14.2.14

How Soon is Now?

The Smiths...
Προσεχώς… Βουλγάρες!Η Ελλάδα ήταν επί αιώνες, μια αγροτική χώρα.
Και όπως η πλειοψηφία των κατοίκων της, έτσι κι εγώ κατάγομαι από αγρότες.
Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ανακρίνοντας από μικρός τον έναν παππού και τη μία γιαγιά που γνώρισα, τόσο αυτοί, όσο και όλοι οι  πρόγονοί τους (για τους οποίους είχαν κάποια γνώση ή ανάμνηση) ήταν αγρότες.
Ως εκ τούτου, μεγάλωσα με μια ιδιαίτερα θετική άποψη περί αγροτών.
Άσχετα αν μέσα στα πλαίσια της γενικής αστυφιλίας που προέκυψε τη δεκαετία του 1950, οι δυο γονείς μου, αντί να συνεχίσουν  την αγροτική  παράδοση, έγιναν κι αυτοί αστοί μετακομίζοντας στη Θεσσαλονίκη.


Ο Σαμαράς και τα... παρτάλια.Τελικά ο Σαμαράς είναι πολύ… άτυχος άνθρωπος.
Διότι δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί;
Από τους αριστερούς της πλάκας που σαμποτάρουν το μέλλον της πατρίδας;
Από τους κεντρώους που δεν ξέρουν αν η «Ελιά» θα είναι θρούμπα ή καλαμών; Από τους δεξιούς εντός της ΝΔ που το παίζουν τζάμπα μάγκες με τις επιτυχίες των άλλων και ετοιμάζονται να μοιράσουν το πλεόνασμα όπως αυτοί θέλουν;
Ή από τους ακροδεξιούς που απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία;
Θα πρέπει να έχει ένα πολύ μεγάλο δίλημμα ο πρωθυπουργός.
Ποια είναι πιο ακίνδυνα… παρτάλια;
Τα κάτω ή τα πάνω;
Τα αριστερά ή τα δεξιά παρτάλια;

Τα όνειρα της Ντόρας.Τον Νοέμβριο του 2009 είδε τον άνθρωπο που πρόδωσε τον αγαπημένο της πατέρα να συνεργάζεται με το «πνευματικό παιδί» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και να της παίρνουν μέσα από τα χέρια την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Η ήττα στραγγάλισε τα όνειρα της για πρωθυπουργία.Στο κόμμα πλέον ασφυκτιούσε, όμως αιτία δεν υπήρχε για να αποχωρήσει.
Αν έφευγε λόγω αποτελέσματος, θα της κολλούσαν τη ρετσινιά ότι βάζει τις φιλοδοξίες της πάνω από τη Νέα Δημοκρατία.
Αποφάσισε να κάνει υπομονή.
Τελικώς, το Μάιο του 2010 διαγράφτηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος επειδή υπερψήφισε τα μέτρα για το πακέτο στήριξης.


Καιρός ήταν…Τα νέα είναι, ως συνήθως, και καλά και κακά.
Να ξεκινήσω όμως από τα κακά νέα, για να ξεμπερδεύω.
Δηλαδή, αν έχω καταλάβει καλά, μας πήρε τέσσερα χρόνια κρίσης, στη διάρκεια των οποίων η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 27%, το πολιτικό σύστημα όπως το ξέραμε διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη, το εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 30% και οι φορολογούμενοι πληρώσαμε έκτακτες εισφορές και νέους φόρους ων ουκ έστι αριθμός, για να κλείσουν επιτέλους ο Οργανισμός Κωπαΐδας, το Εθνικό Ιδρυμα Μελετών «Ο Γέρος του Μοριά», η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας και μαζί τους άλλοι είκοσι περιττοί οργανισμοί του χρεοκοπημένου Δημοσίου;
Δυστυχώς, ναι. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.Ας λέμε όμως «πάλι καλά», διότι και για τους συγκεκριμένους οργανισμούς η απόφαση να κλείσουν δεν ήταν απλή υπόθεση.

Worst case scenario…Πόσο απίθανο φαντάζει την πρώτη Κυριακή δημοτικών εκλογών να δούμε πανηγυρισμούς μαυροντυμένων και συνθήματα τύπου «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», στο κέντρο της Αθήνας;
«Καθόλου απίθανο», είναι η απάντηση και μάλιστα, κάποιοι –εκτός Χρυσής Αυγής- κάνουν τα πάντα να το ζήσουμε και αυτό!
Και αυτοί «οι κάποιοι», δεν είναι αόρατοι.

Γέρασε πριν την ώρα του;Εγείρει αντιρρήσεις η φωτογραφία του Ζόζεφ Μαρί Μιναλά!
Η ηλικία του Ζόζεφ Μαρί Μιναλά έγινε θέμα συζήτησης στην Ιταλία, αλλά ο ίδιος το αποδίδει στη ζήλια κάποιων επειδή υπέγραψε στη Λάτσιο.Η φωτογραφία του Μιναλά έφερε θύελλα σχολίων στο ίντερνετ καθώς σχεδόν όλοι αμφισβήτησαν ότι είναι 17 ετών όπως ανακοίνωσαν οι «λατσιάλι», οι οποίοι τον έβαλαν στα τμήματα υποδομής.