10.11.12

Η αποψινή μας μουσική πρόταση

Για απόψε, ο Αρίσταρχος μας περπατάει σε όνειρα καθώς ψεύτικα τραγούδια μας κυκλώνουν. Αδερφοί Κατσιμίχα, πάντα ερωτικά επίκαιροι...

Σύντομο ανέκδοτο: Δεξιός τύπος


Αποφασίσαμε να εισάγουμε μια νέα ενότητα στο blog μας, αυτήν των "σύντομων ανεκδότων". Μια απλή φράση, πρόταση, ιδέα, που ηχεί σαν ανέκδοτο στα αυτιά κάθε λογικού ανθρώπου που έχει μια στάλα αντίληψης, λίγες ρανίδες οξυδέρκειας.

Ο μύθος των ειδήσεων.


Τα συμβατικά ΜΜΕ συνήθως επικεντρώνονται αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη αφήγηση ενός γεγονότος, με αποτέλεσμα να περιθωριοποιούνται οι υπόλοιπες (έγκριτες) απόψεις επί του θέματος.
Στην σημερινή δημοσιογραφία, η αφήγηση είναι αυτή που μετράει, και όχι το γεγονός αυτό καθ αυτό.


Οι δημοσιογράφοι και οι συντάκτες επιβλέπουν την ειδησεογραφία, και ο ρόλος τους είναι πλέον παρόμοιος με αυτόν του σεναριογράφου στον κινηματογράφο. Η εξουσία τους πηγάζει από το γεγονός ότι το κοινό θεωρεί τις ειδήσεις ως «αλήθεια», ενώ τον κινηματογράφο ως φαντασία. Στην πραγματικότητα όμως, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και γενικότερα στην Δύση, οι ειδήσεις κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι.

Βρε τον …. Κερατά!


Τρεις φίλοι κάθονται για ούζα, σαχλαμαρίζουν,  και συζητάνε γενικώς.
Σε κάποια φάση πετάγεται ο Μήτσος και λέει, «ρε σεις μάγκες, ανακάλυψα ένα μπαράκι μούρλια. Σε κάθε ποτό που πληρώνεις, το μαγαζί κερνάει ένα ακόμη…. Είστε να το κάνουμε στέκι»;

 
«Σιγά την ευκαιρία…», πετάχτηκε ο Θεοδόσης…
 

Τα ρόλεξ και τα γκαβέλο


Φουλ αντεπίθεση από τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή το... Rolex του. Πριν λίγες μέρες, σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κος Κασιδιάρης άρχισε να μοιράζει 8χίλιαρα επιτιθέμενος στο βουλευτή της ΝΔ, συνεπικουρούμενος από τον συνάδελφό του κο Γερμένη, ο οποίος προσπάθησε να σχολιάσει καυστικά το ρολόι του Άδωνι.

Cherchez la femme...


Σαν βόμβα έσκασε στην Αμερική η επιστολή παραίτησης που υπέβαλε προς τον πρόεδρο Ομπάμα, ο Διευθυντής της CIA, και στρατηγός ε.α. Ντέιβιντ Πετρέους.


Σε  μήνυμά του προς το προσωπικό της CIA, ο  Πετρέους  αναφέρει ότι παραιτείται εξαιτίας μιας εξωσυζυγικής του σχέσης, λέγοντας πως  «μετά από 37 χρόνια γάμου, έκανα μια εξαιρετικά κακή επιλογή, μπλέκοντας σε μια εξωσυζυγική σχέση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη για εμένα, τόσο ως σύζυγος, όσο και ως επικεφαλής μιας οργάνωσης όπως είναι η δική μας». 
 

Η ερωτική αλληλογραφία του Μικ Τζάγκερ στο σφυρί!


Όσοι πιστοί θαυμαστές και θαυμάστριες του Mick Jagger, προσέλθετε…
Ο οίκος Sotheby's βγάζει σε πλειστηριασμό δέκα παλιές ερωτικές επιστολές που είχε στείλει ο μεγάλος ροκ σταρ το 1969 στην τότε σύντροφό του Marsha Hunt, μητέρα του πρώτου του παιδιού, και πηγή έμπνευσης του τραγουδιού Brown Sugar.
Όπως υπολογίζεται, οι επιστολές μπορεί να πιάσουν μέχρι και $160.000.


Ο μακελάρης διαμαρτύρεται!


Θυμόσαστε εκείνον τον ημιπαράφρονα Νορβηγό μακελάρη;
Τον «νεοναζί» Anders Behring Breivik, που ομολόγησε την εν ψυχρώ δολοφονία 77 αθώων ανθρώπων;

 
Ε, λοιπόν, δεν φτάνει που είναι τυχερός και εκτίει την ποινή του σε νορβηγική φυλακή, και όχι σε καμιά ρωσική, αλλά τώρα παραπονιέται πως οι συνθήκες κράτησής του είναι «απάνθρωπες», και πως του στερείται η ελευθερία της έκφρασης!

Ο Αλί Μπαμπά και τα 40 "χαράτσια"


Πας να πιεις τον καφέ σου πρωί Σαββάτου μπροστά στον υπολογιστή και, να, σου πετάγεται από 50 πλευρές η ίδια είδηση: Τα 40 χαράτσια του Μνημονίου 3!!! Και άλλα παραμύθια.