30.9.14

Watching Alice...

Nick Cave



Οι κάλπικοι και οι πραγματικοί φίλοι του Λαού…



Το φαινόμενο της εκτεταμένης ανομίας, της επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων, της άνευ κόστους απείθειας σ’ όποιον νόμο ή κανόνα δεν γουστάρουμε, αποτελεί μια από τις βασικότερες παθογένειες που χαρακτηρίζουν την νεοελληνική πραγματικότητα και μας διαφοροποιούν σαφώς από το σύνολο της λοιπής Ευρώπης.



Η βαθιά πεποίθηση του δικαιώματος της α λα καρτ εφαρμογής του νόμου φαίνεται από την οδηγική μας συμπεριφορά ή την παράκαμψη της σειράς προτεραιότητας στους δημόσιους χώρους, μέχρι τις κάθε λογής εκφράσεις του κινήματος «δεν πληρώνω» ή τη σκανδαλωδώς παράνομη λειτουργία τόσα χρόνια τώρα του συνόλου των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.


Περί δημοσκοπήσεων…



Διαβάζουμε στον Τύπο ότι οι αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν non paper με συμπεράσματα επί των τελευταίων δημοσκοπήσεων.
Πέρα από την αυτονόητη «πρωτιά», αγωνιούν να προαναγγείλουν την επερχόμενη αυτοδυναμία!




Η πολιτική των αριθμών είναι παλαιά υπόθεση.
Βέβαια, των επιλεγμένων αριθμών, των αριθμών που συνάδουν με τις πολιτικές προσδοκίες και «εγγυώνται» το επιθυμητό πολιτικό αποτέλεσμα.


Οι πρόωρες εκλογές και τα χρυσά μεροκάματα…



Αν και η αριθμητική δεν βγαίνει, διαβάστε γιατί θα μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, με συνασπισμό βουλευτών:




Φούντωσαν και πάλι στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, μετά τη διαφωνία στη συγκυβέρνηση, αν θα υιοθετηθούν οι επιταγές της τρόικας για αλλαγές στο ασφαλιστικό και θέσπιση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την εσωτερική αντιπαράθεση στη Ν.Δ με φόντο τις απολύσεις στους δήμους.


Ο καθηγητής κι η πόρνη…



Αν ήταν λίγο δίκαιη η κοινωνία που ζούμε, θα έπρεπε από προχθές να φιγουράρουν τα πρόσωπα των καθηγητών-παιδεραστών σε όλα τα περίπτερα και σε όλες τις τηλεοράσεις.
Δεν είναι όμως και το ξέρουμε.




Θεωρεί ο κ. Λοβέρδος και το Υπουργείο Παιδείας -είναι ακόμη και Θρησκευμάτων;- ότι μια κοπέλα, χρήστρια ναρκωτικών ουσιών, είναι πιο επικίνδυνη από έναν καθηγητή που είναι παιδεραστής.

Αμφίπολη: Τα 14 σενάρια για τον «ένοικο» του τάφου…



Ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης;
Ιδού οι 14 «διατυπωθείσες θεωρίες», ανεξαρτήτως ιστορικών πηγών ή προσδοκιών και πέρα από το πιθανό ή το απίθανο




Είναι ο πιο διάσημος άγνωστος «νεκρός» στην Ελλάδα των τελευταίων, τουλάχιστον, τριάντα ετών.
Βεβαίως, ουδείς γνωρίζει εάν είναι ένας ή, πρόκειται για περισσότερα πρόσωπα, όπως ουδείς μπορεί να πει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, με βεβαιότητα ότι, ο Τύμβος Καστά είναι όντως ταφικό μνημείο (και όχι, σύμφωνα με κάποιες υποθέσεις που διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες χαμηλόφωνα, ιερό, ναός).