28.7.13

In Memoriam...

JJ Cale, Friday...



Οι εξόριστοι του Αι Στράτη…




Eίναι από εκείνες τις ειδήσεις που μόλις τις διαβάζεις καταλαβαίνεις γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα, το πολιτικό σύστημα και ο συνδικαλισμός.
Στον γνωστό ως τόπο εξορίας Αι Στράτη είχαν… εξοριστεί 29 καθηγητές οι οποίοι εργάζονταν στο γυμνάσιο του νησιού.



Μόνο που οι μαθητές του γυμνασίου ήταν μόλις… 8.
Κι όπως αποκαλύπτεται, από τους 29 καθηγητές, οι 17 ήταν γυμναστές ενώ από το σύνολο των διορισθέντων οι 11 πήγαν στο νησί για να διδάξουν και οι άλλοι 18 αποσπάστηκαν.


Τον είπαμε ναζιστή… ε, και;



Διάβασα πολλές φορές το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αυγή» για να σιγουρευτώ ότι δεν παρανόησα κάτι.




Με τον τίτλο: «Νοσταλγός του Χίτλερ-Άλλος Τaki o ένας άλλος ο άλλος», η εφημερίδα δημοσίευσε στις 25/7 το παρακάτω:
«Κάναμε λάθος. Ζητούμε συγγνώμη από τον αρθρογράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Τάκη Θεοδωρόπουλο τον οποίο μπερδέψαμε με τον αρθρογράφο του
Spectator γνωστό για τις "ακροδεξιές" συχνά θέσεις του, Τάκη Θεοδωρακόπουλο. Ένα "κο" την έκανε τη ζημιά.
Ο γεννημένος το '36 Θεοδωρακόπουλος, που αρθρογραφεί στο Spectator από το '77 και έχει κατηγορηθεί πολλάκις και από ξένες εφημερίδες για ακροδεξιά, εθνικιστικά παραληρήματα, είναι εκείνος που υποστήριξε πως οι Χρυσαυγίτες είναι "πατριώτες και εργάτες" και καλά παιδιά που τους λείπει το λούστρο και όχι ο αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος παρά τη συντηρητική αρθρογραφία του ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες απόψεις, όπως μας επεσήμαναν πολλοί αναγνώστες που διάβασαν το ατυχές σχόλιο.
"Α"

Κάτω τα χέρια από τον Ρέμο!



 Με αντιμνημονιακή συγκίνηση μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή του Βασίλη του Λέκκα, όταν τραγουδά για τον ήλιο της δικαιοσύνης τον νοητό και σηκώνει οργισμένος τις μπουνίτσες του, έμαθα για τη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Αντώνης ο Ρέμος στο μαρτυρικό νησί της Μυκόνου.



Εκεί, εμπνεόμενος πιθανότατα από τον ανυπότακτο αντιστασιακό Σταμάτη Κραουνάκη, προφήτευσε πως ο Σόιμπλε και θα σηκωθεί και θα περπατήσει.
Η προφητεία του γέροντα Αντώνη είχε και μια αποκάλυψη σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Γερμανού αιμοβόρου δυνάστη, καθώς η πλήρης φράση του ήταν «αυτά (δηλαδή τις σαμπάνιες και τα πούρα των αγανακτισμένων οδηγών Καγιέν που είχαν κατακλύσει το χώρο της εκδήλωσης) θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει, ο πούστης».


Όλοι μέσα!



Άλλη μία δίωξη σε «επώνυμο» (λες και οι υπόλοιποι στερούμαστε επωνύμου) ασκήθηκε προχθές.



Ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος διώκεται για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια, σε βαθμό κακουργήματος. Ο κ. Λιακουνάκος, είναι γνωστός τόσο για τις επιτυχίες του σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και από τα life style περιοδικά.


Κίνδυνος πετρελαϊκού σοκ!



Υπάρχουν δύο νέες συνιστώσες στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές, που προκαλούν δίλημμα στον OPEC και πιθανόν να φυτεύουν τους σπόρους ενός παγκόσμιου πετρελαϊκού σοκ τιμών.
Η πρώτη είναι οι επιπτώσεις των αραβικών εξεγέρσεων, που ξεκίνησαν το 2011.
Η δεύτερη είναι η εξέλιξη και η εφαρμογή της σχιστολιθικής τεχνολογίας στην παραγωγή πετρελαίου, δηλαδή η οριζόντια άντληση με υδραυλική διάρρηξη σε σχιστολιθικά (shale) κοιτάσματα.



Μια σημαντική επίπτωση των εξεγέρσεων στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική είναι ότι οι κυβερνήσεις που παράγουν πετρέλαιο χρειάζονται περισσότερα έσοδα για να πληρώσουν τις κοινωνικές πολιτικές με τις οποίες θα καταπραΰνουν τη λαϊκή αντίδραση.
Και για να γίνει αυτό χρειάζονται υψηλότερες τιμές.
Για παράδειγμα, το 2008 η εκτίμηση ήταν ότι το πετρέλαιο πρέπει να βρίσκεται στα 50 δολ. περίπου ανά βαρέλι για να ισορροπήσει η Σαουδική Αραβία τον προϋπολογισμό της.
Πέρσι η εκτίμηση ήταν κοντά στα 95 δολάρια.