30.9.14

Οι πρόωρες εκλογές και τα χρυσά μεροκάματα…



Αν και η αριθμητική δεν βγαίνει, διαβάστε γιατί θα μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, με συνασπισμό βουλευτών:




Φούντωσαν και πάλι στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, μετά τη διαφωνία στη συγκυβέρνηση, αν θα υιοθετηθούν οι επιταγές της τρόικας για αλλαγές στο ασφαλιστικό και θέσπιση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και την εσωτερική αντιπαράθεση στη Ν.Δ με φόντο τις απολύσεις στους δήμους.



Το έργο έχει ξαναπαιχτεί πολλές φορές και πλέον δεν πείθει ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους θεατές.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν πρόωρες εκλογές, από το συνασπισμό Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, λόγω διαφωνίας με την Τρόικα.
Το παρελθόν είναι πρόσφατο και θυμόμαστε όλοι επί παντοκρατορίας Βενιζέλου, όταν διαφώνησε με την τρόικα και την έστειλε στην Αμερική, αμέσως μετά για να κατευνάσει τα πνεύματα, εξήγγειλε το λεγόμενο εποχικό χαράτσι για τα ακίνητα και την έκτακτη εισφορά, που εξελίχθηκαν μόνιμοι φόροι.
Κάλπες θα στηθούν -άγνωστο το πότε – μόνο για πρόεδρο της Δημοκρατίας αν δεν συγκεντρωθεί ο προαπαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η Ν.Δ. έχει 126 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 28. Σύνολο 154 βουλευτές. Μας μένουν λοιπόν άλλοι 26, ώστε να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι συνολικά 24.
Ακόμη κι όλοι να ψηφίσουν φθάνουμε στον αριθμό 178. Άρα το άθροισμα Ν.Δ.+ΠΑΣΟΚ+ανεξάρτητοι δεν βγάζει 180.
Επομένως χρειάζεται να ψηφίσουν και κάποιοι από τη ΔΗΜΑΡ, που στην παρούσα φάση και μετά την αποχώρηση Βασίλη Οικονόμου, Γρηγόρη Ψαριανού και Σπύρου Λυκούδη, δεν φαντάζει πολύ πιθανό, καθώς με εξαίρεση τις φωνές για εσωτερική αντιπολίτευση στον Φώτη Κουβέλη, προκρίνεται το σενάριο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δύσκολο φαντάζει τουλάχιστον κάποιοι εκ των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν θετικά για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Προχωρώντας στην ανθρωπογεωγραφία των 24 ανεξάρτητων βουλευτών θα δούμε ότι σε αυτόν τον χώρο ανήκουν:
Οι προερχόμενοι εκ των δεξιών: Νίκος Νικολόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Νικήτας Κακλαμάνης, και Γιώργος Κασαπίδης.
Οι εκ του ΠΑΣΟΚ αποχωρήσαντες: Μίμης Ανδρουλάκης, Χρήστος Αηδόνης, Θόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη και Μάρκος Μπόλαρης
Οι πρώην Ανεξάρτητοι Έλληνες: Βασίλης Καπερνάρος, Γώργος Νταβρής, Κων/νος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Μίκα Ιατρίδη, και Γιάννης Κουράκος
Οι πρώην ΔΗΜΑΡιτες : Σπύρος Λύκούδης, Οδυσσέας Βουδούρης , Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου και Αικατερίνη Μάρκου
Ο πρώην Συριζαίος: Πέτρος Τατσόπουλος και οι πρώην Χυσαυγίτες, Ευστάθιος. Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Φαινομενικά δύσκολα μπορεί να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλές κωλο-τούμπες.
Όμως, στο περιστύλιο κυκλοφορεί  και άλλο ένα σενάριο, εκτός αυτό της συνωμοσιολογίας περί δωροδοκίας βουλευτών .
Αν η κυβέρνηση εξαντλήσει τη θητεία της αυτή θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2016.
Λένε κάποιοι, ότι πολλοί εκ των βουλευτών γνωρίζοντας ότι σε ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες δεν θα επανεκλεγούν, αν επιλεχθεί ένα όνομα για την προεδρία της Δημοκρατία υπερκομματικό, θα μπορούσαν να συναινέσουν για να κερδίσουν κάποιους μισθούς επιπλέον...
Λέτε;

Φώτης Νάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου