2.4.15

Summer in Siam...

The Pogues




«Εθνική αξιοπρέπεια» και τρίχες κατσαρές…



Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των συριζοκαμμένων ζήτησε από το βήμα της βουλής συναίνεση και στήριξη στα πλαίσια της εθνικής διαπραγμάτευσης...
Ζητά να ενωθούν οι Έλληνες γύρω του , ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ, στις διαπραγματεύσεις του με την Γερμανία.




Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με λίγα λόγια, υποσχέθηκαν ότι θα παράσχουν την στήριξη τους, υπό την προϋπόθεση της κατάθεσης προτάσεων που δεν θα οδηγούν στην έξοδο από την  ευρώ.
Σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που σημειωτέον μέχρι χθες ήταν κατάπτυστες και στημένες, ο ελληνικός λαός, στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης απέναντι στην Γερμανία…

ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλατε; Πάρτε να’ χετε…



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προτού καν εμφανιστεί η κρίση, είχα διαπιστώσει ότι η χώρα οδεύει προς τη καταστροφή. Και δεν εννοώ οικονομική, αφού τα δανεικά κι αγύριστα με τα οποία μεγαλουργούσαμε επί δεκαετίες μας κάλυπταν και με το παραπάνω.



Εννοώ πολιτισμική καταστροφή, με την έννοια ότι μια δυο γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν μέσα στο ψέμα, νομίζοντας ότι είμαστε αναπτυγμένη χώρα, αγνοώντας ότι δεν παράγουμε ούτε καρφίτσες, και ότι όλη αυτή η όψιμη ευμάρεια ήταν τεχνητή, επίπλαστη, και στηριγμένη σε μια τεράστια φούσκα...


Ο πρωθυπουργός είναι γυμνός…



Ξέρεις ποια ήταν η πρόβλεψη δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό του αλογοσκούφη για το 2009; Γύρω στα 54 δις ευρώ.
Ξέρεις ποια είναι η πρόβλεψη δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό του χαρδούβελη για το 2015; Γύρω στα 50 δις ευρώ.
Και στις 2 περιπτώσεις χωρίς το ΠΔΕ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Σύγκρινε τους 2 αριθμούς. Λεφτά υπάρχουν, που γράφει και η αυγή.




Ξέρεις πόσο ΑΕΠ προβλέπει ο προϋπολογισμός 2015; Περίπου 188 δις ευρώ. Αντίστοιχα ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε ΑΕΠ 260 δις!
Το ΑΕΠ τελικά το 2009 λόγω της ύφεσης είχε κλείσει στα 231 δις, ενώ το 2008 είχε κλείσει στα 233 δις.
Το 2013 το ΑΕΠ ειχε κλείσει στο χαμηλό των 182 δις. Οπότε 182 δις με 233 δις άρα μείωση 22% του ΑΕΠ, και άρα όπως έλεγε και ο αλέξης τον 9ο του 2014 «Δικαίως, όλο και περισσότεροι, στην Ευρώπη, λένε ότι η τρόικα πρέπει να καταργηθεί, η “καταστρόικα” πρέπει να τελειώσει» και όπως φωνάζει ο σύριζα ως κυβέρνηση «ότι ανάλογη πτώση του ΑΕΠ παρατηρείται μόνο σε συνθήκες πολέμου και ποτέ σε καιρό ειρήνης».
Όπα, όμως, γιατί κάτι σαν να μου ξέφυγε, το ΑΕΠ μειώθηκε 22%, δηλαδή από τα 233 δις στα 182 δις, άρα τα έσοδά μας μειώθηκαν 22%, αλλά το κράτος κόστιζε 54 δις και τώρα 5 χρόνια μετά κοστίζει 50 δις ευρώ!


Να πάρουν τον ήλιο τους και να τον βάλουν εκεί που ξέρουν…



Με τον περίφημο ελληνικό ήλιο τα έβαλε αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απαντώντας σε ερώτηση για τη διάσωση της Ελλάδας στη σημερινή συνέντευξη τύπου.



Ο Πολωνός πολιτικός επέλεξε να εστιάσει στον ελληνικό ήλιο έπειτα από λογοπαίγνιο που έκανε η δημοσιογράφος που του έθεσε την ερώτηση.


Υπάρχουν και οι πολιτικοί καταθλιπτικοί πιλότοι…



 Εκατοντάδες εκατομμύρια είναι τα θύματα της πολιτικής κατάθλιψης και των ψευδαισθήσεων που αυτή καλλιεργεί.                         
Σίγουρα δεν θα μάθουμε ποτέ τί ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Αντρέας Λούμπιτζ όταν αποφάσιζε να δολοφονήσει, εν ψυχρώ κατά την γνώμη μου, 149 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του μοιραίου Α-320 της εταιρείας Germanwings. 




Πιθανότατα δε, λένε οι ψυχολόγοι που αναλύουν την περίπτωσή του, η πράξη του οφείλεται στο ότι ήθελε να αποκρύψει από τον εργοδότη του το γεγονός ότι έπασχε από κατάθλιψη –ασθένεια που, προφανώς, αργά ή γρήγορα, θα τον οδηγούσε εκτός του επαγγέλματος του πιλότου που ασκούσε… 

Η εκδίκηση της πεθεράς!



Κουφό, πλην όμως αληθινό.
Διαβάστε να δείτε τι έπαθε ένας ταλαίπωρος, όταν η αγαπημένη πεθερούλα του τον σκότωσε από τον … τάφο της.




Ποιος ξέρει πόση αγάπη υπήρχε μεταξύ τους όταν ήταν εν ζωή;

Κι ύστερα ήρθαν οι ψυχολόγοι…



Ο φίλος του Αντώνη Πανούτσου, ο Μάκης παρακολουθεί τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τα ψυχολογικά προβλήματα του πιλότου στην μοιραία πτήση της German Wings όταν καταλαβαίνει ότι μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων ενοχοποιείται και ανακαλύπτει ότι στην άποψη του δεν είναι μόνος. 



Είναι πολύ αψυχολόγητη η ευκολία με την οποία βγαίνουν διάφοροι ψυχολόγοι στα κανάλια για να αναλύσουν τον ψυχισμό του γερμανού συγκυβερνήτη τηςGermanwings.
Αφού κάνουν στην αρχή την απαραίτητη ‘διευκρίνιση’ των δυο δευτερολέπτων «βέβαια δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη» μετά ξεχύνονται και με την βοήθεια του δημοσιογράφου που τους ρωτάει κάνουν αναλύσεις επίπεδου πλασιέ βιβλίων. Τελικά καταλήγουν ακριβώς στον ψυχισμό του συγκυβερνήτη, ακριβώς όπως θέλει να την ακούσει ο τηλεθεατής ώστε να μην αλλάξει κανάλι, και με το στόμα μπουκωμένο με φαγητό να πει «κοίτα ρε πούστη μου τι μπορεί να κάνει η κατάθλιψη»...