7.7.17

Rock the Casbah...

The Clash






Τελικά σίγουρα είναι ντροπή…



Είναι ντροπή; Ήταν ένας διάλογος, που ξεκίνησε καιρό πριν. Όπου από τη μια μεριά, διάφοροι τσιπλάκηδες και αγράμματοι, όρμηξαν ακάθεκτοι «κατακεραυνώνοντας» την καθημαγμένη αριστερά και από την άλλη, διάφοροι άρτι ανανήψαντες, που αρέσκονται στο να επιδεικνύουν, στους νέους κολλητούς τους, την δήθεν απελευθέρωσή τους.




Στη δεκαετία του ’60, πιτσιρικάς ήμουν, αλλά στο σπίτι μας θαυμάσαμε τον Πατρίς Λουμούμπα και στεναχωρηθήκαμε για την δολοφονία του. Ενθουσιαστήκαμε με τον Μπεν Μπελά… Ο πατέρας μας μας εισήγαγε στην διαφορετικότητα του Καμύ και σε κάθε περίπτωση, όλη αυτή η συνθήκη, περιέγραφε στο μυαλό μου, το τι μπορεί να σημαίνει αριστερά. Μετά από κοντά ήταν ο Ράσελ, ο Λαμπράκης, το κίνημα ειρήνης…


Πρωθυπουργικοί σύντροφοι (το ρεπορτάζ που φιμώθηκε)…



Αλήθεια τώρα; Ενοχλήθηκαν από το «πρώην σύντροφοι»; Να αρχίσουμε να μετράμε; Είναι πολλές δεκάδες τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έμμεσα ή άμεσα τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργά στηρίξει κατηγορούμενους και καταδικασθέντες ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες το τελευταίο κρούσμα.




Δεκαπέντε νυν βουλευτές (αλφαβητικά οι υπογραφές: Γκιόλας Ιωάννης, Θελερίτη Μαρία, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Θηβαίος Νικόλαος, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γεώργιος, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πάλλης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Φιλης Νικόλαος και Ψυχογιός Γεώργιος) έσπευσαν να υπογράψουν κοινή δήλωση για την Ηριάννα Β. Λ. (δύο επίθετα – χαρακτηριστική αναρχική επιλογή), υποστηρίζοντας ότι η καταδίκη της ως μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, «συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμά της στη μόρφωση και στην επιστημονική εξέλιξη». Να σημειωθεί, ότι τον Λουκά Παπαδήμο, που ο Τσίπρας ακόμα δεν έχει επισκεφθεί στον Ευαγγελισμό, η ΣΠΦ τον χτύπησε…


Τρομοδημοκράτες…



Στη θέση του Μπογδάνου, για να μην κάνει τρύπα το πρόγραμμα, o ΣΚΑΪ μπορεί να προσλάβει τον Μπαλαούρα. Θα έχει όλον τον χρόνο να μας εξηγήσει το ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου που είχε η 17Ν. Και πώς αυτό το ιδεώδες κουμπώνει με τις δολοφονίες που έκαναν οι... ιδεώδεις ανθρωπιστές της καρδιάς του. Όσο για το πάνελ που θα προμοτάρει αυτή την προωθημένη αντίληψη για τον ανθρωπισμό έχει κόσμο και κοσμάκη να καλέσει, όρεξη νά χετε.




Να καλέσει τον Βούτση ας πούμε, να μας πει τι σκέφτεται για τους "μπάτσους" και πώς εκπαίδευσε τον γιο του ώστε να γίνει ληστής τραπεζών και να πολεμάει τους "μπάτσους". Επίσης τι κομπίνες έκανε για τον αποφυλακίσει και από τα 8 χρόνια φυλακή που του επέβαλε η Δικαιοσύνη, να μην εκτίσει ούτε τα 3.
Να μας πει τι εννοούσε όταν έλεγε “σέβομαι τις απόψεις και τις επιλογές του γιου μου”…