16.11.12

Το τέλος των passwords;



Όλοι όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο, έχουν ένα μυστικό το οποίο μπορεί να καταστρέψει τη ζωή τους.
Πρόκειται για τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password), που χρησιμοποιούν καθημερινά.


Σύμφωνα με τον Mat Honan, ο οποίος έπεσε θύμα χάκερ, χάνοντας τους λογαριασμούς του, και όλα τα στοιχεία από το iPhone, το iPad, και το Macbook του, η ζωή του διαλύθηκε.
Εκτός από τα προσωπικά του στοιχεία και μηνύματα, ο χάκερ εξαφάνισε όλα τα έγγραφά του, αλλά και όλες τις φωτογραφίες που είχε από την 18μηνη κορούλα του.
Από τότε έβαλε σκοπό του να ερευνήσει τα πάντα γύρω από την ασφάλεια του διαδικτύου.
Και όπως λέει, το συμπέρασμά του είναι ο «τρόμος»!
Οι χάκερς, αν θέλουν, μπορούν να παραβιάσουν και να διεισδύσουν σε οποιοδήποτε λογισμικό, ή σύστημα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, εκμεταλλευόμενοι τον πιο αδύναμο κρίκο, που δεν είναι  άλλος από το password.
Όπως λέει, «η εποχή του password έχει τελειώσει, και απλά δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη…».
Κανένας δεν γνωρίζει ακόμη τι πρόκειται να αντικαταστήσει στο μέλλον τα passwords, αλλά το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί να ξεβολευτούμε, και να απεμπολήσουμε  πολλή από την ιδιωτικότητά μας.
«Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να εφαρμόζεται πραγματική ταυτοπροσωπία … να επιτρέψουμε δηλαδή στους πάροχους να χρησιμοποιούν πολλαπλά στοιχεία αναγνώρισής μας, όπως είναι τα βιομετρικά, οι προσωπικές πληροφορίες, ακόμη και η συμπεριφορά μας», λέει ο Honan.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον μυστικά online. Το διαδίκτυο δεν έχει μυστικά!

S.A.

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα δεν είναι οι hacker, το πρόβλημα είναι οι χαζοχαρούμενοι που νομίζουν πως αν αφήσεις ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα πάνω σε ένα παγκάκι, δε θα βρεθεί κανείς να στο αρπάξει. Και τώρα με το cloud storage που αρχίζει να κάνει θραύση, ουουου, εκεί να δεις παράπονα και γκρίνιες. Τελικά η τεχνολογία κάλπασε με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι ο μέσος άνθρωπος μπορούσε να τη συνηθίσει, από τα αμάξια και τα τροχαία μέχρι το facebook και τα duckfaces.

    ΑπάντησηΔιαγραφή