15.4.17

Mountain Primrose...

Eternal Tapestry





Εξορίστε το "Άγιο Φως"…



Μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μπαλαούρα, και τη θεωρία του... περί παγανιστικού κατάλοιπου τα περί Άγιου Φωτός, τη σκυτάλη πήρε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δεσποινίς Φωτεινή Βάκη, η οποία κάλυψε τον ανεκδιήγητο και προσφάτως  "άπορο" βουλευτή, υποστηρίζοντας πως, κατά τον Αδαμάντιο Κοραή, το Άγιο Φως αποτελεί μια απλή, βάσει εθίμου και λαϊκών μύθων, συνήθεια του όχλου...  και την οποία,  στα "Άτακτα", την αποκάλεσε "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν... "ολίγοι ίσως τινές διά μωρίαν και άλλοι διά αισχροκέρδειαν".




Είχε δε καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση η αξιότιμη αυτή δεσποινίς στη Βουλή πριν δύο χρόνια, από κοινού με τον ευσεβή... "άπορο" Μπαλαούρα!


Η Μητέρα Όλων των Βομβών…



Προχθές η Αμερική αποφάσισε να ρίξει την (ίσως) μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτει εναντίον στόχου του Ισλαμικού Κράτους στο  Αφγανιστάν. Η εν λόγω βόμβα, που επίσημα ονομάζεται GBU-43/Massive Ordnance Air Blast bomb, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά (πέραν των δοκιμών) εναντίον πραγματικού στόχου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου Adam Stump.



Τα αρχικά του ακρωνύμιού της MOABB, που μεταφέρει εκρηκτική ύλη ισοδύναμη με 11 τόνους ΤΝΤ,  σχηματίζουν και το ανεπίσημο όνομα της βόμβας: Mother of All Bombs, ή στο ελληνικότερον η Μητέρα Όλων των Βομβών…

Στο μυαλό (λέμε τώρα) του Αλέξη…



Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα πολλές φορές επικρατεί χάος, πολλές φορές όμως υπάρχει ένας ευρύτερος σχεδιασμός που σε κάνει να πιστεύεις ότι έχει στρατηγική. Άλλωστε, μπορεί να είναι ένα αμόρφωτο παιδί, έχει μάθει όμως πολύ καλά τα κομματικά και πολιτικά παιχνίδια και ξέρει πώς να χειρίζεται το πολιτικό σύστημα.




Και το κυριότερο: Είναι αδίστακτος μπροστά στο δικό του συμφέρον. Θέλοντας να ερμηνεύσουμε τι σκέφτεται να κάνει και που το πάει πέφτουμε σε τοίχο και μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Από τις μέχρι τώρα κινήσεις του, με την υπογραφή όποιων μέτρων του ζητά η τρόικα, με τη βροχή ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί και με ένα διαρκές... yes man προς τους δανειστές (εκτός απ' όταν μιλά στο κομματικό του ακροατήριο) δείχνει ότι θέλει να παραμείνει στην εξουσία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην τον «τελειώσουν» οι ξένοι...

Καλή Ανάσταση… για τη χώρα!



Θα πάνε σε εκλογές. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά κι ας λένε το αντίθετο. Το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχουν προκαλέσει μέχρι τότε στην χώρα, αλλά αυτό δεν μοιάζει να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Το κακό γι' αυτούς δεν είναι ότι ζητάει εκλογές ο Μητσοτάκης. Αλλά ότι τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος και τους έχει γυρίσει την πλάτη.




Σε μία συνέντευξη του 2013 ο κ. Τσίπρας εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση, επειδή στις δημοσκοπήσεις ο κ. Σαμαράς  ήταν τότε  στο 15% και υποστήριζε ότι δεν μπορεί  στην Ελλάδα να σταθεί μία κυβέρνηση με τόσο μικρή αποδοχή του κοινού. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το ψυχολογικό όριο του 10%, τι άποψη έχει ο κ. Τσίπρας;