5.6.14

Walking in the Rain...

Flash & the Pan...







Το πρόβλημα του Σύριζα…



Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε στις ευρωεκλογές. Αύξησε τους ευρωβουλευτές του.
Κέρδισε και την περιφέρεια Αττικής.
Ωραία; Όχι τόσο.




Γιατί ένα κανονικό κόμμα θα έλεγε, θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, να επεκτείνουμε την επιρροή μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν λέει αυτό.
Λέει, να μετατρέψουμε τις ευρωεκλογές στο δημοψήφισμα για το μνημόνιο που ποτέ δεν έγινε, στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε.
Αλλά δεν φεύγουν.
Οπότε η νίκη μετατρέπεται σε ολίγον ήττα.
Οπότε, τη Δευτέρα πρέπει να ξεκινήσουν όλα από την αρχή στο επόμενο επίπεδο όξυνσης:
Να μη διανοηθεί ο κ. Σαμαράς να κυβερνήσει.
Κι αν διανοηθεί;

Εν αναμονή των εξελίξεων… οψόμεθα.



Και έτσι ξαφνικά, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, έκλεισε η Βουλή.
Με μια τελευταία συνεδρίαση, που τα είχε όλα.
Σαν ταινία του Σκορτσέζε!
Χρυσαυγίτες, Τατσόπουλους, κοκορομαχίες, φωνές και τσαμπουκάδες.
Μια μικρογραφία δηλαδή της γενικότερης εικόνας που παρουσίασε η Βουλή μας τα τελευταία δυο χρόνια…



Το μόνο που δεν είδαμε χθες, είναι μια ακόμη έκρηξη φαιδρότητας της Ραχήλ (της επονομαζόμενης και καγκελαρίου), ή καμία εμφάνιση της κακιασμένης, και σαν από χρόνια δυσκοίλιας Ζωζώκας (αλήθεια, που χάθηκε αυτή;).
Παραλίγο μάλιστα να δούμε και τον Πύρρο Δήμα να κάνει αρασέ τον παλικαρά Μίχο, αλλά δυστυχώς επικράτησε η λογική (και ο φόβος του χρυσαυγίτη), οπότε θα μείνουμε με τους ευσεβείς μας πόθους.
Ίσως μια άλλη φορά, το απολαύσουμε και αυτό…

Το σεξ, και οι πρωτεργάτες του 1821…



Εν έτει 1745, πολύ προτού εμφανιστούν στον Τύπο οι πρώτες στήλες σεξουαλικών νουθετήσεων, ο πατέρας του αμερικανικού έθνους Βενιαμίν Φραγκλίνος έγραψε ένα άρθρο με ολόδικές του «Συμβουλές για την επιλογή ερωμένης».
Η παραίνεση προς τους απανταχού εργένηδες ήταν η εξής μία: Προτιμήστε τις μεγαλύτερες γυναίκες.



«Μαζί τους δεν υπάρχει ο κίνδυνος της τεκνοποίησης», ενώ «εμφανίζονται ιδιαίτερα ευγνώμονες όταν ένας νεαρός άνδρας τούς δείξει ερωτικό ενδιαφέρον». Αυτές και άλλες «πικάντικες» λεπτομέρειες σχετικά με τη σεξουαλική φιλοσοφία και (και τις πρακτικές) των εθνοπατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συγκέντρωσε εσχάτως ο αμερικανός ιστορικός Τόμας Α. Φόστερ στο βιβλίο του «Sex and the Founding Fathers: The American Quest for a Relatable Past»: oι φημολογούμενες ομοφυλοφιλικές σχέσεις του Τζορτζ Ουάσιγκτον, η δημόσια συγγνώμη που ζήτησε ο πρώτος αμερικανός  υπουργός των Οικονομικών, Αλεξάντερ Χάμιλτον, για την εξωσυζυγική σχέση του (δύο αιώνες πριν από τον Μπιλ Κλίντον), ο έρωτας του Τόμας Τζέφερσον για τη μιγάδα σκλάβα του, Σάλι Χέμινγκς κ.ο.κ.
Ο συγγραφέας έχει πλήρη γνώση του ειδικού ενδιαφέροντος του βιβλίου του, καθότι, όπως εξηγεί, «το σεξ πάντα διαδραμάτιζε έναν καθοριστικό, αν και υποτιμημένο, ρόλο στην προσπάθεια των Αμερικανών να έρθουν πιο κοντά στους πατέρες του έθνους.
Είναι ο τρόπος να τους καταστήσουμε, αν όχι λιγότερο ηρωικούς, περισσότερο ανθρώπινους».

Ο ύποπτος ρόλος της FIFA, και το Παγκόσμιο Κύπελλο…



 Οι φίλαθλοι όλου του κόσμου ετοιμάζονται για πέντε εβδομάδες ποδοσφαιρικής πανδαισίας, με το Μουντιάλ της Βραζιλίας να ξεκινάει σε λίγες μέρες.




Την ίδια ώρα που οι πολίτες της Νοτίου Αφρικής θα αναπολούν το δικό τους Μουντιάλ, του 2010…


Βραβεία ΠΕΔιΣ

Με χαρά δεχτήκαμε στον Ορθογράφο να βοηθήσουμε στην προώθηση ενός νεοσύστατου θεσμού επιβράβευσης άξιων και ικανών ανθρώπων, όπως διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Το πιο αρχαίο… παντελόνι!



Τα μπλου τζιν μπορεί να δημιουργήθηκαν το 1873 στην Αμερική, αλλά το παντελόνι που βρέθηκε πρόσφατα είναι κατά πολύ παλιότερο.




Συγκεκριμένα, πριν από μερικές μέρες ανακαλύφτηκε σε ένα αρχαίο κοιμητήριο της δυτικής Κίνας ένα παντελόνι 3.300 χρόνων…

Οι άφθαρτοι του Σύριζα…



Την πόρτα έχουν ανοίξει εδώ και δύο χρόνια η πρώτη φουρνιά στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη που πήραν μεταγραφή για τον ΣΥΡΙΖΑ: Μητρόπουλος, Σακοράφα, Τσουκαλάς, Κουρουμπλής.




Η σοσιαλιστική τάση της Κουμουνδούρου έχει πάρει σάρκα και οστά και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, την ουσιαστική διάλυση του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση της Ελιάς και την υποτιθέμενη επανίδρυση της κεντροαριστεράς, αναμένεται να αυξηθεί αριθμητικά.