13.12.16

Coming Up...

Paul McCartney
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η βλακεία μένει…Ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα που αντιμετώπιζαν οι θεολόγοι το 18ο αιώνα ήταν το εξής: «Αν ο θεός είναι καλός, τότε πώς δικαιολογείται το κακό στον κόσμο;». Ο Leibniz είχε προσπαθήσει να απαντήσει λέγοντας ότι ο κόσμος μας είναι ο καλύτερος δυνατός. Για να τον κοροϊδέψει, ο Βολταίρος έγραψε το Καντίντ. Την ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος πέρασε μέσα από τις χειρότερες καταστροφές, σεισμούς, πολέμους και κακουχίες, αλλά κατάφερνε πάντα να παραμείνει εμμονικά και αδικαιολόγητα αισιόδοξος. Ουσιαστικά, ένας ηλίθιος.
Η ιστορία του Καντίντ μου θυμίζει την Ελλάδα του 2016. Η χώρα μας καταφέρνει να έχει τα χειρότερα στοιχεία και του καπιταλισμού και του κομμουνισμού. Έχουμε το τεράστιο κράτος των χωρών του ανατολικού μπλοκ, με τη χειρότερη δυνατή παιδεία και υγεία. Ταυτόχρονα έχουμε τον πιο κυνικό καπιταλισμό, με εργοδότες που δεν μπαίνουν στον κόπο να πληρώσουν καν τους εργαζόμενούς τους και κανείς δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα. Ενώ ταυτόχρονα, δεν απολαμβάνουμε κανένα όφελος από τον ανταγωνισμό των εταιρειών...


Ο μποναμάς και ο φόβος Τσίπρα…Πολλούς είναι αλήθεια αιφνιδίασε ο Πρωθυπουργός με τον χριστουγεννιάτικο μποναμά στα υπερήφανα γηρατειά, για να θυμηθούμε τη ρήση του «Λευκού Πελέ», όπως ονόμαζαν στη Χαριλάου Τρικούπη τον Ανδρέα Παπανδρέου στα χρόνια της μεγάλης δόξας του. Και ακόμα περισσότεροι έμειναν με την απορία γιατί το έκανε.
·       Από αγάπη στον λαό;
·       Για ψηφοθηρικούς λόγους;
·       Επειδή θέλει να πάει σε εκλογές;
·       Για να κατευνάσει τους ανησυχούντες βουλευτές του, οι οποίοι βρίσκονταν υπό πίεση από τους ψηφοφόρους τους το τελευταίο διάστημα;..
Απευθύνθηκα για να ξεδιαλύνω το ερώτημα σε τουλάχιστον τρεις κυβερνητικούς παράγοντες που κινούνται στην αυλή του Πρωθυπουργού και σας μεταφέρω τι μου είπαν...


Χάντρες και καθρεφτάκια...Ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει φιλοδωρήματα σε συνταξιούχους με διάγγελμα. Γιατί δεν κάνει διάγγελμα και όταν αποφασίζονται νέα μέτρα, χαράτσια, μείωση συντάξεων κτλ.; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Ολοι ξέρουμε την απάντηση, όμως δεν πρέπει να παραλείπουμε να στηλιτεύσουμε την υποκρισία και το δούλεμα.Είχε το θράσος να πει ότι «έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευση μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», φτύνοντας κατάμουτρα και τους συνταξιούχους και όλο τον ελληνικό λαό.
Είχαν υποσχεθεί (για να κλέψουν την ψήφο) ότι θα επαναφέρουν τη 13η σύνταξη και εκείνο που κάνουν τώρα είναι να δίνουν ένα εφάπαξ βοήθημα. Αυτό το εφάπαξ βοήθημα δόθηκε και το 2014 από τον Σαμαρά. Στα 524 εκατ. ευρώ ήταν το «κοινωνικό μέρισμα» των Σαμαροβενιζέλων, σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, στα 617 εκατ. ανέρχεται το φιλανθρωπικό βοήθημα των Τσιπροκαμμένων, σύμφωνα με τις τωρινές ανακοινώσεις. Κατά μέσο όρο -πάντοτε σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις- αντιστοιχούν 386 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο. Με την κλιμάκωση που ανακοίνωσαν, το φιλανθρωπικό βοήθημα θα κυμαίνεται από 300 μέχρι 830 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης...Ή απατεώνες ή άσχετοι. Σίγουρα, πάντως, τυχοδιώκτες…Αφού τελείωσαν οι αγκαλιές με τον Μουγκάμπε, τον Ορτέγα και τον Ραούλ Κάστρο, ο έλληνας πρωθυπουργός επέστρεψε και τηλεφώνησε στη Μέρκελ για να της ζητήσει να συμμαζέψει τον Ερντογάν και τον Κιλιντσάρογλου.

 
Ολο λεβεντιά το βλέμμα του!

Σωστά! Όταν τα πράγματα σοβαρεύουν, δεν θα σε βοηθήσουν οι γραφικοί τριτοκοσμικοί δικτάτορες. Αυτοί είναι μόνο για γιορτές και πανηγύρια. Θα σε βοηθήσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Αμερικάνοι. Η “λυκοσυμμαχία” και οι “φονιάδες των λαών”.


Καραμανλής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια»Τι συμβαίνει με το σχέδιο παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που συμφωνήθηκε –ως όρος του ελληνικού προγράμματος- ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινοπραξία Fraport;
Η συμφωνία κινδυνεύει να ματαιωθεί, όπως καταγγέλλει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Με ερώτησή του στη Βουλή κατηγορεί την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα ότι «με την ιδεοληπτική αδιαλλαξία του θέτει σε κίνδυνο τις ιδιωτικοποιήσεις»…