15.1.19

Όχι Μπάλα στο Σαλόνι...

Κώστας Λειβαδάς





Μήπως το πάνε για «επταετία» οι Συριζαίοι;


Όταν θα γίνει θα πέσουμε όλοι από τα σύννεφα…
Υπάρχει μία τάση στους ανθρώπους να ερμηνεύουν τα ιστορικά γεγονότα με αναγωγή στον παρόντα χρόνο και με τα δεδομένα που έχουν ήδη διαθέσιμα. Γι’ αυτό και απορούν που κανείς, την στιγμή που τα γεγονότα συνέβησαν, «δεν τα πήρε χαμπάρι».
Σχεδόν όλοι μπορούν να εξηγήσουν μεταγενέστερα την αιτία των γεγονότων, παρότι ο λόγος που δεν έγιναν αυτά αντιληπτά κατά το χρόνο δημιουργίας τους αποτελεί ανεξήγητο φαινόμενο.





Και παρότι δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική αυτού του φαινομένου, έχουν δοθεί αμέτρητα παραδείγματα με τα οποία αποδεικνύεται ότι οι σύγχρονοι των γεγονότων κυριολεκτικά “δεν είχαν πάρει μυρωδιά”!


Οι μη γελοιογραφήσιμοι και οι αχαλίνωτα ψευδόμενοι…


Ποια είναι η "Πυρίκαυστος Ελλάδα", στην οποία τρεις φορές αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος κατά την κυριακάτικη συνέντευξη του; Δεν θα σας παρεξηγήσω εάν το έχετε λησμονήσει ή εάν δεν το πληροφορηθήκατε ποτέ.
Η "Πυρίκαυστος Ελλάδα" αποτελεί κίνημα το οποίο ίδρυσαν τον Ιούνιο του 2012 πολίτες οι οποίοι αποσκίρτησαν από τη "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόεδρος της ο εκ Καβάλας οικονομολόγος Γεώργιος Καλεάδης, συγγραφέας βιβλίου γιά το μάνατζμεντ αλλά και για τον Άγιο Παΐσιο. Ισχυρός άνδρας της ο Κώστας Ζουράρις.





Στόχο της "Πυρικαύστου" αποτελεί η κατάληψη της εξουσίας. "Ο,τι λιγότερο από αυτό θα ήταν γελοίο..." έχει δηλώσει ο Κώστας Ζουράρις. 
Σάς θυμίζουν τα παραπάνω τον κατά φαντασίαν εθνάρχη Αρμάνδο Δελαπατρίδη; Ενδεχομένως και την κωμικοτραγική Μαρίκα Παλαίστη, υψίφωνον εκ Σαμψούντος, η οποία πραγματοποιούσε μεταπολεμικά συγκεντρώσεις στο κέντρο των Αθηνών και συνεδύαζε προεκλογικά συνθήματα με άριες, με το πλήθος να παραληρεί και να κραυγάζει "Οι Νεκροί Θέλουν Μαρίκα" και "Τα Θυρωρεία στις Ταράτσες"; 
Σφάλλετε σφάλμα μέγα

Ξύπνησε απότομα ο Μπάνος…


Ξύπνησε ξαφνικά ο Μπάνος. Κι όχι μόνο ξύπνησε, αλλά απασφάλισε κιόλας.
Λες και του ‘ρθε στον μακάριο ύπνο του η θεία επιφοίτηση…
Μόλις τον πούλησε στεγνά η Κουντουρά, θυμήθηκε πως ο μπαμπάς της ήταν χουντικός…
Τόσα χρόνια όλο αγκαλιές και φιλιά ήταν με την Πασιονάρα των πσαικαζμένων… τώρα αυτή είναι παρίας, και ίσως χουντόσπορος.
Ακόμη και για τον Βούτση είχε να πει, τον Πρόεδρο της Βουλής μας!
Ακόμη και για τον γιο του... ότι έπρεπε, λέει, να είναι μέσα!
Άκου να δεις! Ποιος τα λέει;

Σαν Θεό τον κοιτούσε...


Ο συγκυβερνήτης του Αλέξη, που χρόνια ολάκερα καταστρέφει τη χώρα σε αγαστή σύμπνοια με τους χουντόσπορους, και τους αλληλέγγυους του Κουφοντίνα.
Τώρα ξύπνησε ο συγκαμένος κομάντο. Ο όψιμος Μακεδονομάχος…
Όταν όμως έκανε τις βόλτες του με ελικόπτερα και με φρεγάτες (μόνο σε υποβρύχιο δεν έχει μπει ποτέ, καθώς δεν  χωράει να κατέβει) ντυμένος την μια ΟΥΚας και την άλλη πιλότος, όλα ήταν μια χαρά...