18.10.14

Follow Me...

Amanda Lear



Σύνεση χρειάζεται…



Αν θα ήθελε να κάνει κάποιος «ταμείο» γι’ αυτή την εφιαλτική εβδομάδα για την ελληνική οικονομία εκ πρώτης άποψης θα έλεγε ότι η Ελλάδα ηττήθηκε από τις αγορές.




Και πιθανότατα έτσι να είναι αν βρισκόμασταν σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Εκεί όπου επικρατεί η λογική των λαών, εκεί όπου οι απρόσωπες αγορές δεν έχουν κανένα λόγο στην… συμπαντική οικονομία.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουτσόγιωργας κι ο Στάλιν…



Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έγινε κόμμα του 25-26%, αλλά τις δομές και τα ηνία της οργάνωσής του τα κρατούν οι άνθρωποι του 3% που έδιναν μάχη για να μπουν στη Βουλή.




Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγάλωσε από την αθρόα προσέλευση των αφελών κρατικοδίατων παλαιοπασόκων, αλλά αυτοί το μόνο που μπορούν να πράττουν είναι να γίνονται βουλευτές ή να προσμένουν την
διαιώνιση των προνομίων τους στο δημόσιο.


Ο Καμμένος και η αισθητική της Αριστεράς.



Με τον Πάνο Καμμένο, λοιπόν, τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, τον άνθρωπο που μεταφέρει ως αλήθεια στη Βουλή κάθε υπερβολή που γράφεται στο διαδίκτυο, αυτόν που είχε προτείνει μέχρι και τη σύνδεση της Ελλάδας με το… δολάριο, προσεγγίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.




Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, την Τρίτη, για τα κόκκινα δάνεια. Ορθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε τις δημόσιες δηλώσεις ή μία κοινή εμφάνιση – φωτογράφιση με τον Πάνο Καμμένο.
Η τελευταία τους κοινή φωτογραφία είναι από το Μάρτιο του 2013, όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν τη σύμπηξη κοινού μετώπου υπέρ του «όχι» της Κύπρου, προσπάθεια που είχε τη γνωστή κατάληξη.
Ο κ. Τσίπρας μπορεί να σιώπησε, ωστόσο ο Πάνος Καμμένος μίλησε πολύ και για πολλούς.
Και χθες υπογράμμισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ…


Συγκαμένες απρέπειες…



Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Αεροδρόμιο Χανίων με «πρωταγωνιστή» τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος αρνήθηκε τον καθιερωμένο έλεγχο από υπάλληλο Ασφάλειας του Αερολιμένα, εκτοξεύοντας μάλιστα απειλές εναντίον του.




Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όταν εργαζόμενος στην ασφάλεια του Αεροδρομίου ζήτησε από τον κ. Καμένο να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος αρνήθηκε, απευθυνόμενος με έντονο ύφος και βαριές κουβέντες προς τον υπάλληλο…


Βάλτε τον φυλακή είναι απατεώνας ολκής…



Πριν από δύο χρόνια ο Αρτέμης Σώρρας, ένας ομογενής από την Πάτρα που ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίστηκε από το πουθενά τάζοντας το εξωπραγματικό ποσό των 600 δισεκατομμυρίων για να εξαγοράσει το σύνολο του ελληνικού χρέους.



Όπως ήταν προφανές η πρότασή του όσο και αν έμοιαζε από την πρώτη στιγμή εξωγήινη δημιούργησε αίσθηση και το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ άρχισαν να αναζητούν την πηγή των χρημάτων του που όπως ισχυρίζονταν οι φίλοι του ήταν πολλά περισσότερα, κάποιοι έκαναν λόγο και για μερικά τρισ. δολάρια τα οποία προέρχονταν από ομόλογα της αμερικανικής κυβέρνησης ως πληρωμή μοναδικής μυστικής ευρεσιτεχνίας που πουλήθηκε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι επισκέψεις του Τσίπρα…



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επισκέψεις του Αλέκου Τσίπρα στο εξωτερικό και οι συναντήσεις του βελτίωσαν το πολιτικό του προφίλ.




Όμως από την άλλη πλευρά οι επιλογές των ατόμων/θεσμών που επισκέφτηκε αφήνουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το αν πράγματι κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι σύγχρονες οικονομίες.