7.6.18

Ο Σαμαράς... απαντά στην «εφημερίδα των εθνομηδενιστών»!


Θέλει ο εθνομηδενιστής να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νέα εκστρατεία λάσπης κατά του Σαμαρά από τη γνωστή εφημερίδα που έχει πάρει εργολαβία να πείσει τον κόσμο ποσό καλό είναι για τη χωρά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Βλέπετε, η καθαρή στάση του Σαμαρά από το 90’ για το Σκοπιανό δυσκολεύει τον Τσίπρα και την παρέα του να ολοκληρώσουν την προδοσία τους και καταφεύγουν στα «δημοσιογραφικά τους πιστόλια» για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.




Μάταιες όμως οι προσπάθειές τους, καθώς καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Το μόνο που καταφέρνουν με τα βρώμικα χτυπήματα κατά του πρώην πρωθυπουργού είναι να ενισχύουν την πατριωτική πολιτική του που κράτησε και κρατά όρθια τη Μακεδονία.
Επειδή, αυτά που γράφουν τα διαβάζει ο κόσμος και γελά, αναδημοσιεύουμε άρθρο του Α. Σαμαρά στην Καθημερινή το 2008 με τίτλο «Τότε και έκτοτε» προς αποκατάσταση της αλήθειας…


Το πλεονέκτημα της ανηθικότητας…


«Γιατί, οι άλλοι καλύτεροι ήταν;». Αυτή ήταν η επωδός κάθε συζήτησης για τα πρώτα κρίματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη διακυβέρνηση του τόπου, αμαρτήματα που ήταν ανησυχητικά πολλά για μια εξουσία λίγων μηνών.




Το ρητορικό αυτό ερώτημα ενσωμάτωνε μια μπαγαποντιά. Οι «άλλοι», δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., μετρούσαν σαράντα χρόνια εξουσίας. Σε αυτή τη μακρά περίοδο πήραν τις μεγάλες στρατηγικές αποφάσεις, έβαλαν τη χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης, άλλαξαν τη μοίρα των πολιτών προς το καλύτερο…



Ο Ντοστογιέφσκι, ο Πούσκιν, και οι Ευρωπαίοι λαϊκιστές…


Στην Ευρώπη ξανάρθε στη μόδα ο Ντοστογιέφσκι. Μπορεί και ο Πούσκιν. Κι αυτό διότι πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε μια ομιλία του πρώτου για τον δεύτερο, στη διάρκεια μιας πρες κόνφερανς μαζί με τον Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, στις 24/5/18, στην οποία ομιλία  ο μεγάλος αυτός  Ρώσος συγγραφέας έκανε μια δραματική έκκληση για την καθολικότητα.
Λίγο αργότερα, ο νέος λαϊκιστής πρωθυπουργός της Ιταλίας Κόντε, παράφρασε (μάλλον λάθος έκανε) τον ίδιο λόγο του Ντοστογιέφσκι, στην πρώτη δική του ομιλία στην ιταλική Γερουσία.




Ο Ντοστογιέφσκι έβγαλε τον εμψυχωτικό του λόγο το 1880 στη διάρκεια επίσημης τελετής για την αποκάλυψη αγάλματος του Πούσκιν, του Ρώσου ποιητή που ήταν και ο νονός της ρωσικής λογοτεχνίας. Στον λόγο του, ο συγγραφέας ερμήνευσε το επικό ποίημα του Πούσκιν Eugene Onegin, προσαρμόζοντάς το στη δική του εκδοχή για τον κόσμο, θεωρώντας την ηρωίδα του Τατιάνα ως την αποθέωση της ρωσικής θηλυκότητας, και προσφέροντας ένα εκστατικό όραμα της ρωσικής ψυχής ως εργαλείο-φορέα της αλήθειας.
Τελείωσε δε με ένα ευρύ όραμα των σχέσεων της Ρωσίας με την Ευρώπη, που κολάκευε τόσο τους σλαβόφιλους όσο και τους φιλοδυτικούς, δυο ρωσικές σχολές σκέψεις που υπάρχουν ακόμη και σήμερα…