29.4.15

If I Were a Carpenter...

Robert Plant



Το αδιέξοδο παραμένει…



Σχετικώς ευχάριστα τα νέα, αλλά ―τι να κάνουμε;― μόνον για όσους δεν προχωρούν πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων.
Η στροφή της κυβέρνησης, που πολλοί την περίμεναν, δεν συνέβη προχθές μέσω μιας τηλεοπτικής συνέντευξης του πρωθυπουργού.
Απλώς, στη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός περιέγραψε τη στροφή με τα λόγια.




Πώς, όμως, θα πραγματοποιηθεί, αλλά και αν η σημερινή κυβέρνηση είναι πρόθυμη να την πραγματοποιήσει, αυτά είναι διαφορετικά πράγματα και μάλιστα άκρως αμφίβολα ως προς την έκβασή τους.

Το Βατερλό ενός γελοίου…



Ο Τσίπρας αλλάζει προφίλ. Από αξιολύπητος γίνεται αξιοθρήνητος.
Άφησε το ύφος του τζάμπα μάγκα των ταμπούρλων και του go back και πήρε αυτό που του ταιριάζει περισσότερο: του καρπαζωμένου ζήτουλα.




Υπάρχει σκεπτόμενος Έλληνας που να μην αγανάκτησε ακούγοντας έναν ανερμάτιστο απατεωνίσκο (το υποκοριστικό αφορά τις ικανότητες, όχι τον όγκο της απάτης που είναι τεράστιος) ένα πανικοβλημένο μειράκιο, ένα στραπατσαρισμένο άθυρμα να προσπαθεί να συντάξει μια φράση με αρχή, μέση και τέλος και να μπερδεύεται;

Μα ποιος επιτέλους κυβερνά τον τόπο;



Θύμα ύπουλης επίθεσης από αγνώστους κουκουλοφόρους έπεσε αργά χθες βράδυ ο Γιάνης Μπαρουφάκης και η σύζυγός του Δανάη, την ώρα που απολάμβαναν ρακές και κοχλιούς σε ταβερνίδιο της περιοχής των Εξαρχείων.
Έτσι τουλάχιστον λέει το ρεπορτάζ, το οποίο εν πολλοίς επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός με δηλώσεις του.




Σε πρώτη ανάγνωση η εν λόγω είδηση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού δείχνει το επίπεδο της ανομίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, όταν κοτζάμ θεσμικός παράγοντας δεν μπορεί να πιει τα τσίπουρά του ανενόχλητος, στο κέντρο της πρωτεύουσας…


Αλέξη χάσαμε…



(Προ)χθες είχαμε γιορτή. Θα την γιορτάζουμε κάθε χρόνο γιατί έτσι πρέπει.
Είναι η αποκαθήλωση της Αριστεράς.
Αυτής της Αριστεράς που επαγγέλθηκε ο Τσίπρας, με την οποία κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, του υφάρπαξε την ψήφο, συνεχίζει να τον εμπαίζει και την ίδια στιγμή οδηγεί τη χώρα σε μια ανεπανάληπτη τραγωδία.



(Προ)χθες ήταν η απομυθοποίηση του Βαρόνου Μινχάουζεν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.
Πράγματι η συνέντευξη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και την παρακολούθησαν χιλιάδες Έλληνες. Συριζαίοι βαμμένοι, ψηφοφόροι του Τσίπρα που τον πίστεψαν προεκλογικά, περίεργοι για το τι θα έλεγε έπειτα από τρεις μήνες απραξίας, εξοργισμένοι Έλληνες που καταστρέφονται και θέλουν από κάπου να πιαστούν.
Αν όλοι αυτοί περίμεναν να ακουμπήσουν στον ώμο του πρωθυπουργού καλύτερα να το ξεχάσουν…


Αλλαγή φρουράς…



Κάτι κινείται. Αν βέβαια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα διαρρέει από το βράδυ της Κυριακής το Μαξίμου για Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, νέα σύνθεση διαπραγματευτικής ομάδας και υποχωρήσεις ως προς τις «κόκκινες γραμμές».




Γιατί μπορεί μεν να δείχνουν λογικά όλα αυτά για να αποφύγουμε έστω και στο «παρά πέντε» την πρόσκρουση στα βράχια, αλλά καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν έχουν πείσει για τις στενές σχέσεις τους με τη λογική...

Το τελευταίο χαρτί του παίζει ο κ. Τσίπρας...



Ας ελπίσουμε ότι η πρώτη εντύπωση που προκαλούν οι αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα, ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός παίζει το τελευταίο του χαρτί ελπίζοντας σε σύγκλιση με τους εταίρους, είναι και αληθινή και ουσιαστική. Γιατί από αυτή την κυβέρνηση όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.



Βεβαίως, περιθωριοποιώντας τον Γ. Βαρουφάκη ο οποίος είχε καταστεί persona non grata για τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά και τον άμεσο συνεργάτη του Ν. Θεοχαράκη τον οποίο αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες είχαν αποκαλέσει οργισμένοι «ταξιτζή», κάνει μία κίνηση ιδιαίτερης αβρότητας προς τους εταίρους. Ιδιαίτερα μετά τα όσα συνέβησαν στη Ρίγα…