22.2.14

Beds R Burning....

Midnight Oil...



Νοσηρότητα και άκρα….



Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη: Στην Αθήνα αλλά κι στην επαρχία υπάρχει πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες.
 Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ηλίθιος κι όποιος το αντιπαρέρχεται συγχέει την νομιμότητα με τις ανθρωπιστικές θεωρίες.



Τα δύο άκρα, χρυσαυγήτες κι αναρχοφασίστες, κάνουν τα πάντα για να δυναμιτίσουν το ήδη τεταμένο κλίμα από κάφρους Ελληναράδες, εξωνημένους κι αδιάφορους πολιτικούς, θεωρητικούς της συνωμοσιολογίας που βρομάει το χνότο τους εκδίκηση, αμορφωσιά, λογικά σφάλματα, Ιακωβίνους που μπερδεύουν το Δημοκρατικό Ιδεώδες με τηλεοπτική τρομοκρατία, επουράνια θέσφατα αποκάλυψης κι φανατικές διχοστασίες για την κλινική ψυχολογία στις ψυχαναλυτικές επάλξεις.

Βίβα Βενεζουέλα…



Εδώ και κάποιες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί.
Ο λόγος είναι ότι, στη Βενεζουέλα, ο γραφικός Μαδούρο (αυτός που έφερε τα Χριστούγεννα τον Νοέμβριο για να καλοπιάσει τους ψηφοφόρους στις περιφερειακές εκλογές...) αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη πρόκληση στους δέκα μήνες αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας, εξαιτίας των μαχητικών φοιτητικών διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.



Γι’ αυτό και το τμήμα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε σκόπιμο να εκδώσει την παρακάτω αυστηρή ανακοίνωση urbi et orbi, προφανώς προς συνετισμό όσων εμποδίζουν τη Βενεζουέλα να πραγματοποιήσει τη λεγόμενη έφοδο προς τον ουρανό:


Αλέξανδρος Υψηλάντης…



Ήταν ο άνθρωπος που η τελευταία του επιθυμία ήταν η καρδιά του να απομακρυνθεί από το σώμα του και να σταλεί στην Ελλάδα.
Ήταν ο άνθρωπος για τον οποίον η πόλη Ypsilanti στην πολιτεία Michigan των ΗΠΑ πήρε το όνομά της προς τιμήν του.



Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης υπήρξε εθνικός ήρωας της Ελλάδας, αλλά και ήρωας του πατριωτικού πολέμου του 1812 της Ρωσίας.
Η συμβολή του στην υπόθεση της απελευθέρωσης της Ελλάδας ήταν τεράστια. Ήταν άνθρωπος αγαθός και ονειροπόλος, ευσυγκίνητος και ενθουσιώδης. Απόγονος της ξακουστής οικογένειας των Υψηλάντηδων είχε θέσει σκοπό της ζωής του την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους.

Νέα ήθη και έθιμα στους αιθέρες.



Νέα ήθη και έθιμα φαίνεται πως εισάγει ο Ιρλανδικός αερομεταφορέας οικονομικών πτήσεων.
Σύμφωνα λοιπόν με την πολιτική της εταιρείας Crewlink που έχει αναλάβει την αξιολόγηση και την εκπαίδευση των υποψηφίων, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει από το ίδιο του το πορτοφόλι για την εκπαίδευση που θα γίνει στην Γερμανία.



Όποιος περάσει το αρχικό στάδιο τον συνεντεύξεων θα πρέπει να καταβάλει αρχικά το ποσό των 500 ευρώ για εγγραφή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Ό,τι και να γίνει στη συνέχεια, τα χρήματα αυτά δεν θα τα ξαναδεί ποτέ.


Τίρανα…



Τελευταία φορά που είχα πάει στην Αλβανία ήταν το 1995 ως απεσταλμένος εφημερίδας για να καλύψω τον ακήρυκτο τότε εμφύλιο.
Αυτό που είδα ήταν φτώχεια, απελπισία και σχεδόν τους πάντες να κρατούν από ένα καλάσνικοφ.



Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, επισκέφθηκα την ίδια χώρα για εντελώς διαφορετικό λόγο.
Την εμφάνιση γνωστού Έλληνα τραγουδιστή στα εγκαίνια του πρώτου μπουζουξίδικου των Τιράνων.

Δεν υπάρχει δίλημμα…



Οι πονηρούληδες αριστερίσκοι δημοσιογράφοι, έχουν αρχίσει να ρωτούν, δήθεν για να στριμώξουν, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ποιον θα ψήφιζαν αν στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Μαΐου, περνούσαν ο Κασιδιάρης και ο Σακελλαρίδης.



Κύριοι της Αριστεράς, πράγματι έξυπνο αυτό που σκεφτήκατε.
Ότι και να πει κανείς, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του.
Αυτό όμως που θα πρέπει να σκεφτείτε και να δώσετε εσείς την απάντηση, είναι ότι αν στο δεύτερο γύρο είναι ο Σπηλιωτόπουλος και ο Κασιδιάρης, εσείς ποιον θα ψηφίσετε;
Και πιστέψτε με, αυτό είναι πολύ πιθανότερο ως σενάριο από το να βρεθούν στο δεύτερο γύρο οι εκπρόσωποι των δύο ακραίων απόψεων.