7.12.12

Music!!!!

Ο Strange ακούει Leonard Cohen, στο ατμοσφαιρικό A Thousand Kisses Deep, που υπάρχει και στην ταινία  The Good Thief με τον Nick Nolte.






Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί!


Μαθήματα υψηλής δημοσιογραφίας, ή αλλιώς: Έρχονται οι ΕΛ!

Ο δημοσιογράφος-αναλυτής Γιάννης Τσιριγώτης μιλά σπάνια. Όταν, όμως, αποφασίζει να μιλήσει, δεν μασάει τα λόγια του.
Σε μια de profundis συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο μαχητικός δημοσιογράφος μιλά με τόλμη και παρρησία για ο,τιδήποτε απασχολεί τον σύγχρονο Έλληνα, τον προβληματισμένο πολίτη: για την ελληνική και διεθνή κρίση, για τον ύποπτο ρόλο των μεγάλων δυνάμεων, για την διαφθορά, για την Λιάνα Κανέλλη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τον Καζάκη και τον Βαρουφάκη, για την ομάδα Ε και τον εφευρέτη Γεώργιο Γκιόλβα, για τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Γιώργο Αυτιά.
Δεν διστάζει, μάλιστα, να ανοίξει την καρδιά του περνώντας και σε σφαίρες πιο προσωπικές, μιλώντας ακόμη και για τα πάθη του έρωτα...    

 
Γιάννη, είχαμε καιρό να τα πούμε…
Μου είχες υποσχεθεί καιρό αυτή τη συνέντευξη, οι εβδομάδες περνάγανε και νόμιζα ότι δεν θα την κάναμε. Όμως κάλιο αργά παρά ποτέ.

Τα παιδιά δίνουν ζωή!


Μπορεί κατά καιρούς να γκρινιάζουμε, και να αναθεματίζουμε την ώρα που κάναμε παιδιά, με όλα τα προβλήματα που τα συνοδεύουν, θεωρώντας ακόμη και πως μας κόβουν χρόνια!


Στην πραγματικότητα όμως, όσοι έχουμε παιδιά, κερδίζουμε χρόνια.

Ταξίδι στο φεγγάρι για … δυο!


Είσαστε ζάπλουτος και ερωτευμένος;
Ξεχάστε τα κοσμήματα, τα ταξίδια στο Μπαλί,  και τα πρώτα τραπέζια πίστα στον Ρέμο για να ρίξετε το «μωρό» των ονείρων σας.
Τώρα υπάρχει το τέλειο δώρο, και μάλιστα αν σας κάτσει, θα μπορείτε να λέτε στη παρέα σας, ότι «το κάνατε» και στην σελήνη!

 
Αφήστε λοιπόν τους διάφορους φτωχομπινέδες ρομαντικούς να την βγάζουν με λουλούδια, και με ατάκες του στυλ «σου υπόσχομαι το φεγγάρι», και κάντε το όνειρο πραγματικότητα.
 

Να ζήσουν τα τρελόχαρτα!


Με το που ξύπνησα σήμερα, με έπιασε το πεσιμιστικό μου. Δεν ξέρω αν ήταν τα χθεσινοβραδινά κοψίδια, συνοδεία γάργαρου τσίπουρου, ή απλά η συγκλονιστική είδηση που διάβασα ευθύς μόλις άνοιξα τα μάτια μου.


Κλέψανε, λέει, το πολυτελές τζιπ του Ζούγκλα στην Εκάλη, και ενώ ήταν ο ίδιος μέσα!
Κανονικό car jacking δηλαδή, σαν κι’ αυτά που συμβαίνουν στο μακρινό Τέξας.
Αν είναι δυνατόν!
«Ζούγκλα γενήκαμε», που λέει και η γιαγιά μου…

Μουσική... κατάθλιψη.

Ο Strange το παρατραβάει απόψε με τα καταθλιπτικά του γούστα, παρουσιάζοντας  τους  Boards of Canada στο κομμάτι Gyroscope, που θα βρείτε και στην ταινία Sinister...