστική. Χώρια η Αλβανία.
Χώρια και οι πρώην φιλοσοβιετικές χώρες μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας, που σήμερα παρακαλούν να ενταχθούν στο… ΝΑΤΟ.
Η μόνη σταθερή παράμετρος, από τότε μέχρι σήμερα, είναι η  «φίλη και σύμμαχος» Τουρκία, που απλά έχει αγριέψει ακόμη περισσότερο.
Και μέσα σε αυτό το νέο παγκόσμιο πλαίσιο, όπου μια μικρή, ανυπόληπτη,  και ανίσχυρη χώρα σαν τη δική μας χρειάζεται συμμαχίες όπου τις βρει, και ομπρέλες μπας και κρυφτεί από κάτω, έρχεται ο Τσε Αλέξης, και διακηρύσσει επίσημα ότι πρέπει να βγούμε από το ΝΑΤΟ!
Και όχι απλά σε επίπεδο καφενειακής ρητορικής, αλλά διατυπωμένα ευθέως από τον υπεύθυνο τομεάρχη σε ζητήματα άμυνας του Σύριζα, τον Θεόδωρο Δρίτσα, ο οποίος θεωρητικά θα γίνει και υπουργός Άμυνας, αν ποτέ αποφασίσουμε ως λαός να κάνουμε το απονενοημένο διάβημα και φέρουμε τους «κατσαπλιάδες» του Σύριζα στην εξουσία.
Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που δήλωσαν πως θα μειώσουν τις αμυντικές μας δαπάνες, και που όταν ρωτήθηκαν τι θα γίνει με το Αιγαίο, απάντησαν (στα σοβαρά) πως «θα το ρισκάρουμε με τους Τούρκους»!!!!
Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, μόλις η εν λόγω υπόσχεση περί αποχώρησης από το ΝΑΤΟ συνάντησε ποικιλότροπες αντιδράσεις, τα σαίνια του Σύριζα έσπευσαν να τη μαζέψουν, ψελλίζοντας  διάφορες σαχλαμάρες του στυλ ότι εννοούσαν πως με «μαγιά τον Σύριζα, θα παλέψουν σε διεθνές επίπεδο ώστε να καταργηθεί(!) το ΝΑΤΟ», και άλλα τέτοια φαιδρά, που όμως έχουν απήχηση σε διάφορους ξεχασμένους στη δεκαετία του ’70 συμπατριώτες μας, που περιμένουν να έρθουν ο Σκουρλέτης και ο Πάντζας στα πράγματα για να κάνουν το μεγάλο ντου στη Βαστίλη.
Με αυτά και με αυτά συνεχίζουμε ως χώρα να βαδίζουμε επάνω σε στρώμα λεπτού πάγου, με κίνδυνο να πνιγούμε ανά πάσα στιγμή, την ίδια ώρα που ο Αλέξης και οι πέριξ αυτού ετοιμάζουν κυβερνητικά κοστούμια, υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, και κάνουν «επαναστατικά» ανοίγματα ακόμη και προς το Βατικανό.
Σε λίγο, όπως το πάει ο όψιμος όσιος, τον βλέπω να πραγματοποιεί και επίσημη επίσκεψη στη Γουόλ Στριτ…
Και για να μη το ξεχάσω, θυμίζω στους ενθουσιασμένους Συριζαίους που έχουν να λένε ότι πρώτη φορά  Ποντίφικας δέχθηκε αριστερό «ηγέτη», ότι στο παρελθόν ανάμεσα σε άλλους, και ο Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε με Πάπα.
Εκτός και αν για τους σκληροπυρηνικούς «μπολσεβίκους» του Στρατούλη, ο Φιντέλ είναι ένας ακόμη νερόβραστος ρεβιζιονιστής, και όχι πούρος αριστερός όπως ο Αλέξης (ο αγγλομαθής)…
Τι  άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε… Θεέ μου!

Strange Attractor








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου