8.2.15

Holocene...

Bon IverΆνθρακες ο θησαυρός της νέας κυβέρνησης…Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει, ο κ. Τσίπρας δεν πρωτοτύπησε σε τίποτε. Έκανε αυτά που είχαμε γράψει από το antinews.
Μη μπορώντας να δώσει «άρτον» και προκειμένου να μειώσει τις εντυπώσεις για την ολική κυβίστηση, έδωσε «θεάματα».
Πρώτα δήλωσε υποτελής στην Ευρώπη λέγοντας ότι δεν θέλει να διαλύσει καμιά δομή της.
Μα καλά αυτός δεν έλεγε ότι θα φέρει την επανάσταση;
Δεν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και δεν διαπραγματεύεται με τους δανειστές; Δεν έλεγε ότι θα κουρέψει το χρέος;
Σήμερα είπε ότι θα εξυπηρετήσει ολοκληρωτικά το χρέος.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που θα έκανε κάθε λαϊκιστής πρωθυπουργός. Πούλησε εντυπώσεις, χάιδεψε αυτιά αλλά από ουσία μηδέν.
Και απέδειξε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο ψεύτη της μεταπολίτευσης…


Το πρώτο φως μέσα στο τούνελ!Επιτέλους τέλος στη διεθνή απομόνωση της χώρας.

Τα  λέγανε αυτοί, κι εμείς δεν τους πιστεύαμε.
Ότι έχουν σχέδιο, και ότι έχουν στέρεες διεθνείς συμμαχίες.
Που αν γίνουν μια γροθιά, τότε ποιος μας πιάνει.
Θα σκιαχτούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας, και θα ξαναγυρίσουν στα δένδρα που ξέρουν καλά, από τότε που εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και μουσακάδες...
Είχε δίκιο τελικά ο Αλέξης (και ο Πάντζας).
Η μεγάλη παγκόσμια ανατροπή θα έρθει από την Ελλάδα… από τον Σύριζα!
Από την πρώτη πραγματικά Αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης (αυτήν με τον Καμένο)…

Εσύ με ποιους είσαι ρε;Σήμερα, αντί να απολογείται η κυβέρνηση για τις εξωπραγματικές προσδοκίες που καλλιέργησε για να πάρει την εξουσία, ενοχοποιούνται όσοι διαφωνούν με τους χειρισμούς της.
Με ποιους είσαι ρωτάνε, με την Ελλάδα ή με τη Γερμανία;
Η αντίληψη που λέει ότι πρέπει όλοι να υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους ξένους στηρίζεται σε μία εθνικιστική παραδοχή, που θέλει ενωμένους τους Έλληνες σε ένα σώμα έναντι των ξένων.
Δημοκρατία σημαίνει διαφωνία και αντιπαράθεση, η οποία όμως δεν πρέπει να γίνεται εμφυλιοπολεμικά, με κατηγορίες για προδότες και δοσίλογους ή συνθήματα όπως το «ή εμείς οι αυτοί»...


Ντούκου, πάσο ή ρέστα ;Δεν προεξοφλώ, ούτε θέλω να προκαταλάβω καμία έκβαση.
Περιμένω να ακούσω τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σήμερα για να διαμορφώσω συνολικότερη άποψη για την υποδοχή του κοντινού αύριο.
Συμφωνώ, κατά αρχήν ότι ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής , πέρα από στερεότυπα επιχειρήματα και μανούβρες διγλωσσίας.Αναμένω, λοιπόν, ότι όσα θα πει απόψε από το βήμα της Βουλής θα τα επαναλάβει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ο υπουργό Οικονομικών στη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης στο Γιούρογκρουπ.


Ένας εναντίον όλων…Μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε το ακατόρθωτο!
Όχι! Δεν άλλαξε την Ευρώπη.
Βλέπετε, για να αλλάξει η Ευρώπη δεν αρκεί να το θέλει ο Στρατούλης, πρέπει να το θέλουν πρώτα απ΄ όλους οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι.
Καταφέραμε όμως να στρέψουμε τους πάντες εναντίον μας.
Μόνο ο Βλαδίμηρος είναι στο πλευρό μας.
Αυτό λέγεται υπερήφανη εθνική πολιτική!
Περιττό να πούμε ότι όσες φορές συνέβη αυτό στο παρελθόν...

Ιδανικοί αυτόχειρες, ή «χρήσιμοι ηλίθιοι»;Σαν κάτι να έσβησε από την αυτοπεποίθηση (ίσως και οίηση…) των πρώτων επινίκιων ημερών για την κυβέρνηση.
Οι προσδοκίες και τα ποθούμενα, προσγειώθηκαν γρήγορα και άτσαλα στο σκληρό πεδίο της πραγματικότητας.
Εκεί που συγκρούονται επιθυμίες και ευγενείς προθέσεις με την καθημερινότητα, πόσο μάλλον όταν τα δεδομένα αυτής της καθημερινότητας τα έχουν θέσει άλλοι. Με τους οποίους και πρέπει να συνεννοηθείς.
Γιατί, δεν γίνεται αλλιώς…

Τι δείχνουν οι πρώτες μέρες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;Έκλεισε την πρώτη εβδομάδα της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν καταιγισμό γεγονότων που έδωσαν άφθονη τροφή τόσο στα ΜΜΕ, όσο και στους πολίτες που έσπευσαν μάλιστα, μέσω δημοσκόπησης,  να δηλώσουν ευχαριστημένοι σε ποσοστό πρωτοφανές.
Είναι άραγε η εικόνα της  πραγματικότητας, αυτή που δίνει το καθημερινό ρεπορτάζ τύπου «αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού»;
Οι πολίτες δικαίως είναι ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι όπως έδειξε η πρώτη μετά τις εκλογές δημοσκόπηση;
Εν τέλει, αυτή η εικόνα της επιφάνειας μπορεί να αντικατοπτρίζει μέσες-άκρες την πραγματικότητα της επιφάνειας, όχι όμως και της πραγματικότητας.
Κάτω από τα φαινόμενα ρέει η αναπόφευκτη πραγματικότητα της ουσίας.
Και αυτή θα αναδεχτεί αν δούμε τις εξελίξεις από κάποια απόσταση και με οργανωμένη παρατήρηση…

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ: GrexitΤο πιο δυσάρεστο συναίσθημα, για  όποιον κάνει προβλέψεις, είναι να εύχεται οι προβλέψεις του να είναι εσφαλμένες.
Αυτό είναι το συναίσθημα που με διακατέχει αυτή την στιγμή. Εύχομαι ολόψυχα και ειλικρινά να κάνω λάθος.Από τις πρώτες κιόλας ανακοινώσεις των υπουργών της κυβέρνησης φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να ανατρέψει τις λίγες θετικές μεταρρυθμίσεις που με τόσο κόπο έγιναν σ’ αυτή την χώρα.
Επίσης, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο θέμα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και στο ζήτημα του χρέους…