28.2.13

Dont Walk on Past...

Ο Blue Peter στο Dont Walk on Past από το μακρινό 1984...


Οι παλιάτσοι απειλούν την ευρωζώνη.


«Φρίττω με το γεγονός ότι κέρδισαν δυο παλιάτσοι»!
Αυτό δήλωσε ο Peer Steinbrück, μόλις έμαθε για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας.
Αναφερόμενος στους δυο «νικητές» Beppe Grillo και Silvio Berlusconi είπε: «Ο ένας είναι επαγγελματίας παλιάτσος που δεν τον πειράζει να τον αποκαλούμε κλόουν, ενώ ο άλλος είναι ένας παλιάτσος με ενισχυμένη τεστοστερόνη».


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποψήφιος του SPD, που μπορεί να διαδεχτεί την Μέρκελ, τα λέει χύμα.
Οι συμπατριώτες του γέλασαν αλλά και θύμωσαν συγχρόνως.
Στην Ιταλία προκλήθηκε μιντιακός σάλος.
Και ολοκλήρωσε την άποψή του λέγοντας πως «η εντύπωσή μου είναι πως στο φινάλε κέρδισαν δυο λαϊκιστές…», θυμίζοντας έτσι πως στην ευρωζωνική πολιτική σκηνή οι λαϊκιστές θεωρούνται χειρότεροι κι από τους κλόουν.

Τελείωσαν κι οι σαμπανιέρες…


Υπήρξε μια μακρινή καλή εποχή, με 50 σίριαλ την εβδομάδα στα ελληνικά κανάλια στη διάρκεια της οποίας, τα περιοδικά ιδρώνανε για να κλείσουν συνέντευξη με μια από τις μεγάλες σταρ της μίας σεζόν.
Η οποία σταρ εφ' όσον είχε κατοχυρώσει το σουξέ παίζοντας την ταπεινή παρτόλα χωριατοπούλα με εσώρουχα Αεράκη, την οποία μπάνιζε ο Αλβανός κηπουρός με την ντεκαπάζ του Σόμμερ, αισθανόταν Α' Εθνική και δεν σου καθότανε για συνέντευξη αν δεν της έδινες εξώφυλλο.

 
Στο οποίο φυσικά και σου έβγαζε την πίστη προκειμένου να φωτογραφηθεί με το βρακί της που ήταν και το μεγαλύτερο της ταλέντο.
Αν' αυτού, έβγαινε ντυμένη Ουρσουλίνα, και οι δηλώσεις της προκαλούσαν το βαθύ χασμουρητό…  

Το νερωμένο κρασί του ΣΥΡΙΖΑ.


Το να ρίχνει κάποιος νερό στο κρασί του, δεν είναι απαραίτητα έγκλημα εκτός αν πρόκειται για «μεγάλο» κρασί όπως λένε οι οινολόγοι.
Όταν όμως είσαι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έφθασες σ’ αυτή τη θέση με μια στρατηγική κι ένα καταγγελτικό λόγο που είχε σαν κύρια συστατικά τα χαράτσια και το πετσόκομμα των μισθών και τώρα τα γυρίζεις, νομίζω ότι υπάρχει ένα σοβαρό θέμα αξιοπιστίας που αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας.
Θυμόμαστε όλοι τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να πνέουν μένεα κατά της πολιτικής Καραμανλή και Παπανδρέου που είχαν δημιουργήσει τη γενιά των 700 ευρώ.
Το σύνθημα τότε ήταν κατώτερος μισθός στα 1400 ευρώ!
Το μνημόνιο και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, τη γενιά των 700 ευρώ, τη μετέτρεψαν σε γενιά των 563 ευρώ(μικτά), τουτέστιν γύρω στα 440 ευρώ καθαρά και μάλιστα όσοι τα εισπράττουν, πρέπει να λένε κι ευχαριστώ που δεν ανήκουν στη μεγάλη μάζα του 1,5 εκατ. ανέργων.


Κάτι ξέχασε ο Μητσοτάκης...


Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μητσοτάκη με τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως επίσης η liberal «κλίκα» που έδωσε το παρόν έδειξαν να πάσχουν από μαζική αμνησία.

 
Ολόκληρη η εκδήλωση «στήθηκε» για να δικαιώσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέσω των «αν» και αστήρικτων υποθέσεων, δηλαδή με τρόπο αντιεπιστημονικό. Όμως, τα «αν» δεν δικαίωσαν κανέναν πολιτικό και ηγέτη, πολύ περισσότερο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο ρόλος του οποίου στην ελληνική ιστορία είναι γνωστός και τα δεινά που προκάλεσε στον ελληνικό λαό δεν είναι δυνατόν να συμψηφιστούν με τα λάθη και τις παραλείψεις της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Θα καταστραφούμε… το λέγανε στη Πάνια!


Είχα γράψει κάποτε πως αν ο κάθε Έλληνας γνώριζε προσωπικά, για δυο μόνο λεπτά, τον Αντώνη Σαμαρά, θα γίνονταν «αιώνιος» ψηφοφόρος του.
Ο Σαμαράς το έχει…

 
Δυστυχώς όμως η μοίρα του επεφύλαξε να αναλάβει την πρωθυπουργία στη πιο δύσκολη φάση της μεταπολεμικής Ελλάδας, και μάλιστα κουτσουρεμένη, αφού έχει να δώσει λόγο σε δυο ακόμη εντελώς ετερόκλητα πολιτικά κόμματα.


Ο Έλληνας Μπέπε Γκρίλο θα είναι πολύ πιο πρωτόγονος…


Είναι κάποιοι που λένε ότι η Ελλάδα είναι μια φτωχή, δυστυχισμένη χώρα.
Δεν είναι αλήθεια.
Απλώς από 24η πιο πλούσια χώρα του κόσμου πήγε 35η.
Λένε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός πεινάει.
Ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, το κατά κεφαλήν εισόδημα της γειτονικής Τουρκίας είναι στο 40% του ελληνικού.
Δεν έχω ακούσει κανέναν στον κόσμο να μιλάει για «ανθρωπιστική καταστροφή» και «κοινωνική γενοκτονία» στην Τουρκία.
Γιατί τα λένε αυτά τα πράγματα; Ίσως γιατί αυτοί που τα λένε δεν πεινάνε.

 
Ακούγεται αντιφατικό, αλλά δεν είναι.
Η γενίκευση ο «λαός πεινάει» αποκρύπτει την αλήθεια.
Ότι κάποιοι πραγματικά είναι σε δύσκολη θέση, είναι άνεργοι, τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, με το εισόδημά τους συνεχώς να μειώνεται, ενώ κάποιοι άλλοι καταφέρνουν να διασώζουν τα προνόμιά τους κρυμμένοι πίσω από το «λαό».
Λες και δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι της ιστορίας, αλλά όλοι μαζί είμαστε, όλοι το ίδιο, απλώς κάποιοι άλλοι, οι «ξένοι», οι «δανειστές», μας φταίνε για όλα. 


ΣΥΡΙΖΑ και κρατικοποιήσεις.


Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ, εφόσον έχουν ιδιωτικοποιηθεί, θα επανέλθουν στον έλεγχο του Δημοσίου, διακήρυξε χθες από βήματος του διεθνούς ενεργειακού συνεδρίου «Athens Energy Forum» ο βουλευτής του, Θανάσης Πετράκος.

  
H ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό, είπε, που πρέπει να προσφέρεται στους πολίτες με οικονομικώς συμφέροντες όρους, ενώ οι πολυεθνικές την αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα.