12.12.13

Tin Pan Alley...

Stevie Ray Vaughn







Η γκαρσονιέρα.



Τον καιρό που πίστευα ακραδάντως ότι κρατούσα τον ανώτατο θρησκευτικό άρχοντα της υφηλίου από τους όρχεις, τριγύριζε στον χώρο της δουλειάς μου ένας σκοτεινός τυπάκος ακαθόριστης ηλικίας που φορούσε παλιομοδίτικα σακάκια και δεν μιλούσε ποτέ.
Ήταν μια άχρωμη σκοτεινή υποπροσωπικότητα, κοντός και κλειστός σαν αναδιπλωμένο στρείδι, με μάτια χωμένα βαθιά μέσα στις κόχες τους.



Κανένας δεν ήξερε τι ακριβώς δουλειά έκανε στην επιχείρηση, λαθροβιούσε αόριστα στις παρυφές της πολυπρόσωπης αυλής του λαμπερού αφεντικού.
Ένα μεσημέρι, παρακολουθώντας από απόσταση μια συζήτηση δημοσιογράφων περί μεγαλόπνοων επενδύσεων, χρηματιστηρίου, αγορών και προθεσμιακών καταθέσεων, αποφάσισε ξαφνικά ν’ ανοίξει το στόμα του.
Δεν ξέρω γιατί διάλεξε εμένα, πάντως έστρεψε το πέτρινο βλέμμα του προς το μέρος μου και είπε με την ένρινη φωνή του: «Καλύτερα ν’ αγοράσεις μια γκαρσονιέρα».


Λουλούδι μυρωδάτο…



Όπως προκύπτει από ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», στην μπροστινή όψη πλαστής ταυτότητας, φωτογραφικό αρχείο της οποίας βρέθηκε αποθηκευμένο στα ψηφιακά αρχεία του Ηλία Κασιδιάρη, απεικονίζεται ο αδελφός του, Αλέξανδρος.



Το εύρημα θεωρείται σημαντικό, καθώς, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «το αρχείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων».


Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.




Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο του Αμερικανού καθηγητή, Νόαμ Τσότσκι σχετικά με τους τρόπους που χρησιμοποιεί η εξουσία για να έχει τις μάζες χειραγωγημένες και... κοιμισμένες. Με τρόμο θα διαπιστώσετε ότι όλα όσα περιγράφει έχουν εφαρμοστεί ΠΑΝΩ ΜΑΣ!


 
1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι'ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.
«Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.


Ένα κόμμα για τα ΟΥΦΟ…




Όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας υποθέσαμε ότι η Χρυσή Αυγή θα πνιγεί στο αίμα του.
Όμως τελικά είναι εκεί έξω και ας έχει τρεις πίσω από τα κάγκελα.




Στις πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά τον Φύσσα, έδειξε να γονατίζει.
Τοπικοί πυρήνες έκλεισαν.
Το εγκληματικό πρόσωπο της οργάνωσης πήρε, επιτέλους, τις πραγματικές του διαστάσεις στα δελτία ειδήσεων.
Τότε σκέφτηκα ότι ο Φύσσας δεν πήγε άδικα-μάλλον πήγε άδικα, αλλά όχι τσάμπα.  Έλα όμως που το θηρίο δεν πέθανε…

Η δικαίωση του χαραμοφάη!



"Κι όμως! Εγώ με την οικονομική κρίση περνάω καλύτερα !
Δεν είμαι ούτε πλούσιος, ούτε πολιτικός, ούτε έχω ενεχυροδανειστήριο χρυσού, ούτε είμαι Γερμανός που ζω στην Ελλάδα.
Απλά, δεν ακολούθησα τις συμβουλές των γονιών μου.



Ποτέ δεν έκανα οικονομίες, δεν αγόρασα σπίτι ή εξοχικό για τα παιδιά μου, δεν πήρα στεγαστικό δάνειο, δεν αγόρασα μεγάλο αυτοκίνητο για να τους παρέχω ασφάλεια και άνεση, ξόδευα όλα μου τα χρήματα στα μπαρ, στις ταβέρνες, στα εστιατόρια, στα μπουζούκια, στα ρούχα και στα ταξίδια.



Κου Κλουξ Κλαν σε αντίγραφα…




Προς τα Χριστούγεννα οδεύουμε, αποκριάτικο ζήτημα ανέκυψε.
Στριμωγμένος ο λάτρης των όπλων και εκπαιδευτής των νεοπροσηλύτων της Χ.Α. κ. Κασιδιάρης, που θα ήθελε να του χτυπάνε προσοχή σαν να ’ναι Νο 1, αλλά προς το παρόν δεν υπολογίζεται ούτε σαν Νο 3, έδωσε άλλη μία από εκείνες τις εξηγήσεις για το χιούμορ των οποίων θα νιώθει περήφανος.



Υποστήριξε (κι από κοντά ο κ. Παναγιώταρος) πως οι φωτογραφίες με χρυσαυγίτες ντυμένους με τη φρικαλέα στολή της Κου Κλουξ Κλαν είναι από αποκριάτικο πάρτι μεταμφιεσμένων.
Μ’ αυτό το χιουμοράκι της πλάκας, γνώρισμά του άλλωστε, θέλησε να δικαιολογήσει την επιλογή μιας άσπρης στολής που υπήρξε η πιο ζοφερή στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.
Μια στολή μίσους, μανιώδους ρατσισμού και θανάτου.