16.11.12

Εδώ Πολυτεχνείο!


Το 1973 ήμουν μικρό παιδάκι. Θυμάμαι όμως πολύ καλά πως είχαμε χούντα. Και όταν λέμε χούντα, εννοούμε κανονική χούντα και όχι τη «χούντα του ΠΑΣΟΚ», ή τη «χούντα των ΜΜΕ», κλπ.

 
Μας κυβερνούσαν κάτι ημιμαθείς τύποι με φτηνιάρικα κοστούμια και με μαύρα γυαλιά, κάτι σαν τους σοπράνος στη τηλεόραση δηλαδή, και με νοημοσύνη τσιμεντόλιθου.
Αν ήσουν στρατιωτικός, ακόμη και μόνιμος ανθυπασπιστής,  έκανες κουμάντο στη γειτονιά σου. Αν ήσουν χωροφύλακας, ή ασφαλίτης, ήταν η καλύτερή σου. Έμπαινες σε καφενείο, και βαρούσαν προσοχές. Αν ήσουν συνταγματάρχης, μπορεί να γινόσουν και υπουργός. Ποιος ξέρει;
 

Μουσικό αφιέρωμα για απόψε....

Strange και πάλι, με το Summer in Siam, από τους Pogues.


Εκτός από λιτότητα, χρειάζεται και ελπίδα!


Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γάλλος πρόεδρος François Hollande, θύμισε ότι υπάρχουν όρια στις θυσίες που αναγκάζονται να υποστούν τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου.
Και προκειμένου να μην καταντήσουν οι Ελλάδα, Πορτογαλία, και Ισπανία, πτωχοκομεία, οι άνθρωποι, είπε ο Hollande, χρειάζονται εκτός από περιστολές δαπανών και συνεχή λιτότητα, και κάποια ελπίδα.

 
Ακόμη και μια στοιχειώδης κατανόηση της επιστήμης της ψυχολογίας, συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του Hollande.
 

Δώστε χρόνο στο Σαμαρά.

Πολλοί συμπολίτες μας, επηρεασμένοι από τα δεινά που επέφερε η περίοδος διακυβέρνησης ΓΑΠ, και κυρίως η αφύπνιση επιτέλους για τη σαπίλα που διέκρινε το σύνολο του πολιτικού φάσματος κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, βρέθηκαν αποπροσανατολισμένοι μέσα στον ορυμαγδό των αλλεπάλληλων μέτρων, μειώσεων και βαρών.Βρέθηκαν βορά στον μερκαντιλισμό ελπίδας των άκρων, στον λανθάνοντα πατριωτισμό γόνων και αποτυχημένων πολιτικάντηδων, στις κραυγές αγωνίας του παραπαίοντος μηντιακού συστήματος και στις ιαχές του πολέμου της αναδυόμενης γενιάς "αυτοδημιούργητων" και "ανυστερόβουλων" εκδοτών-Μακιαβέλληδων, ακόμα ακόμα και στη δική τους εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στις τύψεις για όσα έκαναν ή δεν απέτρεψαν και στο θυμό για όσα χάθηκαν.


Η ευρωζώνη σε ύφεση, και επίσημα.Η ευρωζώνη βρίσκεται και επίσημα πλέον σε διψήφια ύφεση.
Η νομισματική ένωση των 17 χωρών μελών της ΕΕ, γνώρισε νέα πτώση στο τρίτο τρίμηνο του 2012, με το συνολικό ΑΕΠ να πέφτει κατά 0.1%, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία των Βρυξελλών.

 
Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά πτώση (η τελευταία ήταν 0.2%), και άρα μπορούμε πλέον να μιλάμε για κανονική ύφεση.
Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αυτή την αρνητική εξέλιξη, και πολλοί την περίμεναν ακόμη πιο χειρότερη.
Όπως λένε, αν αναλογιστούμε το μέγεθος της κρίσης χρέους, αποτελεί έκπληξη που η οικονομική δραστηριότητα της ευρωζώνης δεν έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο.
Μάλιστα, ακόμη και κάποιες από τις ισχυρότερες οικονομίες της ένωσης βρίσκονται στο κόκκινο.
Το γερμανικό όμως ΑΕΠ σημείωσε άνοδο 0.2%, όπως και το αντίστοιχο γαλλικό, το οποίο είχε πέσει το τελευταίο τρίμηνο κατά 0.1%.

S.A.

Ρατσισμός και Χόλιγουντ.Το αμερικανικό περιοδικό People, εδώ και 26 χρόνια ανακοινώνει τον πιο σέξι άνδρα του πλανήτη!
Και άσχετα αν κάθε χρόνο προκύπτουν διαφωνίες σχετικά με την επιλογή του περιοδικού, υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα, που έχει να κάνει με τον ρατσισμό.

 

Το τέλος των passwords;Όλοι όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο, έχουν ένα μυστικό το οποίο μπορεί να καταστρέψει τη ζωή τους.
Πρόκειται για τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password), που χρησιμοποιούν καθημερινά.