26.2.13

Stagger Lee....

Nick Cave and the Bad Seeds in Stagger Lee....

Ο Επίτιμος…


Κάποιοι φίλοι του τον ταξινομούν στους κορυφαίους νεοέλληνες πολιτικούς.
Οι πολλοί εχθροί του τον λένε ‘Αποστάτη’.
Εσχάτως, βέβαια, ακόμα και αντίπαλοί του ομολογούν ότι τα ‘λεγε ο Μητσοτάκης από καιρό, αλλά δεν του δώσαμε τη δέουσα προσοχή’.
Ποια ακριβώς είναι η αλήθεια;

 
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Μπροστά από την εποχή της, Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 1990-1993» (Εκδόσεις Εστία), το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Κ.Μ.) ξαναβγαίνει δυνατά στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες.
Λίγο πολύ ισχυρίζεται ότι «αν με είχαν αφήσει να κυβερνήσω» (λέγε με Αντώνη) και απρόσκοπτα εφάρμοζε τις μεταρρυθμίσεις που είχε προγραμματίσει, σήμερα η χώρα δεν θα είχε φτάσει στη χρεοκοπία και τα Μνημόνια.
Έχει δίκιο;
 

Λέτε το Πασόκ να καταπιεί τον Σύριζα;


«Έβλεπα αυτό που λέμε "λαϊκό κόσμο" να έρχεται να ψηφίσει.
Γεροντάκια με σκαμμένο πρόσωπο, ηλικιωμένες με μπαστούνι, αλλά και νέοι (…) 
Η προσωπική μου εξήγηση είναι ότι ένας κόσμος, που ήταν στριμωγμένος στη γωνία, που ήταν πατροπαράδοτα δοσμένος σε αυτό που θεωρεί "Δημοκρατική Παράταξη", ένας κόσμος που ζοριζόταν από την επιθετικότητα και τους προπηλακισμούς, από τις ρήσεις περί "λιγότερων Ελλήνων", από τις κατηγορίες περί προδοτών, βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει, δια της συμμετοχής, στην εκλογική διαδικασία.

 
Μοιάζει σαν η άκρα επιθετικότητα κάποιων πλευρών να πλήγωσε τον κορμό του βαθέως ΠΑΣΟΚ και δια της συμμετοχής του να θέλησε να διαμηνύσει ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ"».

Identity theft… τείνει να γίνει μάστιγα.


Για όσους συνεχίζουν να απορούν για το κατά πόσο είναι ασφαλής η χρήση πιστωτικών καρτών στο διαδίκτυο, μια νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να τους φωτίσει.


Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα LiveScience, μια μακροχρόνια έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ επί του εν λόγω θέματος αποκαλύπτει πως ο περσινός χρόνος ήταν ο χειρότερος (για την Αμερική) από πλευράς «κλοπής ταυτότητας». 

Πυρ και μανία οι Ιρανοί με τη βράβευση του Argo.



Η επιτυχία της ταινίας Argo στα βραβεία Όσκαρ έχει εξοργίσει το Ιράν.
Τα μεγάλα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία της Τεχεράνης καταγγέλλουν την αμερικανική ταινία, που αφορά στη κρίση ομήρων του 1979, και την χαρακτηρίζουν ως βαθύτατα «αντι-ιρανική», που παρήχθη από την σιωνιστική εταιρία Warner Bros.
Πολλοί Ιρανοί εκνευρίστηκαν επίσης με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε από την Michelle Obama, με το πρακτορείο Fars News να χαρακτηρίζει το γεγονός ως πρωτάκουστο στην ιστορία των βραβείων.
Από την πλευρά του, το πρακτορείο Mehr News συγχύστηκε με το σχόλιο που έκανε ο βραβευθείς Ben Affleck σχετικά με «τους φίλους μας στο Ιράν που ζουν υπό άθλιες συνθήκες».
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ben Affleck «αφού διαστρέβλωσε την ιστορία του Ιράν, τώρα συνεχίζει να το δυσφημεί».

