23.5.18

Here Comes Bo Diddley...

Edoardo Bennato




Οι αναστενάρηδες, οι Φιλιππινέζοι γιατροί, και ο …Michael Jackson!


Κάποτε είχαμε τους πρακτικούς χειρούργους στις Φιλιππίνες, που πραγματοποιούσαν σύνθετες εγχειρίσεις χωρίς νυστέρι, χωρίς αναισθητικό, χωρίς πληγές, και χωρίς αίμα. Και έσπευδαν οι απανταχού άρρωστοι (και από την Ελλάδα) για να βρουν την υγειά τους.


 

Μέχρι που κάποιος κινηματογράφησε μια τέτοια μαγική επέμβαση, και όταν την έπαιξε σε αργή κίνηση διαπιστώθηκε ότι όλα ήταν μούφα. Ταχυδακτυλουργοί ήταν οι «χειρούργοι» και τα έντερα ή οι ιστοί που έδειχναν ότι έβγαζαν από το σώμα του ασθενή ήταν απλά εντόσθια πουλερικών…


Τουρλουμπούκι…


Ο ιστορικός του μακρινού μέλλοντος θα δυσκολευτεί πολύ να «αναλύσει» και να «ερμηνεύσει» την σημερινή Ελλάδα. Μια χώρα που πέρασε από την φεουδαρχία στη μεταβιομηχανική εποχή, χωρίς τίποτα στο ενδιάμεσο.


 
Ψηφοφόρος του Μπάνου

Μια χώρα στην οποία το «σκληροπυρηνικό» ΚΚΕ συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή, απολαμβάνοντας τα καλά του κοινοβουλευτισμού, τον οποίο θέλει να ανατρέψει, και πλασάροντας έναν κομμουνισμό σοβιετικού μοντέλου, ο οποίος όμως αυτοκαταργήθηκε και στην ίδια την κοιτίδα του, την ΕΣΣΔ. Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε, για τους ντόπιους επαγγελματίες «επαναστάτες» των πάνελ.
Μια χώρα που ο λαός της θέλει να ζει «αμερικάνικα», ως μπρούκλης, αλλά παράλληλα πιστεύει στον απόλυτο κρατισμό, με δωρεάν ρεύμα, συγκοινωνίες, επιδόματα επί παντός επιστητού, κλπ κλπ αλλά όλα αυτά χωρίς να πληρώνει φόρους και «μαμισιάτικα». Πως θα γίνει αυτό; Θεός και ψυχή του…