6.5.13

Mother's Little Helper...

The Rolling Stones!




Η ΑΕΚ αδικήθηκε… Να τα λέμε αυτά.


Εβδομάδα των παθών για την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη, εβδομάδα των παθών εφέτος και για την πολύπαθη ΑΕΚ.

H AEK πληγώθηκε.
Η ΑΕΚ προδόθηκε.
Και σηκώνει, τούτες τις μέρες, τον δικό της σταυρό του μαρτυρίου.
Θα έρθει άραγες και η δική της ανάσταση; Αμήν!
Άμποτες να ’ρθει εκείνη η ώρα!
Δεν θα το κρύψουμε.
Δεν θα το αρνηθούμε.
Και η δική μας καρδιά στην ΑΕΚ είναι δοσμένη.
Και όχι μόνον αυτό.
Σαν τώρα θυμόμαστε, με γλυκιά νοσταλγία, τις εποχές που, ως παιδιά, καθόμασταν στο κρεβάτι μας και με το κεφαλάρι ως νοητό ταμπλό φαντασιωνόμασταν ότι οδηγούσαμε ταξί.
Ανάμεσα, δε, στο ξύλινο πλαίσιο του μικρού μας κρεβατιού και το στρώμα, χώναμε και μια φλογέρα· και τη χρησιμοποιούσαμε ως λεβιέ ταχυτήτων του νοερού επαγγελματικού οχήματος.
Αξέχαστες εποχές… Το όνειρό μας; Nα γίνουμε κάποτε επαγγελματίες οδηγοί των κίτρινων οχημάτων.
Να πιάνουμε τις Κυριακές το βολάν και να μεταφέρουμε επιβάτες στη Ν. Φιλαδέλφεια, ακούγοντας και τις σχετικές δικεφαλίσιες ιαχές.
Ήταν βέβαιο: το κίτρινο χρώμα μάς ενέπνεε – πολλαπλώς.
Όμως, τι τα θες τι τα γυρεύεις… Τα όνειρα έμειναν όνειρα.

 

Και η Γερμανία έχει πολλά να χάσει.


Μια θεωρία που κυκλοφορεί ευρέως έχει να κάνει με την ανάδυση της γερμανικής απόλυτης ηγεμονίας στην ευρωζώνη.
Τα τελευταία χρόνια, η εμμονική με την λιτότητα αυτή χώρα, έχει επιβάλλει το δικό της μοντέλο στις πληγείσες από την κρίση χώρες της ευρωζώνης.




Τα σκληρά μέτρα που στήριξε και επέβαλλε το Βερολίνο απέτυχαν να φέρουν θετικά αποτελέσματα, και οι επικριτές της πολιτικής αυτής μιλάνε για θεραπεία που στο τέλος θα σκοτώσει τον ασθενή.


Επί σκοπόν… εκτυπώσατε… Πυρ!


Το πρώτο όπλο που κατασκευάστηκε ποτέ, με χρήση της τεχνολογίας εκτύπωσης τριών διαστάσεων, πυροβολήθηκε με επιτυχία στο Τέξας της Αμερικής.



Η εταιρία Defense Distributed, που το δημιούργησε από το μηδέν, σχεδιάζει τώρα να διαθέσει τα σχέδια του καινοτόμου αυτού πλαστικού πυροβόλου όπλου στο διαδίκτυο.

Η Ν.Δ. πρέπει να αλλάξει….


Σχεδόν δυο μήνες πριν από το πρώτο συνέδριο της ΝΔ, όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιαστεί ως Πρωθυπουργός, άρχισαν να καταστρώνονται τα πρώτα σχέδια. Είναι νωρίς;
Καθόλου, αν ληφθεί υπόψη ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να μεταλλάξει πλήρως τη ΝΔ και ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται οι σχετικές προετοιμασίες.




Ο Αντ. Σαμαράς θέλει να προσέλθει σε αυτό το συνέδριο υπό συνθήκες εντελώς διαφορετικές.
Για την ακρίβεια ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει την προσωπική ισχύ του χωρίς συγκρούσεις.
«Θα πάει στο επόμενο συνέδριο με νέα σύνθεση, ως επικεφαλής όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων και επιδίωξή του είναι να ηγηθεί όλης της παράταξης και σύντομα να αποδυναμωθούν τα διάφορα εκ δεξιών σχήματα» λένε όσοι γνωρίζουν τις παρασκηνιακές διεργασίες.
 

Δύσκολοι καιροί για πτυχιούχους….


Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, πάνω από το 50% των πτυχιούχων ΑΕΙ του 2011 και του 2012, δεν εργάζονται σε θέση ανάλογη με τα τυπικά τους προσόντα.



Όπως αποκαλύφθηκε, το 41% των πτυχιούχων έχουν δουλειές που δεν απαιτούν πτυχίο ΑΕΙ, ενώ το 11% παραμένουν άνεργοι.
Από αυτό το 11%, το 7% δηλώνει πως δεν μπόρεσε να βρει καμιά θέση απασχόλησης από την ώρα που αποφοίτησε…

Το συνονθύλευμα



Πριν λίγες μέρες, στις 26 Απριλίου, είχαμε την 27η επέτειο από το τρομακτικό πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας. Αν και δεν ασχοληθήκαμε τότε, σήμερα το θεωρούμε απαραίτητο μετά από ντοκουμέντο που έπεσε στα χέρια του Ορθογράφου. Ένα ντοκουμέντο που δείχνει την ηλιθιότητα και την προπαγανδολαγνεία των εν Ελλάδι κομμουνιστών.

Διπλωματικοί τριγμοί για δυο… πέη!!!!!!


Δυο μαρμάρινα … πέη προκάλεσαν τριγμούς στις σχέσεις του Κατάρ με την χώρα μας.
 



Πρόκειται για δυο αρχαία αγάλματα, ανάμεσα σε πολλά άλλα, που εκτίθενται σε μουσείο της ισλαμικής αυτής χώρας, στα πλαίσια της «γέφυρας φιλίας» μεταξύ Ελλάδος και Κατάρ.


Λάθος ο Keynes επειδή ήταν γκέι!


Η συνηθισμένη κριτική στον μεγάλο οικονομολόγο John Maynard Keynes, έχει να κάνει με τις οικονομικές του απόψεις και θεωρίες.
Έτσι δεν είναι;



Όλα αυτά όμως μέχρι χθες…
Διότι τώρα έρχεται ο καθηγητής του Harvard Niall Ferguson, ο οποίος θεωρεί πως οι απόψεις του Keynes ήταν εγγενώς ελαττωματικές επειδή ο μεγάλος οικονομολόγος ήταν άκληρος και ομοφυλόφιλος, και συνεπώς δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για τις επόμενες γενιές.


Και άντε πάλι το καρότσι…


Το Πάσχα ολοκληρώνεται, ξελυσσάξαμε επιτέλους από την προσμονή και τις προετοιμασίες.
Από Τετάρτη μέχρι τον Ιούλη, όλοι, ζευγάρια, μπακούρια, ομοσέξουαλ, μπαϊσέξουαλ, θα σερνόμαστε στο σπίτι, θα αποκοιμιόμαστε στον καναπέ, στην καρέκλα, στην τουαλέτα, στο λάπτοπ, γενικότερα όπου ξαποσταίνει ο κώλος μας. 




Δεν θα μιλάει κανείς, θα πέφτει κάτω τρίχα και θα κάνει θόρυβο, ενώ στη μούρη θα υπάρχει αναρτημένο το γνωστό πανό «κωλοζωή, κωλολεφτά, κωλοκρίση».