5.3.14

Wuthering Heights...

Kate Bush.






Δεν υπάρχει σωτηρία…



Yπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν ακολουθούν το ρεύμα.
Δεν αρκούνται σε απλές και αφελείς αναγνώσεις των γεγονότων, δεν πείθονται από αυτές, δεν χάφτουν εύκολα όσα σερβίρουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα ποτισμένα από συμφέροντα και ψεύδη.




Βλέπουν πίσω απ' όλα όσα συμβαίνουν, τα ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο, έχουν τις δικές τους αποκλειστικές πληροφορίες για όσα σχεδιάζουν και αποφασίζουν στους σκοτεινούς διαδρόμους των μεγάλων ύποπτων κτιρίων.
Και τελικά, αυτοί οι κάποιοι, αναδεικνύουν όλες τις αλήθειες. Όλες…

Πιο ξανθό δεν γίνεται το γένος…



Υπάρχουν και οι μαρξιστές, οπαδοί του Κάρολου που ενίοτε τον μπερδεύουν με τον Γκράουτσο.
Το ιστορικό ΚΚΕ, τελευταίο κομμουνιστικό κόμμα στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης το οποίο προχθές κατήγγειλε την παρέμβαση των Ευρωπαίων στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Λεπτομέρεια.



Η καταγγελία δημοσιοποιήθηκε την ώρα που τα δελτία ειδήσεων ανακοίνωναν την άφιξη των ρωσικών τεθωρακισμένων στους δρόμους της Κριμαίας.
Υπάρχουν και οι οπαδοί του Γκράουτσο Μαρξ, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν οπαδοί του Κάρολου εάν κάποιος τους εξηγούσε πως έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, με διαφορετικές αντιλήψεις, κοσμοθεωρήσεις και χιούμορ.
Οπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Μπάρκας, ο οποίος ενημέρωσε το Κοινοβούλιο ότι ο Σαμαράς μπορεί να έχει την τύχη του Γιανουκόβιτς που το έσκασε με το ελικόπτερο, όμως η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει Ουκρανία.

Ο παικταράς!



Γεννημένος στη Βραζιλία το 1968, ο Κάρλος Ενρίκε Ραπόσο, κατάφερε να κάνει μια ετυπωσιακή καριέρα ως επιθετικός στους μεγαλύτερος συλλόγους της Βραζιλίας, αλλά και μερικούς του εξωτερικού, χωρίς, ωστόσο, να παίξει σχεδόν ποτέ μπάλα.



Αγωνίστηκε σε Μποταφόγκο, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε, Βάσκο, αλλά και στην Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής και την γαλλική Αζαξιό, ωστόσο, κατά δήλωσή του, ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής χωρίς να χρειάζεται να παίζει ιδιαίτερα.
Στην καριέρα του λοιπόν μέτρησε λιγότερες από 30 συμμετοχές, κανένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και ούτε ένα γκολ, παρά το γεγονός ότι ήταν δηλωμένος ως επιθετικός.

Η Ουκρανία και ο South Stream.



H Ουκρανία φαίνεται ότι μπορεί να παίξει ρόλο όμοιο με εκείνον της Κορέας και της κρίσης που προκλήθηκε κατά το 1950-53.
Η ένταση που έχει ήδη προκληθεί ενδυναμώνει την αντιπαλότητα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και ως εκ τούτου, οδηγεί τον πλανήτη σε νέες ψυχροπολεμικές εξελίξεις με "θετικό" απόηχο τους εξοπλισμούς και την ανάκαμψη στις ΗΠΑ κυρίως.




Όταν ξεκαθαρίσει η θολή εικόνα των εντυπώσεων στο πολιτικό αυτό παζλ, ίσως τότε δούμε τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο γεωστρατηγικός ρόλος των πηγών και των αγωγών ενέργειας.
Κερδισμένη θα είναι η Ρωσία κάτω από οποιαδήποτε σενάριο.

Μέτρια στη καινοτομία η Ελλάδα…



Στις χώρες με μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία κατατάσσει η Κομισιόν την Ελλάδα, σύμφωνα με τον «πίνακα επιδόσεων» για το 2013.



Ειδικότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία, μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Μάλτα και τη Λιθουανία.
Οι χώρες αυτές έχουν επιδόσεις χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.


Αυτό δεν το προέβλεψε…



Μια 62χρονη μέντιουμ, που χρόνια ολόκληρα μεγαλουργούσε, μάλλον  θα τερματίσει τη ζωή της μέσα στη φυλακή, αφού μετά από δεκαετίες «προβλέψεων», τελικά πιάστηκε στη φάκα.



Πρόκειται, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, για την μεγαλύτερη υπόθεση εξαπάτησης από μέντιουμ όλων των εποχών!