16.11.12

Ρατσισμός και Χόλιγουντ.



Το αμερικανικό περιοδικό People, εδώ και 26 χρόνια ανακοινώνει τον πιο σέξι άνδρα του πλανήτη!
Και άσχετα αν κάθε χρόνο προκύπτουν διαφωνίες σχετικά με την επιλογή του περιοδικού, υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα, που έχει να κάνει με τον ρατσισμό.

 
Στα 26 αυτά χρόνια, οι 25 επιλογές ήταν λευκοί!
Η μόνη εξαίρεση ήταν το 1996, όταν επελέγη ο διάσημος μαύρος ηθοποιός Denzel Washington.
Σύμφωνα με την Tricia Romano, που γράφει στο Daily Beast, αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουν αγνοηθεί, λέει, οι Blair Underwood, Taye Diggs, και Idris Elba, ενώ έχει επιλεγεί ακόμη και ο Johnny Depp με τα «σάπια δόντια», και μάλιστα δυο φορές!
Βέβαια, οι Underwood, Diggs, Elba, και λοιποί παρακατιανοί έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές στο περιοδικό, αλλά μόνο στις μέσα σελίδες.
Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς επικοινωνιολόγους, με τους οποίους μίλησε η Romano, το όλο ζήτημα αποτελεί μια προσβολή προς τους μη λευκούς, αφού  αφήνει να εννοηθεί ότι οι μαύροι δεν είναι αρκετά σέξι και ελκυστικοί  ώστε να γίνουν εξώφυλλο.
Πρόκειται, λένε, για ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα, που αφορά στο Χόλιγουντ, και που έχει να κάνει με την μεγάλη έλλειψη πρωταγωνιστών, που να μην  είναι λευκοί.
Οι μόνοι μαύροι που κυκλοφορούν πλέον είναι ο  Denzel Washington, και ο Will Smith. Και αυτοί οι δυο είναι που η βιομηχανία του θεάματος θεωρεί πως είναι οι μόνοι μη λευκοί που μπορούν να κουβαλήσουν στους ώμους τους το βάρος μιας ταινίας μεγάλου προϋπολογισμού.

S.A. 
The Daily Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου