27.1.17

Once in a Lifetime...

Talking Heads





Ο Καρανίκας του Λευκού Οίκου ξεσπαθώνει κατά των ΜΜΕ…



Όλοι ξέρουμε τον διάσημο πλέον σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού μας, τον λαοφιλή Καρανίκα, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει (θυμάστε τις απόψεις του περί της θεραπευτικής κάνναβης;) Έχει όμως και ο Τραμπ τον δικό του Καρανίκα (που είναι και επιθετικός). Σιγά που δεν θα είχε.




Μιλάμε για τον νέο υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Λευκού Οίκου Steve Bannon, ο οποίος μπήκε και αυτός δυνατά στο πετσί του νέου ρόλου του, μόνο που αντί να σχεδιάζει στρατηγικά, τα έβαλε με τους συνήθεις εχθρούς του Ντόναλντ, δηλαδή  τον τύπο…

Άνω κάτω στην Ουάσιγκτον…



Στην Ουάσιγκτον άρχισαν τα όργανα. Όπως αναφέρει το CNN, τέσσερις ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους την Τετάρτη. Ένας πρώην επιτελάρχης του υπουργείου χαρακτηρίζει τις παραιτήσεις ως την «μεγαλύτερη ταυτόχρονη αποχώρηση θεσμικής μνήμης που μπορεί κανείς να θυμηθεί».




Οι τέσσερις παραιτηθέντες παίρνουν μαζί τους 150 χρόνια εμπειρίας στην εξωτερική πολιτική, αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο κενό που δύσκολα μπορεί να καλυφτεί. Οι αξιωματούχοι που παραιτήθηκαν είναι ο υφυπουργός Διαχείρισης,  ο αναπληρωτής υπουργός Διοίκησης, ο αναπληρωτής υπουργός Προξενικών Θεμάτων, και ο διοικητής του Γραφείου Ξένων Αποστολών. Αν οι εν λόγω παραιτήσεις συνδυαστούν με δυο ακόμη που προηγήθηκαν, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μένει ουσιαστικά χωρίς ανώτατη διοίκηση που να επιβλέπει αυτό και το προσωπικό του…

Για τόσο μεγάλο ψεύτη μιλάμε…



Η αριστερά πρώτη φορά στην εξουσία. Ένα αστέρι έλαμψε σε κάτι καταλήψεις την 10ετια του  «90 με υπουργό τότε τον Γεράσιμο Αρσένη. Γυρίζουμε απλώς  το χρόνο λίγο πίσω και συγκεκριμένα στη δεκαετία του 90, έτσι απλά για να θυμηθούμε τους ήρωες εκείνης της εποχής.




Η μαθητιώσα νεολαία  αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας, φώναζαν  «Κάτσε καλά Γεράσιμε» βάζοντας στο στόχαστρο τον τότε Υπουργό  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  Γεράσιμο Αρσένη. Επικεφαλής τότε του «μαθητικού κινήματος»  ένα νεαρό παιδί, μαθητής των Αμπελοκήπων, με επαναστατική έδρα την Γκράβα, με κοκοράκι μαλλί, «αγαθό» ύφος,  αλλά σταθερό στις λέξεις και τις απόψεις του. Το όνομα του Αλέξης Τσίπρας.
Περάσαν είκοσι πέντε χρόνια και η αριστερά βρήκε στο πρόσωπο του, τον ιδανικό άνθρωπο για να ηγηθεί του χώρου της…


8 πράγματα που κέρδισε ο λαός από τα 2 χρόνια Συριζανέλ…



Την πρώτη μέρα του τρίτου έτους της κυβέρνησης συριζανελ, ένας ψύχραιμος απολογισμός αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός έχει κερδίσει πολλά απ αυτή τη διακυβέρνηση, που αν τα εκμεταλλευτεί μπορεί να οδηγηθεί σε μια πραγματική έξοδο από την κρίση και να δημιουργήσει ένα πραγματικά πολιτισμένο κράτος, αντί για το τριτοκοσμικό που έχει σήμερα.




Κατ αρχήν τελειώσαν οι μύθοι.
1.    Το παραμύθι ότι υπάρχει εύκολος και ανώδυνος δρόμος για να δημιουργηθεί κράτος που να παράγει και να πουλάει, ενώ παράλληλα θα ξεχρεώνει τα δάνειά του πέθανε στα χέρια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ- ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Απέμειναν μόνο δύο ακόμα δρόμοι. Ο εξαιρετικά επώδυνος, της στάσης πληρωμών με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και χτίσιμο ενός δημοκρατικού κράτους εξ αρχής με ό,τι αυτός συνεπάγεται και ο επίσης επώδυνος δρόμος της ανοικοδόμησης προς ένα κράτος δικαίου μέσα στην Ε.Ε., με κανόνες ισονομίας και ισοπολιτείας, που δεν ισχύουν σήμερα στο ελληνικό κομματικό κράτος γκάνκστερ. Και οι δύο είναι στρωμένοι με ιδρώτα και αίμα. Αλλά, αυτοί είναι. Δεν έχει άλλους…


Τα νέα ψέματα του Αλέξη…



Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να «γιορτάσει» τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με νέες, επετειακές αυτή τη φορά, υποσχέσεις. «Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και, πολύ περισσότερο, για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος». Αυτή η φράση του μεταφράστηκε και μεταδόθηκε από όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, θα αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι αυτά που υπόσχεται, δεν ισχύουν.



Οι δανειστές τα έχουν βρει μια χαρά μεταξύ τους για τους δικούς τους λόγους,  και δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ Ευρωπαίων-ΔΝΤ ότι το Ταμείο δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι στο ελληνικό πρόγραμμα (αλλιώς δεν θα υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα όπως το ξέρουμε, όπως έχει πει και ο Σόιμπλε), έχουν ήδη δώσει το τελεσίγραφό τους…