5.3.14

Αυτό δεν το προέβλεψε…



Μια 62χρονη μέντιουμ, που χρόνια ολόκληρα μεγαλουργούσε, μάλλον  θα τερματίσει τη ζωή της μέσα στη φυλακή, αφού μετά από δεκαετίες «προβλέψεων», τελικά πιάστηκε στη φάκα.



Πρόκειται, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, για την μεγαλύτερη υπόθεση εξαπάτησης από μέντιουμ όλων των εποχών!


Μετά από πολλές δεκαετίες κατά τις οποίες «βοηθούσε» τον κόσμο στη Νέα Υόρκη και στη Φλόριντα, η Rose Marks καταδικάστηκε προχθές σε φυλάκιση 10 χρόνων, επειδή κατάφερε να αποσπάσει $18 εκατομμύρια  από αφελείς που εξαπατούσε συστηματικά, προβλέποντας το μέλλον τους.
Ανάμεσα στα θύματα της ήταν και η συγγραφέας πολλών μπεστσέλερ Jude Devereaux, η οποία έχασε περίπου $12 εκατομμύρια μέσα σε 20 χρόνια.
Ο απορημένος με την ανθρώπινη βλακεία δικαστής δεν μπορούσε, όπως δήλωσε, να καταλάβει το μέγεθος της αφέλειας των θυμάτων του μέντιουμ, που πίστευαν στις τρελές ιστορίες που τους πλάσαρε.
Όπως είπε «ακόμη και ένας έμπειρος ψυχολόγος δεν θα μπορούσε να καταλάβει πως και γιατί την πίστευαν».
Η Marks, που χρόνια τώρα ξεζούμιζε την  Devereaux, την είχε πείσει πως μπορεί να την φέρει σε επαφή με τον νεκρό 8χρονο γιό της, μέσα από μια διαδικασία ανταλλαγής ψυχών!
Παράλληλα, την είχε επίσης πείσει ότι οι ηθοποιοί Colin Powell και Brad Pitt ήταν τρελά ερωτευμένοι μαζί της.
Εκτός από χρήματα, το επιτήδειο μέντιουμ αποσπούσε και κοσμήματα από τα αγαθά της θύματα, λέγοντας πως με αυτά θα σβήσει τις κατάρες, και πως θα τους τα επιστρέψει αργότερα.
Τους έπειθε δε ότι μπορεί να τους προστατέψει και από την παντοδύναμη αμερικανική εφορία (IRS)*.
Όταν άκουσε την ποινή της, η Marks έβαλε τα κλάματα, ισχυριζόμενη ότι δεν πίστευε πως έκανε κάτι το κακό, αλλά ότι απλά βοηθούσε τους αγαπημένους της φίλους (δηλαδή τα θύματά της).
«Τώρα μόνο αντιλαμβάνομαι τον πόνο και την απογοήτευση που προκάλεσα», είπε, λίγο πριν πάρει το δρόμο για την ψειρού…

S.A.


*Στην υφεσιακή Ελλάδα της κρίσης, με τόσους φοροφυγάδες, η συγκεκριμένη θα έκανε τεράστια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου