3.12.12

Μουσική δροσοσταλιά.

Ο Strange σας παρουσιάζει τo Sea Lion Woman του 1933... (Christine & Katherine Shipp sisters).





Ο Χίτλερ ζει και βασιλεύει… στην Ινδία!


Η σύζυγός μου διδάσκει γαλλικά σε ένα ιδιωτικό λύκειο του Μουμπάι.
Πρόσφατα, ζήτησε από την τάξη της, που αποτελείται κυρίως από παιδιά μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων, να συμπληρώσουν την πρόταση: «J'admire …» με το όνομα κάποιας ιστορικής προσωπικότητας που θαυμάζουν.
Το αποτέλεσμα την αναστάτωσε σφόδρα. 

 Από τους 25 μαθητές της τάξης, οι 9 επέλεξαν τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος και βγήκε πρώτος στις προτιμήσεις τους.
Τον Γκάντι, τον επέλεξε μόλις ένας μαθητής!
 

Τα ρομπότ του μέλλοντός μας...


Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, μια συνηθισμένη πρόβλεψη για το μέλλον, ήταν ο σημαντικός ρόλος που υποτίθεται θα έπαιζαν τα ρομπότ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στην καθημερινότητά μας.

 
Σίγουρα, τα ρομπότ μας βοηθούν πλέον σε πάρα πολλές εργασίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο πίστευε κάποτε η επιστημονική φαντασία, αλλά και οι μελλοντολόγοι.

Ζωή χωρίς το φεγγάρι: Γίνεται;


Πρόσφατα έγινε γνωστό, πως στη διάρκεια της δεκαετίας του `50, και μέσα στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου, η αμερικανική πολεμική αεροπορία σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια πυρηνική έκρηξη στην επιφάνεια της σελήνης!

 
Σε μια συνέντευξή του στο CNN, ο φυσικός Leonard Reiffel, που συμμετείχε στον εν λόγω σχεδιασμό, εξήγησε πως μια τέτοια έκρηξη θα ήταν «μικροσκοπική», και δεν θα επηρέαζε καθόλου την σελήνη.

Ξεκινάει η επαναγορά των ομολόγων.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η  Ελλάδα θα δαπανήσει έως και $13 δισεκατομμύρια, σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων της (με μεγάλη έκπτωση), το οποίο ελπίζει πως θα την βοηθήσει να σταθεροποιήσει τα χρέη της.

Ετοιμάζεται και ο Χορτιάτης να εκπέμψει ψηφιακά

Μια πτυχή της μετάβασης στην εποχή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος ανέδειξε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κος Θεόδωρος Καράογλου σε συνάντησή του σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, καθώς και εκπροσώπους των ψηφιακών παρόχων ΕΡΤ και Digea, η οποία δεν είναι άλλη από το συμμάζεμα του πάρκου κεραιών στον Χορτιάτη, πληγή που θα κλείσει σιγά σιγά με το πέρασμα στην εκπομπή ψηφιακού σήματος.

Τα βαμπίρ της Σερβίας.


Υπάρχουν βαμπίρ στη Σερβία;
Ναι λένε οι κάτοικοι της απομονωμένης ορεινής πολίχνης Zarozje, που βρίσκεται σε μια ονειρεμένη τοποθεσία, γεμάτη από πυκνά παρθένα δάση.
Όπως λένε, ξύπνησε ένα παλιό βαμπίρ της περιοχής, που τώρα σπέρνει τον τρόμο στους κατοίκους, αλλά και που έχει την προοπτική να την αναπτύξει τουριστικά…


Το ελληνικό πολιτικό χάος.


Όσο περνάει ο καιρός, τόσο το χάος της Ελλάδας καθίσταται πιο περίπλοκο και μη διαχειρίσιμο. Σαν η χώρα να θέλει να μπει σε έναν ατέλειωτο κύκλο μιζέριας.