Γνώρισα τα ζώα, και μίσησα τον άνθρωπο….


Όλα τα είχαμε, η κτηνοβασία μας έλειπε για να δέσει το γλυκό…
Διαβάστε τι γράφει το Πρώτο Θέμα, και αν δεν τρελαθείτε, είσαστε ήρωες.


Δεν χωράει ανθρώπινος νους την  πρωτοφανή έγγραφη καταγγελία  μιας οικογένειας από την Σκάλα Λακωνίας, που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με αυτήν, άγνωστοι κακοποίησαν σεξουαλικά τα δυο οικόσιτα σκυλιά της οικογένειας, προκαλώντας τους μαρτυρικό θάνατο μέσα σε φρικτούς πόνους!

Ο Έλληνας αποδρά καπνίζοντας, και ακούγοντας Τάμτα.


Μιλούσα σήμερα το πρωί με έναν γνωστό μου, ο οποίος διατηρεί κατάστημα ψιλικών, τύπου, ειδών καπνού κλπ σε σχετικά πολυσύχναστο και ιδιαίτερα κεντρικό σημείο.


Αυτά που μου είπε ήταν ενδιαφέροντα, αφού τα υποψιαζόμουν από καιρό χωρίς όμως να έχω στοιχεία να τα στηρίξω.

Ο Αλέξης και ο Κωστάκης…


Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που όταν είναι κρύο είναι πάντοτε νοστιμότερο - όπως μαθαίναμε από μικροί.
Φαίνεται πως ο Κώστας Καραμανλής - μέγας λάτρης των γευστικών πιάτων - το προτιμά ζεστό.
Είναι ένας μήνας και κάτι που ο Γιάννης Στουρνάρας βγήκε δημοσίως και είπε ότι η καταστροφή της χώρας έγινε τη διετία 2007-2009.
Έξαλλοι έγιναν οι περί τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου κάθε άλλο παρά ίδρωσαν αυτιά.



Ο υπουργός Οικονομικών καλύφθηκε πλήρως και απολύτως.
Άλλωστε, ο κ. Σαμαράς - με επιμελέστατο τρόπο - φροντίζει να κρατά τον προκάτοχό του, στην ηγεσία της Ν.Δ., σε απόσταση ασφαλείας.
Οι σχέσεις τους βρίσκονται σε θερμοκρασίες... Ανταρκτικής, καιρό τώρα.
Οι κακές γλώσσες λένε πώς ο κ. Καραμανλής - στην ονομαστική γιορτή του πρωθυπουργού, πριν από λίγες εβδομάδες - δεν σήκωσε το τηλέφωνο για ευχές και περιορίστηκε σε μια τυπική κάρτα. 

Συντροφικές καταλήψεις.


Ήταν τότε που κεντρικό σύνθημα σε πανεπιστήμια και χώρους εργασίας ήταν το «όχι στην εντατικοποίηση». Σε μία ανώτατη σχολή της χώρας, λοιπόν, ο καθηγητής θέλησε να εισάγει  ένα πρωτοποριακό μάθημα για την εποχή του.
Λάθος του! Και μάλιστα μεγάλο.
Δεν ήξερε και γι΄ αυτό δικαιολογείται.
Δεν ρώτησε και αυτό δεν του το συγχώρεσαν ποτέ! 


Η ιστορία μας εξελίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του ΄80. Ο επικεφαλής της ΔΑΠ συναντά το απόγευμα τον προσωπικό του φίλο και ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους φοιτητή να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Να έχει τις «μαύρες» του.
Ο φίλος του, λοιπόν, χρωστούσε λίγα μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του. Ήταν όμως σίγουρος ότι ειδικά ένα δεν θα το περνούσε με τίποτα! Ήταν το μάθημα της αγγλικής ορολογίας στην επιστήμη του.