29.4.15

Μα ποιος επιτέλους κυβερνά τον τόπο;



Θύμα ύπουλης επίθεσης από αγνώστους κουκουλοφόρους έπεσε αργά χθες βράδυ ο Γιάνης Μπαρουφάκης και η σύζυγός του Δανάη, την ώρα που απολάμβαναν ρακές και κοχλιούς σε ταβερνίδιο της περιοχής των Εξαρχείων.
Έτσι τουλάχιστον λέει το ρεπορτάζ, το οποίο εν πολλοίς επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός με δηλώσεις του.




Σε πρώτη ανάγνωση η εν λόγω είδηση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού δείχνει το επίπεδο της ανομίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, όταν κοτζάμ θεσμικός παράγοντας δεν μπορεί να πιει τα τσίπουρά του ανενόχλητος, στο κέντρο της πρωτεύουσας…



Σε μια δεύτερη όμως ανάγνωση, γεννάται το ερώτημα για το πώς είναι δυνατόν ο εν λόγω υπουργός, που εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα, όντας υπεύθυνος για το μέλλον του τόπου, να βρίσκει χρόνο να επισκέπτεται ταβερνάκια… χώρια το να συνεντευξιάζεται τουλάχιστον δέκα φορές την ημέρα, χώρια οι φωτογραφήσεις.
Καλά, θα ρωτήσει ο κακεντρεχής, και πότε βρίσκει χρόνο να υπουργεύσει;
Τέλος πάντων, αφήνουμε αυτό το ερώτημα κατά μέρος, και πάμε στο ζουμί.
Ότι δηλαδή, ομάδα «αντιεξουσιαστών», παίζοντας στο γήπεδό της, δεν δίστασε να προπηλακίσει τον υπουργό της καρδιάς μας. Και μάλιστα σε στιγμές οικογενειακής χαλάρωσης.
Μα τόση ανανδρία στον αντιεξουσιαστικό χώρο;
Και εν πάση περιπτώσει, αν οι εν λόγω τραμπούκοι είναι όντως αντιεξουσιαστές, δεν ξέρουν ότι ο Γιάνης είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ; Του κόμματος που τους αγκαλιάζει εδώ και χρόνια; Εξ ου και δεν φοβάται τα Εξάρχεια… εξ ου και η απουσία αστυνομικής παρουσίας;
Δεν κατάλαβαν ποιος είναι;
Τον μπέρδεψαν μήπως με τον Γιακουμάτο;
Είναι άσχετοι; Μήπως είναι βαλτοί;
Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο πιο ύπουλο; Που έχει να κάνει με την υπονόμευση της δημοκρατίας και του πολιτεύματος;
Διότι αν το παραπάνω συμβάν το συνδυάσουμε με τα χθεσινά λεγόμενα του Λάκη Λαζόπουλου, ότι δηλαδή Αλγερινοί πράκτορες, με έδρα το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, συμμετέχουν σε και καθοδηγούν καταλήψεις κλπ, παριστάνοντας τους αντιεξουσιαστές, με σκοπό να ανατρέψουν τη πρώτη πραγματική κυβέρνηση του λαού, τότε όλα έρχονται και δένουν αρμονικά.
Παράλληλα, μου ήρθαν στο μυαλό και τα λόγια του κ. Παπά, του στενού συνεργάτη του Αλέξη, που δεν μιλάει συχνά, αλλά όταν ανοίγει το στόμα του λέει αλήθειες.
Και τι είπε πρόσφατα; Ότι οι αντιεξουσιαστές είναι ενεργούμενα του … Σαμαρά! Ή κάπως έτσι.
Και επειδή τα παραπάνω λόγια του Λάκη, σε συνδυασμό με τις αλήθειες του Παπά με προβλημάτισαν, και με έβαλαν σε σκέψεις, θυμήθηκα ένα παλιότερο βιβλίο του Αθανάσιου Στριγά, εκείνου του αντινατοϊκού στελέχους του ΝΑΤΟ, που έλεγε και έγραφε αλήθειες (και αυτός), και στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αποδείκνυε με ντοκουμέντα (λέμε τώρα) ότι την εισβολή στο πολυτεχνείο το 1973 την είχαν κάνει Ισραηλινοί κομάντος υπό τον … Μοσέ Νταγιάν.
Ώπα… κάτι παίζει εδώ.
Αλγερινοί πράκτορες, Ισραηλινοί κομάντος, Σαμαράς, Βαγενά…
‘Όλα αρχίζουν και δένουν μεταξύ τους.
Και καλά που χθες βράδυ βρέθηκε δίπλα στον Γιάνη η σύζυγός του Δανάη, που όπως λένε τον αγκάλιασε σφιχτά προκειμένου να μην αντιδράσει, διότι αν τον άφηνε ελεύθερο ο Δρ Μπαρουφάκης που είναι και γυμνασμένος  αλλά και κατέχει τα μυστικά του βιετναμέζικου kickboxing, ίσως όχι μόνο να έκανε ζημιά σε κάποιον, αλλά και να αποκάλυπτε την πραγματική ταυτότητα των τραμπούκων, και να έβγαινε έτσι στο φως αυτή η σύγχρονη εκδοχή της εξίσου άνανδρης επίθεσης στον Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 στη Θεσσαλονίκη.
Τότε που κυβερνούσε το παρακράτος, αναγκάζοντας τον Εθνάρχη (ένας είναι ο Εθνάρχης) να αναφωνήσει: Μα ποιος επιτέλους κυβερνά τον τόπο;
Μήπως λοιπόν έχουμε ένα νέο παρακράτος που κυβερνά και πάλι από το σκοτάδι;
Καθοδηγούμενο από τα γνωστά κέντρα και τα μαγειρεία των σαμαροβενιζέλων, που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο λαός τους έφτυσε, και τώρα θέλει Μπαρουφάκη και περηφάνια, και ας τον αφήσουν ήσυχο επιτέλους να βρει τον δρόμο του μακριά από εξαρτήσεις και μνημόνια;
Μήπως είναι και η Δανάη (γόνος πλούσιας μεγαλοαστικής οικογένειας) στο κόλπο;
Μήπως εμπλέκεται και ο πάντα ύποπτος για τέτοιου είδους ενέργειες Φαήλος Κρανιδιώτης (κάποιοι είδαν το άλογό του στη περιοχή χθες βράδυ).



