14.3.13

L.A. Woman...

The Doors!!!!!!!!!!!!!!!!







Οικονομικός «Αττίλας» για την Κύπρο;


Είναι ανήκουστο, αλλά συμβαίνει.
Η Κύπρος, μετά την Ελλάδα, κινδυνεύει με απώλεια της εθνική κυριαρχίας της και ταυτόχρονη «γερμανοποίησή της».
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, το πρόβλημα για τη Λευκωσία δεν ξεκινά από το δημόσιο χρέος αλλά από τις τράπεζες.
Προσομοιάζει με αυτόν τον τρόπο με τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιρλανδίας.


Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου προβάλλουν μια θεώρηση πραγμάτων από την πλευρά του Βερολίνου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στη «διάσωση» της Κύπρου, εντάσσοντας τις κυπριακές τράπεζες στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών.
Το πλήρες Βατερλό, δηλαδή, με δεδομένο ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μόνον ως επιτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί και ταυτόχρονα έχει το επιπλέον μειονέκτημα ότι σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στις άλλες χώρες του Νότου, η ανακεφαλαιοποίηση αυτών των ιδιωτικών εταιρειών συνεχίζει να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα τους φορολογουμένους.
 

Η Δούρου τι λέει;


Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο δήλωσε ότι ο αποθανών πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες ίσως να επηρέασε τον Χριστό, ο οποίος οδήγησε τους καρδινάλιους στην επιλογή ενός λατινοαμερικανού Πάπα!


"Γνωρίζουμε ότι ο κομαντάντε μας ανήλθε στους ουρανούς και βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χριστό", δήλωσε ο διάδοχος του Τσάβες, που θα διεκδικήσει μία προεδρική θητεία στις εκλογές του επόμενου μήνα.

Αδερφοφάδες… Η Επιστροφή;


Η κρίση στην οποία μπήκε εδώ και λίγα χρόνια η χώρα μας (αλλά και η Ευρώπη) πέραν των διάφορων θλιβερών χαρακτηριστικών της, έχει και ένα πολύ ιδιαίτερο, που σημαδεύει την πολιτική και όχι μόνο ζωή μας.


Και αυτό είναι η άνοδος των άκρων.
Κάτι που το βλέπουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά που εδώ στην Ελλάδα, όπου όλοι γνωριζόμαστε αποκτά μια εντελώς ιδιαίτερη, και σαφώς πιο επικίνδυνη μορφή.

Beppe Grillo: Eίμαστε η γαλλική επανάσταση χωρίς τις γκιλοτίνες!


Σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt, ο νικητής των πρόσφατων ιταλικών εκλογών κωμικός Beppe Grillo σημειώνει πως η χώρα του είναι ήδη ντε φάκτο εκτός ευρώ, και κινδυνεύει με πλήρη αποπομπή εκ μέρους των πιο πλούσιων χωρών της ευρωζώνης, μόλις οι τράπεζές τους καταφέρουν να πάρουν πίσω όλα τα χρήματα που επένδυσαν στα ιταλικά ομόλογα!

 
Προτείνει μάλιστα κάτι ανάλογο με αυτό που είχε προτείνει κάποτε ο Γ. Παπανδρέου, και το οποίο τον οδήγησε στην απώλεια της εξουσίας: Ένα δημοψήφισμα για το αν η Ιταλία θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Εφαρμόζεται ο κοινωνικός φιλελευθερισμός;


Η ιδεολογία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) έχει προσδιοριστεί ως «κοινωνικός φιλελευθερισμός», ως μια παραλλαγή ή αναγκαίος εκσυγχρονισμός του καραμανλικού όρου «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός». Αυτό που άλλαξε βεβαίως ήταν ο τίτλος και όχι το ουσιώδες περιεχόμενο του όρου. Παρ’ όλο που δεν εισέφερε κάτι το δυναμικά νεωτερίζον και ρηξικέλευθο, εν τούτοις η χρονική στιγμή που (επανα)διατυπώθηκε το ιδεολογικό σχήμα της ΝΔ υπήρξε κρίσιμη. Μια σειρά παραγόντων τεκμηριώνει αυτόν τον συλλογισμό και αναδεικνύει τη σπουδαιότητά του.

Η ταρίχευση του Hugo Chavez ακυρώνεται!


Τελικά, όπως όλα δείχνουν, η σορός του Hugo Chavez δεν θα έχει την τύχη αυτών του Μάο και του Λένιν, που πρόλαβαν και ταριχεύτηκαν, έτσι ώστε οι λαοί τους να λατρεύουν εκ του σύνεγγυς, και στο διηνεκές.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, τα σχέδια για την ταρίχευση του νεκρού ηγέτη και την τοποθέτηση της σορού του σε ειδικό μουσείο ακυρώνονται!
 Όπως είπε, η κυβέρνησή του επικοινώνησε με Ρώσους ειδικούς, οι οποίοι κατέληξαν στο ότι η σορός του Chavez δεν είχε προετοιμαστεί εγκαίρως.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον θάνατό του στις 5 Μαρτίου, και η απόφαση για την ταρίχευση ελήφθη δυο μέρες αργότερα.

Πέραν των ορίων του υπηρεσιακού καθήκοντος…


Ήταν στις 18 του περασμένου μηνός, όταν η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης εξέδωσε την εξής λιτή ανακοίνωση: «Η κ. Γαυγιωτάκη Μαρία, υπεύθυνη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ), με δική της πρωτοβουλία, επιδεικνύοντας ζήλο και διάθεση πέραν των ορίων του υπηρεσιακού της καθήκοντος, αποκάλυψε απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, ύψους τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την κ. Γαυγιωτάκη προς απονομή επαίνου, σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 3528/2007».


 Με την υπερβολή που μας διακρίνει και ιδίως στις λέξεις (ή, μάλλον, μόνο στις λέξεις, γιατί από πράξεις, αφήστε καλύτερα...), σπανίως το επίθετο «αξιέπαινος» ταιριάζει τόσο πολύ όσο στην περίπτωση της κυρίας Γαυγιωτάκη.


Ο ταπεινός πατέρας Χόρχε, που έγινε ο Πάπας Φραγκίσκος.


Η καθολική εκκλησία επέλεξε νέο Πάπα.
Πρόκειται για  τον 76χρονο Ιησουίτη Jorge Mario Bergoglio από την Αργεντινή, ο οποίος στη συνέχεια θα είναι γνωστός ως Πάπας Φραγκίσκος.

 
Ο Φραγκίσκος είναι ο πρώτος ποντίφικας στην ιστορία που κατάγεται από την Αμερική, και μάλιστα ο πρώτος μη Ευρωπαίος εδώ και χίλια χρόνια.