28.2.13

Το νερωμένο κρασί του ΣΥΡΙΖΑ.


Το να ρίχνει κάποιος νερό στο κρασί του, δεν είναι απαραίτητα έγκλημα εκτός αν πρόκειται για «μεγάλο» κρασί όπως λένε οι οινολόγοι.
Όταν όμως είσαι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έφθασες σ’ αυτή τη θέση με μια στρατηγική κι ένα καταγγελτικό λόγο που είχε σαν κύρια συστατικά τα χαράτσια και το πετσόκομμα των μισθών και τώρα τα γυρίζεις, νομίζω ότι υπάρχει ένα σοβαρό θέμα αξιοπιστίας που αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας.
Θυμόμαστε όλοι τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να πνέουν μένεα κατά της πολιτικής Καραμανλή και Παπανδρέου που είχαν δημιουργήσει τη γενιά των 700 ευρώ.
Το σύνθημα τότε ήταν κατώτερος μισθός στα 1400 ευρώ!
Το μνημόνιο και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, τη γενιά των 700 ευρώ, τη μετέτρεψαν σε γενιά των 563 ευρώ(μικτά), τουτέστιν γύρω στα 440 ευρώ καθαρά και μάλιστα όσοι τα εισπράττουν, πρέπει να λένε κι ευχαριστώ που δεν ανήκουν στη μεγάλη μάζα του 1,5 εκατ. ανέργων.



Έρχεται λοιπόν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει του σοβαρού ενδεχόμενου να κληθεί προσεχώς να αναλάβει τις τύχες της χώρας και κάνει εγκαίρως την κωλοτούμπα.
Μόλις έρθουμε στην εξουσία λένε τώρα, θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 715 ευρώ.
Γιατί σύντροφοι το ΣΥΡΙΖΑ, μήπως ζει κανείς με 700 ευρώ;
Τι έγιναν εκείνα τα οράματα και τα ταξίματα στο λαό για κατώτατο μισθό πάνω από τα 1000 ευρώ;
Εκτός κι αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας γενιά των 700 ευρώ.
Κάποιοι καλοπροαίρετοι είπαν ότι η πρόταση αυτή, δεν είναι κακή και στο κάτω-κάτω δείχνει ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν και φωνές ρεαλιστικές.
Να το δεχθώ.
Όμως αυτές οι προσγειωμένες απόψεις, βγαίνουν λίγο-λίγο και δεν έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν και θα τα βρούμε μπροστά μας, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβεί στην εξουσία.
Για παράδειγμα στις διπλές εκλογές των αρχών του προηγούμενου καλοκαιριού, ο κ. Τσίπρας, ήταν έτοιμος να σκίσει το μνημόνιο, να διώξει την τρόικα, να μας βγάλει από το ευρώ και την ΕΕ και μ’ αυτές τις θέσεις μάζεψε μεγάλη κομμάτι των κατατρεγμένων ψηφοφόρων.
Στη συνέχεια και αφού αναδείχθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα γύρισε και άρχισε να δηλώνει πίστη στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σταμάτησε τα περί μονομερούς καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων και ούτε λίγο ούτε πολύ έφθασε σήμερα να υποστηρίζει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
Ό,τι τέλος πάντων, έλεγαν μέσες άκρες και τα τρία κόμματα που συναπαρτίζουν σήμερα τον κυβερνητικό σχηματισμό κι είδαμε τι πέτυχαν με την …επαναδιαπραγμάτευση!
Μας έλεγαν ακόμα οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις έρθουν στα πράγματα, από τα πρώτα μέτρα που θα πάρουν θα είναι η κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα και πολλοί τους πίστεψαν γιατί ως γνωστόν ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.
Έρχεται λοιπόν τώρα ο κ. Δραγασάκης, από τους λεγόμενους σοβαρούς του ΣΥΡΙΖΑ και μας λέει πως αυτή η κατάργηση δεν θα αφορά όλους, αλλά κάποιους.
Με ποια κριτήρια κάποιοι θα πληρώνουν και κάποιοι άλλοι όχι, δεν μας το έχουν πει αλλά φανταζόμαστε ότι δεν θα το πληρώνουν οι άνεργοι και οι έχοντες ελάχιστα εισοδήματα, ενώ όσοι έχουν κατά την άποψη τους υψηλά εισοδήματα ( ο Μανώλης Γλέζος θεωρεί υψηλά εισοδήματα τα 20.000 ευρώ ετησίως) θα συνεχίσουν να πληρώνουν το επαχθέστατο όπως το είχαν χαρακτηρίσει χαράτσι και το οποίο αρνήθηκε να πληρώσει ο πρόεδρος τους!
Και υποψιάζομαι ότι όσο οι δημοσκοπήσεις θα αυξάνουν τις πιθανότητες εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα αυξάνονται και οι ρεαλιστικές θέσεις του κόμματος, προς μεγάλη απογοήτευση όλων εκείνων που προσήλθαν στις γραμμές του, με την προσδοκία ότι το κόμμα αυτό είναι το όχημα για επιστροφή στις παλιές καλές εποχές των παντοειδών παροχών και των μηδαμινών υποχρεώσεων.

Βασίλης Στεφανακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου