21.6.15

Η πρόεδρος ξέφυγε…Παρακολούθησα την αναίτια επίθεση της προέδρου της Βουλής εναντίον του συναδέλφου του ΣΚΑΪ, ο οποίος της είχε υποβάλει μια καθ' όλα λογική, αλλά ενοχλητική ερώτηση. Και εκείνο που, δυστυχώς, διαπίστωσα είναι ότι η κατάστασή της πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η πρόεδρος και ο ... Λένιν;


Φαίνεται ότι, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της έχει φτάσει να αποτελεί ό,τι πλησιέστερο σε ερπύστριες έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά ο τόπος από εκπρόσωπο της εξουσίας…Δικαίωμά της είναι να θεωρεί ότι το δημοσιογραφικό καθήκον εξαντλείται σε εμετικές ερωτήσεις όπως αυτή με την οποία την υποδέχθηκαν στην «αναγεννημένη» ΕΡΤ.
Δυστυχώς για εκείνη και για όσους συμμερίζονται τις απόψεις της τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και ούτε και πρόκειται να καταντήσουν έτσι.
Οι προσωπικές επιπολαιότητες και οι πολιτικές χυδαιότητες και ιδιοτελείς σκοπιμότητες θα επισημαίνονται, θα αναδεικνύονται και θα καταγγέλλονται.
Γι' αυτό και καλά θα κάνει να το συνηθίσει. Τους δημοσιογράφους θα τους βρίσκει πάντα μπροστά της.
Η ελευθερία τους μόνο στα απροκάλυπτα ολοκληρωτικά καθεστώτα υποτάσσεται. Σε κάθε άλλη περίπτωση καμώματα σαν τα δικά της μέχρι και που τα διασκεδάζουν.
Η πρόεδρος της Βουλής συγκρότησε με προσωπική της απόφαση την επιτροπή για το χρέος, διάλεξε η ίδια τα μέλη της, φρόντισε για την όποια χρηματοδότησή της και φυσικά είχε αποδεχθεί εκ των προτέρων το προκαταβολικά γνωστό πόρισμά της. Μόνο που αυτό το πόρισμα, που η ίδια ζήτησε να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, δημιουργεί προβλήματα.
Αυτά που της υπέδειξε ο συνάδελφος του ΣΚΑΪ.
Κι ένα επιπλέον: ότι η επιτροπή της αποφάνθηκε πως η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ συνωμότησαν και από κοινού και δολίως έδρασαν σε βάρος της χώρας μας.
Αν θεωρεί πως οι απόψεις αυτές δεν συγκρούονται με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, τότε πολύ φοβάμαι ότι η επιστήμη θα παραμείνει με τα χέρια ψηλά.
Και κάτι τελευταίο. Αυτό το «υφάκι» του «εγώ μιλάω κι εσείς ακούτε» ας το κρατήσει για τους υπαλλήλους της και τους υποτακτικούς της. Στο κάτω κάτω ούτε η επιστημονική ούτε και η κοινωνική δραστηριότητά της είναι τέτοιες που να το δικαιολογούν.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου