30.7.15

Call to arms...

The Black Angels




Δαφνί ή «Γουδή» για τον Γιάνη;



Ήμουν ο πρώτος που σε έναν δημόσιο καβγά με τον Βαρουφάκη, τον είχα προειδοποιήσει ότι στο τέλος αυτού του ναρκισσιστικού παραληρήματος τον περίμενε το «Γουδή».
Ομολογώ ότι έκανα λάθος.




Με τρόμο σήμερα διαπιστώνω ότι η μοναδική αρμόδια αρχή που δικαιούται να αποφασίσει για τον Γιάνη δεν είναι η Δικαιοσύνη, αλλά η ψυχιατρική.
Μια δίκη με κατηγορούμενο τον Βαρουφάκη θα δίχαζε την κοινωνία και θα τον ηρωποιούσε ως «μάρτυρα της δραχμής».
Το δίκαιο, νομίζω, γι' αυτόν και για εμάς, θα ήταν να αποφασίσει η ψυχιατρική επιστήμη… 


Μιθριδατισμός στη δραχμή…



Για τον Λαφαζάνη και το τσούρμο των κομμουνισμένων του, η επιστροφή στη δραχμή είναι σαν το όνειρο που έζησαν στα νιάτα τους όταν πρωτοείδαν το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» του Αϊζενστάιν.
Περιμένουν τη στιγμή που η Ελλάδα θα κατρακυλάει σαν το μωρουδίστικο καροτσάκι στα σκαλιά της Οδησσού για να αναλάβουν δράση.




Θα κλείσουν τα σύνορα και μαζί με τα σύνορα και όλους εμάς και, επιτέλους, θα μπορέσουν να εκδικηθούν το αίμα του Εμφυλίου, να το παίξουν Μπέρια και να βάλουν μια τάξη στη χώρα. Καιρός ήταν, γιατί το παράκανε ο καπιταλισμός.
Στον ρόλο του τσάρου Νικολάου ο Στουρνάρας, στον ρόλο των κουλάκων οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, και το σκηνικό είναι έτοιμο…


Αλέξης, ο εθνικός μας κανακάρης…



Μόνο το «σύνδρομο της Ελληνίδας μάνας» μπορεί να ερμηνεύσει την εντυπωσιακή αποδοχή του πρωθυπουργού απ' το 62% των ψηφοφόρων.
Εκείνη τη μάνα εννοώ, που δικαιολογεί στον κανακάρη της τα πάντα και βγάζει νύχια να τον προστατέψει.
Που κλείνει μάτια και αυτιά στην ξεροκεφαλιά του, στις αυτοκαταστροφικές επιλογές του, στη μετριότητα και στις εξόφθαλμες αδυναμίες του.



Ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει, αυτή πιστεύει ότι το κυνηγάνε το παιδί θεοί και δαίμονες.
Αν μάλιστα τον έχει και μοναχογιό, πέφτει επάνω του να τον προφυλάξει από την κακογλωσσιά του κόσμου. Ταγμένη στη φαντασιακή εικόνα που έχει πλάσει στο μυαλό για τον ομορφονιό της, αρνείται να δεχτεί την πραγματικότητα... 

Ποτάμι:Προκαλεί ο Τσίπρας…



Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τσίπρα στο Κόκκινο το Ποτάμι παρατηρεί πως δεν είπε «μισή λέξη για τα σχέδια Βαρουφάκη  τα ΙOUs και την επιστροφή στη δραχμή» ενώ χαρακτηρίζει προκλητικό να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι ουδέποτε είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια.




Σε ανακοίνωση μάλιστα παραθέτει αποσπάσματα από συνεντεύξεις και ομιλία Τσίπρα στη Βουλή που διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτό.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού…