18.10.12

Εν Τούτω Νίκα!


Ο ήλιος έλαμπε εκθαμβωτικά καθώς οι χρυσαφένιες ακτίνες του έλουζαν με περίσσιο ανοιξιάτικο φως, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια στα μονότονα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα των Αθηνών <Ελευθέριος Βενιζέλος>. Η ζωοφόρος ακτινοβολία του ήταν διάχυτη όχι μόνο επάνω στο αυστηρό περιβάλλον αλλά ακόμα και βαθιά μέσα στις καρδιές των ανθρώπων του αεροδρομίου. Ήταν Μάιος του 2007 και η γλυκιά άνοιξη λες και συνωμοτούσε με κάποιες άλλες άγνωστες μα θεϊκές, αόρατες δυνάμεις, έτσι ώστε τα πάντα να μοσχοβολούν, να μυρίζουν φρεσκάδα… να μυρίζουν ζωή!!!

<Athens tower, this is Olympic 901, we are ready for take off.>
<Roger Olympic 901, when ready, clear for take off runway 32. Wind 5 knots, 48 degrees. QNH 15. Cavokey. Initially climb 3000 feet and maintain traffic altitude, enter Golf-12 and after Skopelos attain heading 340 and contact MAKEDONIA Radar frequency 221.1. Squawk 271. Καλή πτήση.>
<Roger Αθήνα, confirm 3000 feet and will maintain traffic altitude. Golf-12 and squawk 271. Olympic 901, Ευχαριστούμε.>

Δύο επέτειοι, μια προφητεία...

Να ευχηθούμε χρόνια πολλά πρώτα από όλα στον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο υπογράφων παραδέχεται ότι πολλές φορές διασκεδάζει με τα γνωστά αστεία περί κακοτυχίας, δε συμφωνεί σε καμία περίπτωση με πολλές από τις νεοφιλελεύθερες ιδέες του κου Μητσοτάκη και δεν ξεχνάει ότι ήταν ένας από τους εμπνευστές του "ανένδοτου". Όμως, συμφωνώντας με τον Άδωνι Γεωργιάδη και συγκρίνοντας τα πεπραγμένα του υιού και εγγονού του παλιού συνοδοιπόρου του, Γεωργίου Παπανδρέου, σίγουρα το οικονομικό του πρόγραμμα θα επέφερε λιγότερα δεινά στη χώρα. Ας όψεται αυτή η αδιαφορία του για θέματα που είναι πέρα από το να γεμίσουμε το στομάχι μας, όπως η πατρίδα μας εμάς των Μακεδόνων, και, φυσικά, οι αγάπες με το γιο του Πέτρου. Αλλά αυτήν την ιστορία θα την πιάσουμε μια άλλη φορά, καθώς δεν είναι το θέμα μας εδώ.

Κάτι ξέρουν τα βαμπίρ!


Μήπως τελικά οι δράκουλες και τα βαμπίρ ξέρουν κάτι παραπάνω;
Κάτι που αρχίζουμε τώρα να το μαθαίνουμε και εμείς, μέσα από τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες;

 Κάποια πειράματα που έχουν γίνει πρόσφατα, δείχνουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, οι ζωικοί οργανισμοί να αναζωογονούνται, αν τους γίνει μετάγγιση νεανικού αίματος!
Τα σχετικά πειράματα έγιναν στο πανεπιστήμιο Standford, και αφορούσαν σε μεσήλικα ποντίκια, τα οποία όταν τροφοδοτήθηκαν με νεανικό αίμα, βελτίωσαν τη μνήμη τους, την μαθησιακή τους ικανότητα, και γενικά ανεστράφη η εγκεφαλική τους γήρανση. Μάλιστα, όλα αυτά τα στοιχεία έφτασαν σε ανάλογα επίπεδα με αυτά πολύ νεαρότερων σε ηλικία ποντικιών.
Το αίμα μεγάλων και μικρών σε ηλικία ποντικών συνδυάστηκε και ανακατεύτηκε, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εγκεφαλικών βλαστοκυττάρων στα γηραιότερα ποντίκια να αυξηθεί, ενώ υπήρξε και μια αύξηση της τάξης του 20% στις συνδέσεις εγκεφαλικών κυττάρων, που επηρεάζουν την μνήμη και την μάθηση.
Οι έρευνες αυτές μπορεί κάποια μέρα να βοηθήσουν όσους πάσχουν από την νόσο Alzheimer.
Και όπως λέει ο ερευνητής επιστήμονας Saul Villeda, «όλο και πιο πολύ πείθομαι πως το νεανικό αίμα μπορεί να επηρεάσει θετικά και τον ανθρώπινο οργανισμό»!

S.A.


Εγκληματικότητα, και επιστημονική φαντασία.



Όποιος εντρυφήσει σε υποθέσεις σοβαρών εγκλημάτων, συνήθως καταλήγει σε δυο συμπεράσματα:
Πρώτον, ότι κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διαπράξει τα φρικιαστικά εγκλήματα που σημειώνονται κατά καιρούς.
Δεύτερον, ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος, αν όλα αυτά τα εγκλήματα μπορούσαν να προβλεφθούν, και άρα να αποτραπούν.

Τέλος εποχής και για το Newsweek….


Η ψηφιακή επανάσταση στον χώρο των ΜΜΕ ολοκληρώνεται.
Ήρθε πια και η σειρά του διάσημου ειδησεογραφικού περιοδικού Newsweek, να εγκαταλείψει την έντυπή του μορφή, και να κυκλοφορεί αποκλειστικά online.

