9.10.19

Το Βιετνάμ του Ερντογάν;


Μερικές σκέψεις για την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρειο Συρία και τις γεωπολιτικές της προεκτάσεις.
·       Παρατήρηση πρώτη: Τίποτε απ’ ό,τι συμβαίνει γύρω μας δεν μοιάζει να ακολουθεί τους συμβατικούς κανόνες της λογικής.
·       Παρατήρηση δεύτερη: Η Τουρκία πάει και μπλέκει με τους Κούρδους στο Βόρεια Συρία.
--Αν δεν προχωρήσει πολύ, θα είναι εκτεθειμένη σε αντεπιθέσεις συνεχείς. Αληθινός «καθιστός στόχος» για τους πιο έμπειρους αντάρτες του κόσμου, σήμερα - τους Κούρδους!




--Αν προχωρήσει πολύ, για να εξουδετερώσει τους Κούρδους, κινδυνεύει να προκαλέσει πολύ απρόβλεπτες αντιδράσεις:
·       -και από τους ίδιους τους Κούρδους (που έχουν αρκετό στρατηγικό βάθος για να ανασυνταχθούν και να αντεπιτεθούν)
·       -και από τους Σύρους (που μπορούν να χτυπήσουν από αλλού, δυτικότερα, μόνοι τους ή σε συνδυασμό με τους Κούρδους)
·       -και από τους Αμερικανούς που προειδοποίησαν τον Ερντογάν να μην ξεπεράσει «τα όρια»
·       -και από τους Ρώσους (που δεν πρόκειται να αφήσουν μόνο του το Συριακό καθεστώς Άσαντ, να αντιμετωπίσει μια τουρκική εισβολή σε βάθος, μέσα στο Συριακό έδαφος).
Χώρια που αεροπορική στήριξη δεν θα έχουν οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής, αφού τους το «απαγόρευσαν» οι Αμερικανοί (μετά που τους έδωσαν την άδεια να μπουν…!)
Αν κάποιος ήθελε να παγιδέψει στρατηγικά την Τουρκία, δεν θα το είχε «στήσει» καλύτερα απ’ ό,τι πήγαν και έκαναν μόνοι τους!


Αυτή είναι η πονόψυχη Ελλάδα του Παρασκευόπουλου…


Το μισό ποινικό κώδικα είχε στην πλάτη του ο Πακιστανός που αναστάτωσε προχθές τον Ασπρόπυργο και τελικά βρέθηκε τραυματισμένος από πυρά αστυνομικών, που προσπάθησαν τον ακινητοποιήσουν όταν αυτός έστρεψε το όπλο του εναντίον τους.




Ο 33χρονος αλλοδαπός τα ξημερώματα της Δευτέρας αναστάτωσε τον Ασπρόπυργο, όταν ξεκίνησε να πυροβολεί στο αέρα με ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών έξω από σπίτι της περιοχής…