3.8.14

As tears go by...

Marianne Faithfull




Δάκρυα υποκρισίας…



Και βέβαια κανείς δεν επιθυμεί τις σφαγές αμάχων και τους θανάτους μικρών παιδιών στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων.
Υπεύθυνοι όμως δεν είναι μοναχά αυτοί που ρίχνουν τις βόμβες…



Αλλά κι εκείνοι που χρησιμοποιούν αυλές σχολείων, νοσοκομείων και παιδικών σταθμών για την εκτόξευση ρουκετών που αναπόφευκτα θα προσελκύσουν φονικά αντίποινα. 
Ο λόγος για την Γάζα βέβαια και τις «ανθρωπιστικές» ενέργειες της Χαμάς που επιθυμεί να προκαλέσει απώλειες αμάχων για λόγους επικοινωνιακούς.

Νέα ερωτικά ήθη…



Στις μέρες μας δεν είναι κυρίως οι γυναίκες αλλά οι νεαροί άντρες που επισκέπτονται τους ειδικούς της ψυχικής υγείας προκειμένου να ξεπεράσουν τα τραύματα που βίωσαν κατά τη διάρκεια κάποιας ερωτικής σχέσης.



Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται παράδοξο, αλλά δεν είναι.
Η εξήγηση γι αυτό που συμβαίνει είναι μάλλον απλή.
Έφηβοι και νεαροί άντρες από 15 έως 30 ετών που έχουν ανατραφεί από γονείς που απορρίπτουν τα φαλλοκρατικά πρότυπα των προηγούμενων γενεών, έχουν μάθει να πλησιάζουν τις γυναίκες με σεβασμό και να επιδιώκουν τις σταθερές ερωτικές σχέσεις…

Αστικοί μύθοι και ημιμάθεια (2).



Ελληνική: η πλουσιότερη γλώσσα
Με 6 εκατ. λέξεις και 78 εκατ. λεκτικούς τύπους, ο μύθος θέλει την ελληνική να είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, ειδικά αν τη συγκρίνει κανείς με την αγγλική η οποία δεν παρουσιάζει παρά μόνο 490.000 λέξεις. 




Οι αριθμοί προκύπτουν από την αποθησαύριση αρχαίων συγγραμμάτων από το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνιας. 



Χυδαιότητες…



Χυδαίο πορνό δεν είναι αυτό με τα παρτουζώματα και τα ξεκωλίκια.
Αυτό έχει πλάκα, κάβλα και σε χαλαρώνει.




Χυδαίο πορνό είναι να βλέπεις κροίσους κωλόπαιδα να εκτοξεύουν για επίδειξη στη Μύκονο, πανάκριβες σαμπάνιες που είναι φτιαγμένες για γκουρμέ απόλαυση κι όχι για να βρέξεις σαν πλουσιόβλαχος, κωλαράκια wanna be βιζιτούδων, που δεν έχουν καν την αξιοπρέπεια να παραδεχτούν ότι είναι πουτάνες, αλλά δηλώνουν κοσμικές.
Και να ζηλεύεις σαν θεατής που δεν είσαι εκεί.
Kριτικάροντας ταυτόχρονα την Τζούλια Αλεξανδράτου που αν μη τι άλλο το μπουκάλι της σαμπάνιας το αξιοποίησε δημιουργικά και έδωσε χαρά σε όλους μας.


Αστικοί μύθοι και ημιμάθεια… (1)




Η απομυθοποίηση παλιών και σύγχρονων θεωριών που απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη



Από τον Πολ Μακάρτνεϊ που μας άφησε χρόνους από το 1966, τον Έλβις που ζει και βασιλεύει κάπου, τον Γουόλτ Ντίσνεϊ που έχει καταψυχθεί, το κρυφό μήνυμα που έστειλε ο Νηλ Αρμστρονγκ τη στιγμή που πάτησε το φεγγάρι - αν το πάτησε και αυτό που είδαμε δεν ήταν ένα άψογα κατασκευασμένο σκηνικό - μέχρι τους υπονόμους της Νέας Υόρκης που κατακλύζονται από κροκόδειλους και το φάντασμα που κάνει οτοστόπ σε διάφορους οδικούς άξονες ανά τον κόσμο… το φαινόμενο των αστικών μύθων μοιάζει να μην έχει όρια και να μην περιορίζεται σε στενά γεωγραφικά σύνορα.