Τι να πει κανείς;
Έχουμε γίνει Σικάγο της δεκαετίας του ’20, και όλα είναι πλέον πιθανά.
Να μη ξεχάσουμε και μια άλλη εξίσου ύπουλη επίθεση που είχε δεχτεί ο συναγωνιστής του Γιάνη, ο Στρατούλης, από «χρυσαυγίτες», όπως είχε πει ο ίδιος (βοήθεια με δολοφονεί η Χρυσή Αυγή) κάπου στο Σύνταγμα πριν από δυο τρία χρόνια.
Τι συμβαίνει τέλος πάντων;
Που οδηγούμεθα; Σε εκτροπές;
Σε πραξικοπήματα τραπεζικά (όπως είπε ο Γιάνης πρόσφατα), που επειδή δεν περνάνε, κάποιοι βάλανε μπρος άλλες μεθόδους πιο πειστικές;
Τι  έχει να πει ο Ντάισελμπλουμ;
Και αλήθεια: Πού ήταν αυτός ο ντιντής χθες τα μεσάνυχτα; Ε; Να βγει να μας πει…
Άντε γιατί…
Περίεργα πράγματα…
Τη μια Ισραηλικοί κομάντος μπουκάρουν με τανκς στο πολυτεχνείο, μετά Αμερικάνοι οργανώνουν την δολοφονία του Κωστάκη (του Μπελούσι), την άλλη πάλι Αμερικάνοι κυκλοφορούν στην Ανάβυσσο με μαύρα τζιπ ψάχνοντας για τον Χριστόδουλο, την παρα άλλη Αλγερινοί πράκτορες βάζουν φωτιές στη δημοκρατία μας, και τέλος ο πιο δημοφιλής υπουργός όλων των εποχών δέχεται επίθεση από «αντιεξουσιαστές» (μπορεί Αλγερινούς) μέσα στη γειτονιά που λάτρεψε, όντας σχεδόν αντιεξουσιαστής και ο ίδιος…
Που πάμε;
Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;
Ε Αλέξη;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου