8.3.16

Woman...

John Lennon




Ο Αλέξης Τσίπρας, ο διάβολος και η μοναξιά…



 «Αυτός δεν ήτανε ούτε με το Θεό, ούτε με το διάβολο. Ήτανε μόνος του και η μοναξιά είναι χειρότερη από την κόλαση..»
Όσοι αγαπούν την πολιτική θα έχουν ακούσει την περίφημη ιστορία των τριών επιστολών: το δώρο του απερχόμενου ηγέτη στον διάδοχό του.




Κάθε νέος φέρελπις ηγέτης έχοντας πετύχει μία μεγάλη εκλογική νίκη, καθώς κάθεται στο πρωθυπουργικό του γραφείο, βρίσκει τρεις επιστολές.
« Άνοιξε τες όταν βρεθείς μπροστά σε προβλήματα που δεν μπορείς να λύσεις..», γράφει επάνω στον πρώτο φάκελο…


Είναι αλήθεια! Μας ψεκάζουν οι μασόνοι…



Προσοχή: Ακολουθεί παραλήρημα!
Το 2009, επί κουρασμένου, έγιναν βουλευτικές εκλογές τις οποίες κέρδισε το Πασόκ του ΓΑΠ με 44% παρακαλώ! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται σήμερα ένα τέτοιο ποσοστό, ο τσάκαλος Γιωργάκης το είχε πετύχει, παρόλο που η οικονομική κρίση είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα μας, αν και ελάχιστοι το είχαν πάρει χαμπάρι, αφού εκείνη την εποχή οι περισσότεροι ακόμη ασχολούνταν με τα «σχήματα» στα κωλάδικα, με τις Καγιέν, και με το που θα πάνε για σκι τα Χριστούγεννα.




Και όσοι διέβλεπαν την οικονομική μας κατάρρευση, έκλειναν τα αυτιά τους, και πόνταραν στο «λεφτά υπάρχουν» του μεγάλου, ελπίζοντας πως για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θα σωθεί από έναν από μηχανής Θεό, από τον Αρτέμη, από τους ΕΛ, από κάποιον τέλος πάντων, αφού είμαστε από ειδικό DNA, και δεν μασάμε τίποτα, άσχετα αν όλοι οι άλλοι λαοί μας ζηλεύουν διότι εμείς δεν προσκυνήσαμε κανέναν (λέμε τώρα)…

Υπηρέτες του κεφαλαίου…



Ο «αγώνας ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά» βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυβερνητικής προπαγάνδας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον διακινεί σε ρόλο πρωταγωνιστή. Απόδειξη του ότι η ομάδα τραβάει μεγάλα ζόρια και ρίχνει στο τερέν τον καλύτερο παίχτη που διαθέτει, αυτόν που κάνει «γκελ» στους πολίτες-ψηφοφόρους.



Βέβαια, όταν αποδεικνύεται ότι αυτό το «δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ» έψηνε καφέδες σε γνωστό βορβορώδη μιντιάρχη, με τον οποίο συναντήθηκε κατ' επανάληψη σε μυστικά ραντεβού, το όποιο πολιτικό του κεφάλαιο αρχίζει να εξατμίζεται όπως οι σταγόνες του νερού κάτω από τον αυγουστιάτικο ήλιο. Η σκανδαλολογία γίνεται μπούμερανγκ και χτυπά και εκείνους που την ξεκίνησαν, νομίζοντας ότι μ' αυτή μπορούν ν' αποκτήσουν υπεροχή...

Και πίσω τρέχανε σκυλιά...



O εμποράκος που αισχροκερδεί παίζοντας με τον πόνο των προσφύγων και μεταναστών δεν διστάζει μπροστά στην κάμερα: “Είναι όπως η ζεϊμπεκιά. Για να τη χορέψεις, την πληρώνεις”. Είναι και πολύ άντρας και βαρύς μάγκας και νοικοκύρης και, ίσως, συνεπής χριστιανός. Είναι ένας από τους αρκετούς που δεν ντρέπονται για τον κυνισμό τους και που -για την ώρα- χάνονται μέσα σε μια κοινωνική πλειοψηφία που δείχνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη.




Προηγήθηκαν άλλοι, στα νησιά του ανατολικού Αγαίου, που ζητούσαν χρήματα για τη φόρτιση κινητού, εκείνοι που όργωσαν το χωράφι για να μη στηθεί hot spot, οι άλλοι που κρέμασαν γουρουνοκεφαλή στο Σχιστό ή πέταξαν δέκα κεφάλια αρνιών στον Πειραιά. Την ίδια ώρα, εθελοντές και μέλη ΜΚΟ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να βοηθήσουν τους απελπισμένους που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας και ψάχνουν, μάταια, μια διέξοδο στο βορρά. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή ήταν συγκινητική…


Κερδισμένη η Τουρκία από την χθεσινή «συμφωνία».



Η Τουρκία και η ΕΕ πέτυχαν μια αρχική συμφωνία όσον αφορά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες. Το επόμενο βήμα θα αφορά στην παρουσίαση της πρότασης στους ηγέτες της ΕΕ σε νέα σύνοδο που θα γίνει στις 17 και 18 Μαρτίου.




Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk ανακοίνωσε την «επιτυχία», και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον. Όπως είπε, η συμφωνία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, ότι «οι μέρες της άτακτης μετανάστευσης στην Ευρώπη έχουν τελειώσει»…


Το ναυάγιο των ιδεών της Αριστεράς του Τσίπρα…



Οπου να βρεθεί κι όπου να σταθεί κανείς νιώθει ένα βαρύ αίσθημα απώλειας και επερχόμενης καταστροφής να πλανάται πάνω από τη χώρα.
Η αγωνία ακόμη και για το άμεσο μέλλον είναι διάχυτη στους πολίτες, όπως και η ανησυχία και η μοιρολατρία επίσης για τα επερχόμενα πολλαπλά δεινά.



Είναι η διάψευση των προσδοκιών τόσο εμφανής και τόσο αποκαρδιωτική που δεν αφήνει περιθώρια για δικαιολογίες. Αντιλαμβάνονται άπαντες ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται συνεχώς σε όλα τα μέτωπα και ούτε ένα πεδίο προόδου δυστυχώς δεν αναδεικνύεται. Ο κύκλος ιδεών του σχήματος της νέας Αριστεράς που μας κυβερνά κατερρίφθη στην κυριολεξία...