14.2.15

Kettering...

The Antlers



Το επερχόμενο δράμα του Αλέξη!



Τα δεδομένα (κατ εμέ) έχουν ως εξής: Χρεοκοπήσαμε για πολλούς και διάφορους λόγους, και ήρθε το μνημόνιο να μας δώσει ανάσα ζωής, μπας και διατηρηθούμε στον «πολιτισμένο» κόσμο και δεν γίνουμε Αλβανία των 70’ς.




Αυτό όμως δεν άρεσε στη μεγάλη πλειονότητα των συνελλήνων μας, οι οποίοι άλλοι από άγνοια, άλλοι από υστεροβουλία και ιδιοτέλεια, έριξαν όλο το φταίξιμο στους ξένους δανειστές (εταίρους), σε πολλά σημεία όχι άδικα, και φούσκωσαν τις τάξεις των αντιμνημονιακών κομμάτων ή και μορφωμάτων, που χάιδεψαν τα αφτιά τους.
Να μη ξεχνάμε πως από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους, η φοροαποφυγή θεωρείται το μεγαλύτερο κατόρθωμα, και ο φοροφυγάς μάγκας και καπάτσος.
Έτσι, φυσικό και επόμενο ήταν ο Σαμαράς και η συγκυβέρνησή του να πληρώσουν το μάρμαρο…


We do not chew…



Το κρύο μου πιρούνιαζε το κόκκαλο, έμπαινε λες από τα ρουθούνια και από τα αυτιά και από το κενό στους καρπούς και από τους πόρους του δέρματος και διαχεόταν στο απομέσα μου και μου πάγωνε το είναι.
Βεβαίως, μπορεί να μην έφταιγε το κρύο. Είναι κάτι που παθαίνω όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε πάρα πολλούς ανθρώπους.




Την περασμένη Τετάρτη συγκεντρώθηκε πλήθος στο Σύνταγμα, ένα πλήθος μεγάλο, σιωπηλό, αξιοπρεπές και φιλήσυχο.
Είχε μαζευτεί για να διαδηλώσει χωρίς συνθήματα, μόνο με την παρουσία του, υπέρ της κυβέρνησης, κατά των κακών ξένων, και για διάφορα επιμέρους αιτήματα τα οποία, όπως γίνεται συνήθως μ’ αυτά τα πράγματα, δεν τα μοιράζονταν όλοι απολύτως.
Δεν υπήρχαν ΜΑΤ. Δεν υπήρχαν κάγκελα μπροστά στη βουλή, δακρυγόνα, άνθρωποι που σπάνε τα μάρμαρα της πλατείας, αστυνομικοί που ψεκάζουν τις μούρες διαδηλωτριών…


Ραχόι: Να μας επιστρέψετε τα 26 δις ευρώ…



Η Ισπανία είχε δανείσει 26 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα ενώ η χώρα της Ιβηρικής διερχόταν επίσης σοβαρή κρίση και δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής της οφειλής αυτής, υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίνδος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).



Η Μαδρίτη είχε εκταμιεύσει το ποσό αυτό μέσω διμερών δανείων και στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης το οποίο χορηγήθηκε μετά το 2010 στην Αθήνα από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπενθύμισε ο Λουίς δε Γκίνδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του υπουργικού συμβουλίου…


Βαλαβάνη… πες αλεύρι!



Σκληρή επίθεση κατά της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη εξαπέλυσε το κίνημα «Δεν πληρώνω» με αφορμή τις δηλώσεις της με τις οποίες κάλεσε τους φορολογούμενους να πληρώσουν φόρους και να ρυθμίσουν οφειλές, επικαλούμενη το πατριωτικό τους καθήκον.



Ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Βασίλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Star δήλωσε με έμφαση: «Οταν ακούμε την έκφραση πατριωτικό καθήκον σφιγγόμαστε λιγάκι, γιατί την είχε χρησιμοποιήσει ο Μουσολίνι όταν ζητούσε θυσίες από τους Ιταλούς και πουλούσαν τις βέρες τους»…

Η συριζέϊκη άποψη περί σωστού Δημοσίου.



Μετά και από την διαφαινόμενη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του μνημονίου, όπου, απ ότι κατάλαβα, αντί να σκιστεί απλά παρατείνεται με άλλο όνομα, ενώ οι τροϊκανοί θα έρχονται στην Αθήνα χωρίς γραβάτες, τίποτα πια δεν με εκπλήσσει.
Πόσο δε μάλλον τα δευτερεύοντα, για τα οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ουκ ολίγες ψήφους.



Ειδικά στο δημόσιο, γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κέρδισε το 80% και πλέον των ψήφων των δημοσίων υπαλλήλων και των οικογενειών τους.
Τους οποίους έπεισε για αυξήσεις, για μονιμότητα, για ατιμωρησία, για νέες προσλήψεις, για μη αξιολόγηση, και γενικά για καταστάσεις δεκαετίας του ’80.
Και μέσα σε αυτό το ενθουσιώδες σκηνικό, όπου πάμε πίσω τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, διάβασα κάτι χθες, που μου γύρισε τα έντερα ανάποδα…


SYRIZANEL NEWSPEAK…



Σε ένα παλιό σοβιετικό ανέκδοτο, τρέχουν στα 100 μέτρα ένας Αμερικανός κι ένας Ρώσος.
Ο Αμερικανός κερδίζει την κούρσα με μεγάλη άνεση, αλλά την επομένη ο σοβιετικός Τύπος βγαίνει με πηχυαίους τίτλους "Ο αθλητής της ΕΣΣΔ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ενώ ο φουκαράς από τις ΗΠΑ τερμάτισε προτελευταίος".



Το θυμήθηκα αυτό το ανέκδοτο ακούγοντας το newspeak της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας φτάνει σε σημείο η τρισκατάρατη τρόικα να μετονομάζεται σε "θεσμικούς εταίρους" - κι ας είναι οι ίδιοι εταίροι, όπως και πριν...

Σκοτωμός στο εσωτερικό της κυβέρνησης...



Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων συνέβη κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης χρειάστηκε να ξαναπάρει τον λόγο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αρχική του τοποθέτηση.



Στην αρχική του παρέμβαση μετέτρεψε το προεκλογικό όχι στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, σε όχι στο 30% του μνημονίου.
Ενώ το 70% του μνημονίου, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, πρέπει να υιοθετηθεί. Την επόμενη ημέρα ανέλαβε να αμβλύνει τις άσχημες εντυπώσεις…