21.6.15

Shots...

Imagine Dragons



Ο λαός της Θεσσαλονίκης μίλησε!

Ναι στη ρήξη!
Όχι στους γερμανοτσολιάδες!



Αυτό βροντοφώναξαν μιλιούνια Θεσσαλονικέων, που πλημμύρισαν σήμερα τους δρόμους της συμπρωτεύουσας, σε μια δυναμική διαδήλωση υπέρ της κυβέρνησης των Συριζανέλ, που πολεμάει την υποδούλωσή μας στους ξένους τοκογλύφους.
Οι φωτό από την γεμάτη παλμό παλλαϊκή συγκέντρωση...

Τι θα μας συνέβαινε εκτός ευρώ;



Από διαπραγμάτευση σε διαπραγμάτευση οι όροι χειροτερεύουν, δεν διασφαλίζεται η ελάφρυνση του χρέους και απομακρύνεται η αναπτυξιακή προοπτική.



Ενώ τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, είναι ώρα να σκεφθούμε το εκτός ευρώ, έστω και ελάχιστα πιθανό, ενδεχόμενο.
Είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε;


Οι 10.000 στο Σύνταγμα να γίνουν 100.000!



Οι γενιές που βρίσκονται από τα 20 μέχρι τα 50 περίπου έχουν ένα πλεονέκτημα. Ουσιαστικά δεν έζησαν τη φτώχεια τη μεγάλη.
Δεν βίωσαν (όχι όλοι βεβαίως) μια κατάσταση σαν κι αυτή που βλέπει κανείς όταν πάει σήμερα στην Αλβανία, τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία. Μάλιστα η γενιά από 60 μέχρι 70 ήταν και η πρώτη που δεν έζησε πόλεμο αλλά βίωσε ασφαλώς τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.




Όσο για τους 40άρηδες και κάτω, έζησαν στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα της απίστευτης «φούσκας» που ξεκίνησε από την εποχή του Ανδρέα που μπούκωσε τον κόσμο με χρήμα και συνεχίστηκε με το έγκλημα του Χρηματιστηρίου ή τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών…

Τα ψέματα τελειώνουν…



Το ρωσικό φλερτ του Τσίπρα τέλειωσε, οι… Ρωσίδες που θα έκαναν ουρά για να δουν τον μεγάλο Μάγο της διπλωματίας, αποσύρθηκαν και ο πρωθυπουργός επιστρέφει με άδεια χέρια στην Αθήνα.




Τώρα που έλυσε το θέμα με τον αγωγό, μπορεί απερίσπαστος να ασχοληθεί με την σωτηρία της Ελλάδας.
Δεν ήταν απαραίτητο αυτές τις ημέρες να βρίσκεται στην Ευρώπη και να επιχειρεί να πείσει τους ηγέτες για τα δίκαια της χώρας.
Θεώρησε καλύτερο να βρίσκεται στο Λένινγκραντ εκνευρίζοντας ακόμη περισσότερο Ευρωπαίους και Αμερικανούς…

Ο λενινισμός του κ. Τσίπρα και η εξουσία…



Μιλώντας χθες (σημ. πρόσφατα) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.
Απέδωσε δε την αδυναμία της κυβέρνησής του να πραγματώσει όσα είχε υποσχεθεί σε μια λενινιστική, τριτοδιεθνιστική κοινοτοπία: «Έχουμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», είπε.
Γιατί επέλεξε αυτή τη διατύπωση;


Χρησιμοποιώντας τη φράση αυτή, ο έλληνας πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μου, υπενθύμισε ότι η αντίληψή του για την πολιτική διαμορφώθηκε στο λενινιστικό στρατόπεδο - κατά την ευδόκιμη θητεία του στην ΚΝΕ, όπου διακρίθηκε, ως γνωστόν, ως καταληψίας...


Οι φυλές του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Λένιν στον Κέυνς…



 «Στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας απομονωμένος, ριζοσπάστης, απρόθυμος να κάνει τη συμφωνία που απαιτείται για να κρατήσει τη χώρα του στο ευρώ. Αλλά αυτός, δεν είναι ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα οι φίλοι και σύμμαχοί του στο ΣΥΡΙΖΑ, έναν ετερόκλητο συνασπισμό στον οποίο υπάρχουν από λενινιστές μέχρι Κεϊνσιανοί», αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg με τίτλο «Αν κατανοήσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ τότε η κατάσταση της Ελλάδας βγάζει πολύ μεγαλύτερο νόημα».




«Για αυτούς», συμπληρώνει το Bloomberg, «έχουν γίνει ήδη πάρα πολλές παραχωρήσεις και το να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο ήταν ένα μέτρο του πραγματισμού του 40χρονου πρωθυπουργού»…



Η πρόεδρος ξέφυγε…



Παρακολούθησα την αναίτια επίθεση της προέδρου της Βουλής εναντίον του συναδέλφου του ΣΚΑΪ, ο οποίος της είχε υποβάλει μια καθ' όλα λογική, αλλά ενοχλητική ερώτηση. Και εκείνο που, δυστυχώς, διαπίστωσα είναι ότι η κατάστασή της πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η πρόεδρος και ο ... Λένιν;


Φαίνεται ότι, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της έχει φτάσει να αποτελεί ό,τι πλησιέστερο σε ερπύστριες έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά ο τόπος από εκπρόσωπο της εξουσίας…