 

Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη;

Μια σιωπηλή εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα στην Ευρώπη.
Μετά από δυο χρόνια απάθειας, οι πολιτικοί ηγέτες της προχωρούν με αποφασιστικότητα προς την οικονομική και πολιτική ενοποίηση. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν τον όρο «ομοσπονδία», προκαλώντας ανάλογες αντιδράσεις, καθώς  και τις άμεσα αναγκαίες διαβουλεύσεις.


Παιδάκια είναι ρε μπινέδες....


Ο ΓΝΗΣΙΟΣ Έλλην, ή πως καθαρίζει ο Πλάτωνας, να’ούμε

 Του Ηλία Μπαζίνα.
(Δημοσιεύθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια στο Φίλαθλο). 

Σε πολυσύχναστο παραθαλάσσιο μέρος με πλείστες ταβέρνες έχει καταλύσει η χαρυτόβρυτη οικογένεια Βόθρου. Ο ανήρ είναι και καλά ΓΝΗΣΙΟΣ σε όλα του. Εξαερώνει απ’ όλες τις οπές, σκαλίζει τη μύτη του, φτύνει, ξύνει τα δάχτυλα των ποδιών του. Απέχει από του να αφοδεύση στην κοινή θέα, ως εστί και ευρίσκεται, αλλά αυτό είναι όλο. Ίσως δεν του ‘ρχεται.

Η δημοσιογραφία των μολότοφ!


Άκουγα πριν από λίγο στο ραδιόφωνο, έναν δημοσιογράφο του Real FM, να σχολιάζει με πάθος τα τεκταινόμενα στις πορείες των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας. Συνδέονταν κάθε τόσο με διάφορους ανταποκριτές, οι οποίοι και μετέδιδαν το κλίμα, την ατμόσφαιρα, και γενικά τις εκρηκτικές εξελίξεις της μεγαλειώδους αυτής παλλαϊκής διαμαρτυρίας απέναντι στα μέτρα λιτότητας.

Και ως εδώ όλα καλά.
Το πάθος δικαιολογημένο, όπως και οι κριτικές εναντίον του «συστήματος», της αστυνομίας, του κράτους, και του «ανάλγητου» Δένδια.

Όλα είναι θέμα μεθοδολογίας

Αίρεται η βουλευτική ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κου Μπαρμπαρούση. Όπως έγινε γνωστό χθες, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για άρση της ασυλίας του βουλευτή, με 218 ψήφους υπέρ, ένα λευκό και ένα "παρών". Σε αναμονή, εν τω μεταξύ, προς ψήφιση είναι και τρία ακόμα αιτήματα για ισάριθμους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


Τελικά την "μάγεψε" ο Αντώνης

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το επιφώνημα χαράς και ενθουσιασμού της Γερμανίδας Καγκελαρίου όταν είδε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς αυτός εισερχόταν σε αίθουσα όπου η Άνγκελα Μέρκελ ήδη συνομιλούσε με άλλους συνδαιτημόνες στο Βουκουρέστι, τους οποίους κυριολεκτικά παράτησε για να χαιρετίσει τον Έλληνα πολιτικό.

Απαράδεκτη η εικόνα στο "Αμαλία-Φλέμινγκ"

Εικόνες Ντροπής παρουσιάζει το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» στη μονάδα μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κατηγόριας, των νεφροπαθών.

Τεχνολογία στα 128.000 πόδια (2o μέρος)


Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας στην τεχνολογία των 128.000 ποδών. Παρακάτω θα βρείτε μερικές μόνο από τις διαθέσιμες πληροφορίες για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στο παράτολμο εγχείρημα.


Ο φιλοπόλεμος Ερντογάν είναι μόνος του.



Μόλις πριν από δυο χρόνια, ως μέρος της πολιτικής της περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες, η Τουρκία δεν απαιτούσε βίζα από διάφορα κράτη, μεταξύ αυτών και την Συρία.
Χιλιάδες λοιπόν Σύριοι επισκέπτονταν τακτικά την Τουρκία, συνεισφέροντας στις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών.
Ήταν μια εποχή μεγάλου ενθουσιασμού για την Τουρκία σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, ειδικά όταν μετά το περιστατικό του πλοιάριου Mavi Marmara, ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan έδειχνε να ανοίγεται προς την Ανατολή, και να τα βάζει με το Ισραήλ, ακόμη και με τις ΗΠΑ!


Τι άλλο θα δούμε;

Η Terri Graham, είναι μια μητέρα δυο παιδιών, που ποτέ της δεν θήλασε κανένα από αυτά. Τώρα όμως, εκπληρώνει το μητρικό της ένστικτο και καθήκον, εντελώς ανορθόδοξα, θηλάζοντας καθημερινά τον σκύλο της 9χρονης κόρης της, ένα κινεζικό πάγκ ονόματι Spider!


Μη ξεχάσω να φορέσω μάσκα, πριν φύγω για τη δουλειά…


Ή αλλιώς: Οι μάσκες που φοράμε. 

Σήμερα θέλω να πω τον πόνο μου.
Να στηλιτεύσω συμπεριφορές.
Το πόση αηδία μου προκαλεί η υποκρισία που κυριαρχεί στις ανθρώπινες σχέσεις γενικά, και ειδικότερα στον εργασιακό χώρο, δεν λέγεται…
Ένα κανονικό εργαστήρι μελέτης της πραγματικής φύσης του ανθρώπου.
Ένα ρεάλιτι σόου, χωρίς κάμερες, και συνεργεία  πίσω από τους καθρέφτες.