20.1.14

Οι καλές ομάδες κάνουν θαύματα…Ή αλλιώς: Η ιστορία ενός κλαμπ.

Οι παλιοί πλέον Θεσσαλονικείς (η παλαιότητα είναι πάντα σχετική) σίγουρα θα θυμούνται, αναπολώντας τη νιότη τους, πολλά «μαγαζιά», μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό Νανί Νανί στον Βαρδάρη….Προσωπικά, ποτέ  δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αφού το στυλ της διασκέδασης στα εν λόγω clubs μου θύμιζε καταστάσεις ζόμπι, όπου οι δήθεν χάι θαμώνες ήταν επί ώρες στημένοι και ακίνητοι, μη χαλάσει το ζελέ,  ίσως λικνιζόμενοι που και που,  με ένα ποτό στο χέρι, κρυφοκοιτάζοντας δεξιά και αριστερά να δουν αν τους κοιτάει κανείς, και  μη τολμώντας να «λερωθούν».
Μη τολμώντας να επικοινωνήσουν…
Με την εκκωφαντική μουσική να τρυπάει τα τύμπανα.
Το δήθεν σε όλο του το μεγαλείο…Η ευκολία της ανέξοδης κριτικής των πάντων…Διάβασα σήμερα στο facebook μια πανέξυπνη ατάκα κάποιου φίλου, που εμπεριέχει μέσα σε λίγες λέξεις, όλα όσα πιστεύω εδώ και πολύ καιρό, και που για μένα είναι η απόλυτη αλήθεια, που όμως δεν θα μπορούσα να εκφράσω τόσο συνοπτικά, και τόσο πετυχημένα.Τι λέει; Ότι όποιος ονειρεύεται να σώσει τη χώρα, ας δοκιμάσει πρώτα τη τύχη του προεδρεύοντας σε μια συνέλευση της πολυκατοικίας του!
Ή αλλιώς, έξω απ’ το χορό, πολλά τραγούδια λέω... ή κάπως έτσι τέλος πάντων

Σκληρό μήνυμα Ξηρού... Πανικόβλητη η κυβέρνηση!

Τι είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσω βιντεομηνύματός του, και τρέμει το Μαξίμου;Εκλογές... τώρα!Όταν ο κ. Α. Σαμαράς δηλώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016 είναι υποχρεωμένος να το κάνει.
Επειδή είναι Πρωθυπουργός και αν πει κάτι άλλο θα του …διαλυθεί το μαγαζί καθώς όλοι θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει στις εκλογές, ή θα τρέχουν για να εκλεγούν.Το ερώτημα είναι μήπως το πιστεύει κιόλας,  ή αν το πιστεύουν κάποιοι από αυτούς που ευδοκιμούν πλησίον του.
Το λέμε αυτό επειδή έχουμε κουραστεί να γράφουμε για τα λάθη στρατηγικής και τακτικής της ηγετικής ομάδας της ΝΔ.
Μια ασθένεια που τείνει να γίνει ανίατη, καθώς τις περισσότερες φορές τα λάθη αυτά πηγάζουν από αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας.

Η πορνεία των καπνιστών…Το κράτος είναι εδώ και για να τιμωρεί τα πάθη σου.
Τις εξαρτήσεις σου.
Ένας πονετικός γονιός που δεν έχει άλλο τρόπο να σε βάλει στον ίσιο δρόμο. Δεν είναι τα λεφτά.
Ποιος λογαριάζει τα λεφτά μπροστά στην υποχρέωση να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί;Να του ρίχνεις κάνα δυο σπλαχνικές βιτσιές στο κωλαράκι κάθε φορά που πασπατεύει το πιπί του. Κάθε φορά που ανάβει ένα τσιγάρο. 
Όταν δει πως δεν καταφέρνει να σε σώσει -πρέπει και να θέλεις να σωθείς- το κράτος το φιλοσοφοφεί.
Ξέρει πως οι εξαρτήσεις είναι για τα αδύναμα μέλη του κοπαδιού και τα πατάει στον λαιμό…

Τα 20 μεγάλα ψέματα της εποχής μας…Παλιό, αλλά καλό και επίκαιρο…


ΨΕΜΑ 1.
Όπου έχει αναλάβει το ΔΝΤ βύθισε την οικονομία στην ύφεση.
Το ΔΝΤ από τις 20 χώρες που έχει χρηματοδοτήσει οι 13 αναπτύχτηκαν και οι 2 τώρα βρίσκονται στους G20.(Τουρκία, Βραζιλία).
Οι άλλες 7 απλά δεν εφάρμοσαν το σταθεροποιητικό πρόγραμμα (βλέπε Ελλάδα).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της Αγγλίας το 1979 που μπήκε στο ΔΝΤ και εφαρμόζοντας πολιτικές απελευθέρωσης της αγοράς , γνώρισε την μεγαλύτερη ανάπτυξη της ιστορίας της.ΨΕΜΑ 2
Θα μπορούσαμε να χρηματοδοτηθούμε από την Ρωσία.
Όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αυτό ,αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Ρωσία είναι από τα μέλη του ΔΝΤ που έφερε αντίρρηση για το ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα σαν μη συμφέρουσα επένδυση….


Νανόπουλος… απλά.Πόσο κοντά βρισκόμαστε στη διατύπωση μιας ενιαίας θεωρίας για όλες τις δυνάμεις που διέπουν τον κόσμο γύρω μας;
Πώς γίνεται η ολική ενέργεια στο σύμπαν να είναι μηδέν και η ζωή να συνεχίζεται κανονικά;
Πόσα σύμπαντα υπάρχουν;Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει ο διακεκριμένος καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Δημήτρης Νανόπουλος, με αφορμή την εγκατάστασή του ως αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, που έγινε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.

Υπάρχουν κι αλλού σπατάλες….Η είδηση είναι απολύτως έγκυρη και την δημοσιεύει το Newsweek.
Σύμφωνα με αυτήν, η αμερικανική κυβέρνηση κλήθηκε να καταβάλει τεράστιο ποσό για να καλύψει την αγορά μισού εκατομμύριου συσκευών που υποβοηθούν την στύση, μέσα στην πενταετία 2006 - 2011.Πρόκειται για την κάλυψη υγείας του προγράμματος Medicare που απευθύνεται σε 44 εκατομμύρια ασφαλισμένους και ελέγχεται από το κράτος.